diumenge, 16 d’agost del 2015

Musclada solidària, concurs-vermut de Dames i Vells i la presentació dels Gegants Moros restaurats, destacats del diumenge

Aquest diumenge 16 d'agost segueixen els actes del programa de Sant Magí 2015 on per avui destaquem la musclada solidària que tindrà lloc a les 12h a la Plaça de la Font, l'acte de Dames i Vells 'Toca'm peron' a la mateixa hora a la plaça que fa honor al seu nom i la presentació dels Gegants Moros restaurats aquesta tarda a les 19h a la Pl.de la Font.


Toca'm peron

Dames i Vells enguany tornen a oferir un vermut popular per Sant Magí que enguany arriba amb algunes propostes. D'una banda es presentarà la samarreta del ball i per altra un concurs de Dama i Vell que convida a tothom a anar caracteritzats com ells i amb alguns versots per sorprendre al personal. La fideuada oferirà bona música i un photocall que ells en diuen 'foto-cul'.

Esperada tornada dels Gegants Moros

Els Gegants Moros van despedir-se durant les festes del Corpus (veure) per ser restaurats i aquesta tarda mostraran el seu aspecte i resultat en una esperada tornada i presentació a les 19h a la Plaça de la Font després d’un minuciós procés de restauració dirigit i coordinat per l’escultora Àngels Cantos i en el qual també han participat Antonio Gómez en el disseny de la joieria i Josep Maria Casas en el del vestuari. 

Amb motiu del 30è aniversari d’aquestes peces, el prestigiós músic tradicional Carles Belda ha compost una rumba ben genuïna que porta per títol La rumbeta dels Gegants Moros de Tarragona, la percussió de la qual ha anat a càrrec de Pere Olivé. No us perdeu aquesta presentació perquè, a banda de poder escoltar en primícia aquesta peça, interpretada pels grallers de l’AMTP El Tecler, podreu descobrir les novetats en la indumentària i l’aspecte dels gegants. Tot plegat, amanit amb l’espectacle que la companyia Genovesa de Narratives Teatrals ha dissenyat per a l’ocasió.

*Podeu veure més actes d'avui en -aquest enllaç-

VISITES: