dimecres, 30 de setembre del 2015

Electrodomèstics Piñol i Fotos Fer-Vi, dues emblemàtiques botigues de la Part Alta que tanquen després de mig segle d'història

La botiga Piñol del carrer Major tancada amb cartells de 'Es Lloga'. Foto: El Mirador TGN

Mentre la botiga d'electrodomèstics Ràdio-TV Piñol al carrer Major va tancar ara ja fa uns mesos, aquest dimecres abaixa també la persiana l'Estudi de Fotos Fer-Vi al carrer Cós del Bou, dos establiments emblemàtics de Tarragona que van obrir ara ja fa mig segle d'història.

Molts tarragonins s'hauran adonat i sorprès durant les festes en veure tancat el local d'electrodomèstics Ràdio-TV Piñol i en lloc de veure televisors i rentadores a l'aparador, hi apareixen cartells de 'Es lloga'. Del mateix mode aquells que aquests dies s'han assabentat que la també emblemàtica botiga de Fotos Fer-Vi, tanca portes avui mateix després de 50 anys. Sobretot aquells, molts, que van comptar amb aquesta empresa pel seu reportatge fotogràfic de boda, bateig, comunió o altres esdeveniments.

La botiga de Fotos Fer-Vi tanca aquest 30 de setembre

Fotos Fer-Vi

El seu propietari, Josep Ferrer Vilar, va obrir la botiga als 24 anys i hi ha treballat durant mig segle de manera ininterrompuda. Ara es veu obligat a tancar en jubilar-se després de tota una vida dedicat a captar amb la seva càmera imatges que han marcat la història de Tarragona i persones, anònimes i no tant, que han passat per l’estudi. Molts tarragonins tenen a casa alguna fotografia amb la firma de Fer-Vi, un professional que va instal·lar el seu negoci al mateix carrer que el va veure néixer, a Cós del Bou. Ha estat precisament el fotògraf oficial de les festes de Sant Roc en els últims 50 anys en aquest carrer i també va exercir com a fotògraf del Nàstic.

Electrodomèstics Ràdio-TV Piñol

En la mateixa època, al 1964, Josep María Piñol Solanes va obrir la tenda d'electrodomèstics RADIO T.V. PIÑOL al carrer Major de Tarragona, una de les més emblemàtiques de la ciutat, tant com ho ha acabat sent la seva botiga.

En aquella època va ser un dels pioners en la distribució d'electrodomèstics i instal·lació d'antenes de televisió a la ciutat. Des del primer moment, la tenda es va convertir en un referent de les telecomunicacions. Amb el pas dels anys RTV Piñol s'ha convertit en una de les tendes històriques de Tarragona, de les de tota la vida tot i la constant innovació tecnològica que ha experimentat i a la que s'ha anat adaptant generació darrere generació. Ara en canvi, desconeixem els motius, la botiga ha decidit tancar i llogar-hi el local. Segons comenten alguns dels nostres lectors, s'ha traslladat al carrer Rovira i Virgili.

VISITES: