dilluns, 14 de setembre del 2015

La Cercabirra 2015 arranca aquesta tarda amb portadors dels Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona


L’onzena Cercabirra de Santa Tecla arriba el proper 14 de setembre a la tarda per la Part Alta. Enguany tindrà per primer cop cercabirrers convidats: Els portadors del Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona.

Enguany, l’Associació d’Amics de la Cercabirra incorpora nous protagonistes a l’esdeveniment que marca l’inici de les festes de Santa Tecla de Tarragona. En paraules dels seus responsables “després d’haver celebrat amb gran èxit la desena edició d’aquest popular esdeveniment, considerem important compartir la festa amb altres entitats culturals de la ciutat ... enguany, coincidint amb el 25é aniversari dels Gegants del Barri del Port de Tarragona vàrem pensar en l’Associació de Veïns del Port com a Cercabirrers Convidats i estem realment contents de que s’hi hagin sumat”.

Més de 500 participants en l'última edició

La Cercabirra de Tarragona va néixer al 2005 quan una colla d’amics tarragonins va organitzar per primer cop aquest esdeveniment, mig cercavila mig tast de cervesa, que discorre pels carrers de la Part Alta de la ciutat. Es tracta d’una festa 100% finançada per les inscripcions dels participats i que no reb subvencions per part de l’Ajuntament. I no és una festa petita precisament, “dels 30 participants a la primera edició hem passat a ser més de 500, les festes de Santa Tecla ja no s’entenen sense la Cercabirra”, comenta el portaveu de la Cercabirra, i afegeix “resulta divertit recordar que a la primera edició van ser precisament els tambors i gralles de l’Ass de Veïns del Port els que ens van acompanyar”.


En l’edició del 2015, els 500 participants de l’esdeveniment gaudiran de música en directe, tast de cervesa, berenar, sorteigs diversos i molta gresca. A més, tots aniran vestits amb la mateixa samarreta, “és un tret distintiu de la nostra festa, des de la primera edició tots anem del mateix color. D’aquesta forma fem pinya i fomentem el civisme entre participants. De fet, ens agrada molt que altres entitats que organitzen esdeveniments populars agafin la nostra idea i vesteixin als participats del mateix color”, comenta el president de la Cercabirra.

L'acte multitudinari no figura al programa de Santa Tecla

Amb la participació dels portadors dels Gegants del Port i la Cucafera, tan sols els membres sense els elements, els amics cercabirrers continuen fomentant el tarragonisme: se celebra durant les festes majors de Tarragona, amb col·laboradors molt tarragonins com la cervesa Rosita, els entrepans de la Fleca Flaqué i el mitjà de comunicació tottarragona.cat. Certament el logotip de la Cercabirra inclou la paraula Tarragona molt visiblement.

Així doncs, aquest inici de festes gaudirem de nou amb la Cercabirra de Tarragona que per primer cop comptaran amb l’agermanament de l’Associació de Veïns del Port – Gegants del Barri de Port i la Cucafera. Es tracta de l'únic acte multitudinari de les festes de Santa Tecla no oficial, es a dir, no figura al programa d'actes.

VISITES: