dimarts, 29 de setembre del 2015

Història, detalls i curiositats del Nano Mirador

Procés del caprgròs des del 2010 en que es va iniciar
 fins el 2015 en que es recupera i acaba

Qualsevol element del seguici tarragoní té la seva història, origen, recuperació, etc. El Nano Mirador, lluny de ser un nou nano creat per 'El Mirador TGN' en el seu 5è aniversari sense gaire detall més a explicar, també guarda una peculiar història i per aquest motiu la volem compartir.


Pensat per ser un gegant

Els orígens del Nano Mirador es remunten a l'any 2010 quan aquest gran cap va crear-se amb la intenció inicial de ser un gegant, entre amics per al carnaval. En no acabar-se a temps, va quedar sobre una prestatgeria durant anys sense cap ús. Curiosament sí va acabar-se la seva parella femenina, de dimensions més petites i menys aconseguida, tot i que tampoc va arribar a sortir mai al carrer. Algun any l'objectiu de fer-los sortir va estar-hi present fins i tot per a la popular Baixada de l'Àliga tot i que mai es va dur a terme finalment.

A l'esquerra el capgròs, pensat per ser gegant amb bigoti, en una
prestatgeria durant anys. A la dreta la que seria la seva companya
Elaborat a base de paper mullat amb la popular tècnica de cola-aigua, amb diverses capes i posteriorment pintant, és l'any 2015 quan es recupera, s'acaba, es repinta i s'adapta com a capgròs allargant el seu coll i fent-li orificis per poder veure i fer-lo servir com a nano. Amb motiu del 5è aniversari de 'El Mirador TGN' es bateja com a Nano Mirador i surt per primera vegada al carrer durant les festes de Santa Tecla 2015.

 A l'esquerra el Nano Mirador a la seva sortida a la Plaça de la Font, a la 
dreta amb la regidora de festes Begoña Floria


Primera sortida a la Plaça de la Font a Santa Tecla'15

La seva primera sortida va tenir lloc el 15 de setembre de 2015 a la tarda a la Plaça de la Font durant el repartiment del tradicional pastís del braç de Santa Tecla. El carrer Sant Domènec, just al darrere, va ser el primer que va aixafar i també en el que de seguida va fer-se la primera foto amb uns nens que en veure'l van reclamar-li atenció dient "Mira mama, un nou nano!!".

Nano Mirador amb un grup de nens a la Plaça Verdaguer
Nano Mirador amb un grup de noies a la Rambla Nova

El Nano Mirador va dur a terme finalment tres sortides i en totes elles va causar sensació, sorpresa i peticions de foto de grans i petits. A més en l'última de les sortides de les festes va ballar i desfilar en una cercavila organitzada pels Chargrossos de Tarragona després d'un taller popular en què també van realitzar-se elements festius de forma manual i amb gran participació. El 2015, el mateix any que aquesta entitat també feia 5 anys i amb què aquest blog ha anat col·laborant fent-los difusió.

Nano Mirador a la Cercavila dels Chargrossos

Des del blog pensem que haver-li donat finalment ús té tot el seu encant i màgia, a la vegada que la seva elaboració manual i casolana el dota dels ingredients de tasca, dedicació i treball que caracteritzen a 'El Mirador TGN' durant tots aquests anys en què ha oferit les festes tarragonines donant-li cobertura. Per aquest motiu també la samarreta realitzada expressament per al nano i pintada manualment amb els logos i insígnies del blog.

Capsa on es transporta el capgròs del Nano Mirador

L'aniversari ha servit d'excusa i l'objectiu ha estat a més de la incursió a la festa i saber també en primera persona què significa portar un element festiu i la reacció ciutadana, promocionar i donar a conèixer més el blog, i ha estat un èxit, fet pel qual no es descarta seguir-lo portant a populars actes i festes al carrer.

Convidat a la parada de castanyes 2015 de la Cucafera

Durant l'última setmana d'octubre de 2015 el Nano Mirador va ser convidat a estar present a la parada de venda de castanyes de la Cucafera amb gran èxit (veure).

Nano Mirador junt a la Cucafereta i una nena a
 la parada de castanyes 2015. Foto: El Mirador TGN
A continuació reproductor de vídeos amb les sortides i aparicions del Nano Mirador:

VISITES: