divendres, 28 d’agost del 2015

Un miler d'usuaris fan viral un vídeo de paparres a l'estació de busos perjudicant la imatge de Tarragona

Una imatge de l'estació de busos, un espai altament transitat

Un vídeo penjat aquesta setmana per un usuari a Facebook on apareix un bon grapat de xinxes o paparres entre les ranures d'un banc de l'estació de busos de Tarragona, s'ha escampat per la xarxa, més que aquestes!

El videoaficionat fins i tot grata amb un bolígraf per tal de mostrar-les i el resultat és prou fastigós certament. Entenent l'època estival i el fet d'anar i vindre d'usuaris de tota mena en un lloc tan transitat i viatger com l'estació, podria ser l'explicació de tal problema que l'Ajuntament va combatre, va informar de seguida.

En aquest tipus de casos és freqüent que els usuaris a les xarxes comparteixin els continguts d'uns a altres en cadena fins a convertir el cas concret en viral sense més. Penjat el 26 d'agost el vídeo ja ha estat vist per gairebé 60 mil persones i l'han compartit més de 1.100 usuaris des de la font original, sense comptar els que ho hauran fet des d'altres perfils ja compartits.

Viralitat contra Tarragona desde Tarragona

Segons va informar de seguida l'Ajuntament de Tarragona, aquest problema va detectar-se la passada setmana i es va combatre fumigant l'estació. Així i tot un banc continuava afectat, el del vídeo, i va ser retirat la mateixa tarda. El que no es va retirar va ser el vídeo que va seguir escampant-se com la pólvora, tot i que l'usuari va ser informat del problema resolt i així ho va dir en els comentaris del vídeo el mateix dia, però aquesta informació no va transcendir igual.

Fer queixa d'un problema de casa surt a compte de cara a la imatge que projectem?. S'entén que un cas com aquest crea alarma i és freqüent fer-ne difusió, tot i que caldria preguntar-se perquè no també la informació sobre la ràpida actuació i resolució del problema. 

Potser l'impacte no ens dona marge a meditar primer si ens fa bé o malament difondre un vídeo així i amb quin objectiu, de cara a la imatge que mostrem de la nostra ciutat, i finalment acabem contribuïnt a perjudicar-la. O potser no tant, si tenim en compte que dels 60 mil que han vist el vídeo tan sols un miler ha optat per compartir-lo.

Deixant de banda la millor o pitjor neteja que hi pugui tenir la ciutat o altres mancances, menys sovint encara ens dediquem a presumir d'ella i els encants que també té, i molts. I  es què, si no ho fem els tarragonins, qui ho farà?.

VISITES: