dijous, 29 d’agost del 2013

Santa Tecla 2013 comptarà amb més de 430 actes en deu dies del 14 al 24 de setembre

La Cucafera serà una de les grans protagonistes


Aquest matí s'ha presentat públicament el Programa d'Actes i novetats de Santa Tecla 2013 que arribarà a Tarragona del 14 al 24 de setembre amb més de 430 actes per a tots els públics al llarg de deu dies amb un pressupost similar a l'any anterior, 400.000 euros.

La Cucafera que l'any passat ja va esdevenir protagonista d'algunes polèmiques degut al fet que se li va denegar la participació a la Baixada de l'Àliga, ho tornarà a ser enguany amb una Baixada pròpia el dia 20 a les 21h des del Pla de la Seu fins al Carrer Sant Miquel, com ja va avançar fa alguns mesos el Blog del Barri del Port (veure) qui avança que la propera setmana la Colla acabarà de definir l'acte (veure).

També seran protagonistes enguany els gegants moros i el ball de cossis que comptaran amb les seves versions reduïdes/infantils per al Seguici Petit. De pas els gegantets moros s'incorporaran a la Baixadeta petita on també farà primera aparició la Cucafereta.

Els actes tradicionals i populars com la Cercavila, Professó, els Castells, el Ball de Dames i Vells o la Baixada de l'Àliga, entre altres, seguiran contant amb gran espectació i seguiment, aquesta última allargarà una hora la festa un cop els elements arribin a la Plaça de la Font, com a novetat.

Pel que fa a la vessant gastronòmica seguirem contant amb la mamadeta, el gelat de les festes o el pastís braç de Santa Tecla, entre altres, i com a novetat trobarem enguany la botifarra de mamadeta que repartiran els venedors del Mercat Central.

L’estand de les festes obrirà el dia 11 al Teatre Tarragona amb un acte prou peculiar: la 'Subratllada del programa', una acció quotidiana que solen fer tots els tarragonins per remarcar aquells actes que més els hi agrada i no es volen perdre.

La música tarragonina també estarà ben present durant aquestes festes. El grup Bongo Botrako presentarà a la plaça de la Font la nit del dia 17 els seu segon treball, 'Revoltosa' acompanyats de Zulu 9.30 o entre els espectacles de pagament destaca el concert d'Els Pets el 14 de setembre al Teatre Auditori del Camp de Mart.

El Metropol acollirà diversos espectacles de petit format durant els dies de Festa, com ara el concert dels tarragonins LeCirke (18 de setembre), Josep Romeu i Carles Rabassa (19 de setembre) o el del cantautor Paco Enlaluna (divendres 20). El passeig de les Palmeres tornarà a acollir enguany tota l'activitat musical de les Barraques 2013 i els Jardins del Camp de Mart seran escenari del Festival Art-E d'Arts Visuals i Música Avançada.

Per la seva banda, la Capsa de Música tornarà a vibrar divendres dia 20 de setembre amb els concerts del DO Tarragona 2013. Enguany se suma a la cita tarragonina el concert de Roger Benet i els Oximorònics.

Pel que fa a l'habitual mostra de Folklore Viu, aquesta edició reunirà Víbries de diferents punts del país.

Consulta el Programa d'Actes complet (aquí)

Fonts: diaridetarragona.com i tarragonaradio.cat

VISITES: