divendres, 4 de setembre del 2015

La 33a Mostra de Folklore Viu anirà dedicada enguany a 'Elements festius coronats' en motiu dels 30 anys de l'Àliga

Alguns dels elements coronats participants

Emmarcat en les festes de Santa Tecla 2015 el proper dissabte 19 de setembre a les 19.30h a la Rambla Nova i fins a la Plaça de les Cols, tindrà lloc la 33a Mostra de Folklore viu, enguany dedicada a 'Elements Festius coronats'.

L’Àliga de Tarragona compleix l’any 2015 trenta anys de la seva recuperació, va sortir novament al carrer per la Santa Tecla de 1986, per aquest motiu, la 33a Mostra de Folklore Viu se centra enguany en un dels elements característics de la figura: la seva corona, organitzant així el Primer Seguici d’Elements Festius Coronats, amb la participació de figures representatives i destacades d’arreu dels Països Catalans.

L’Àliga va ser el primer element del seguici tarragoní que, en l’actual etapa democràtica, va retrobar la peça de la corona que l’havia caracteritzat històricament, inspirada en la de l'antic comte tarragoní, el normand Robert Bordet.

La Mostra

La Mostra de Folklore Viu de Tarragona és un dels actes més destacats i singulars de les Festes de Santa Tecla donat que permet veure elements festius que habitualment no surten de la seva pròpia plaça. En algunes oportunitats la Mostra va més enllà de ser una concentració d’elements de la mateixa morfologia per buscar un fil més original i imaginatiu.

Hi participaran: Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, Àliga del Carrer de la Pietat de Berga, Lleó de Barcelona, el Xut i els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, Gegants de Montblanc, Gegants Indis de Reus, Dansa de la Moma de la ciutat València, Moixiganga de Sitges, Àliga de Girona i Àliga de Tarragona. 

VISITES: