dilluns, 23 d’agost del 2010

TARRAGONA ENVAÏDA PER LES CUQUES (CUCARACHAS)

JA PROU!!
És noticia que últimament la Plaça de la Font de Tarragona i els seus comerciants han rebut queixes de visitants i clients per la passejada habitual de cucaratxes per les terrasses de bars, restaurants i cafeteries (imagineu les cuines!!).

Segons diuen, hi ha una plaga quan en realitat Tarragona ja fa anys i anys que pateix la presencia d'aquests insectes de lo més fastigosos a tots els barris en general però sobretot a la part baixa i els carrers del casc antic, on passegen de nit al costat de les persones com si d'un vianant més es tractés. I sí, també entren a les cases i comerços.

És ben sabut que cada cop que arriba al nostre port vaixells procedents d'altres terres, arriben aquestes plagues immigrants que es queden a la nostra ciutat sense passaport i sense permís reproduint-se al hivern i sortint a l'estiu.

Ja fa anys, l'arribada de la cuca americana a Tarragona va acabar amb l'autòctona deixant-nos aquesta classe tan gran, negre i amb ales, per lo que ja no només corren sinó també volen.

Ja d'escriure sobre el tema es posen els pels de punta, com per tenir-les que anar esquivant constantment. Comentaris de visitants i turistes com el següent: ''No sabíamos de la "habitual plaga", desde luego no pensamos volver jamás a la ciudad del patrimonio nacional de los vertederos. Vergüenza me daría pagar impuestos para vivir entre cucarachas...'' fa que tinguem que avergonyir-nos i reivindicar que alguna cosa s'ha de fer, perquè és cert que no paguem impostos per tenir aquest tipus de companyia contant.

Pel que sembla, l'Ajuntament acostuma a desinfectar cada 15 dies les clavegueres de la ciutat però si realment és així, toca canviar el procediment o mètode per trobar solució, quan a més de cuques també hi tenim ratolins o inclús rates. O hauríem de cridar al flautista d'Amelin?
.

VISITES: