dimecres, 9 de setembre del 2015

Programa d'actes per a la Diada Nacional de Catalunya 2015 d'aquest divendres 11 de setembre a Tarragona

Imatge d'arxiu el Pretori durant la Diada.Foto: El Mirador TGN
Aquest divendres, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, arribarà a Tarragona amb actes diversos, tant tradicionals com isntitucionals.

La plaça de les Cols, el carrer Merceria i la plaça del Fòrum seran escenari d’una sèrie d’actes per commemorar la Diada des de les 9h del matí en que obrirà les portes la fira d’entitats i a 9.30h s’iniciaran les inscripcions per la cursa de portadors de sacs d’avellanes; al mateix temps, a més, començaran alguns jocs per la canalla. A les 10.30h tindrà lloc una petita mostra de cultura popular amb els Gegants del Passeig Torroja, Gegants del Casc Antic i el Ball Petit d’en Serrallonga. A partir de les 11.15h es donarà pas a les intervencions des de l’escenari: actuació musical del cantautor Xavier i del Cor Sageta de Foc, i els parlaments.

A l'altra banda, els actes més institucionals començaran a les 10h del matí amb una ofrena floral al monument Rafael de Casanova, al passeig marítim. L'acte consistirà en un parlament de l’alcalde; ofrena floral de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i consellers; ofrenes florals per part d’ institucions i entitats; interpretació del Cant de la Senyera, per part del Cor Gregal; pilars d’homenatge de les colles castelleres de Tarragona i cloenda amb el cant dels Segadors, interpretat pel Cor Gregal amb l’acompanyament de la Banda Unió Musical de Tarragona. Finalment, i no estrictament relacionat amb la Diada, a dos quarts de dotze hi haurà l'ofrena floral al monument Salvador Allende, als jardins del Camp de Mart, un acte convocat per l'Associació Allende a Tarragona.

Programa d'actes:

Plaça de les Cols, Carrer Merceria i Plaça del Fòrum

9h: Tret d'Inici. Inici de la fira d’entitats
9.30h: Jocs per la canalla (Cursa de sacs i altres jocs)
10h: Convocatòria colles de cultura popular i esmorzar popular
10.30h: Inici de la Cercavila
11.15h: Actuacions musicals: Xavier i Cor Sageta de Foc
11.45h: Parlaments
14h: Dinar popular

Pla de la Seu

12h: Actuació castellera amb la Colla Castellera dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo.

Passeig marítim

10h: acte institucional de l’ ofrena floral al monument Rafael de Casanova.

Jardins del Camp de Mart

11.30h: ofrena floral al monument Salvador Allende.

VISITES: