diumenge, 29 d’agost del 2010

HISTÒRIA DEL BALCÓ DEL MEDITERRANI I EL PASSEIG DE LES PALMERES

''Una mirada al passat''
Avui aquest blog estrena la secció 'Una mirada al passat' amb el suport i col.laboració del grup facebook 'Tarragona Antiga' on podem disfrutar d'un ampli archiu fotogràfic e històric de la nostra ciutat.
Amb aquesta secció el blog posarà també en el punt de mira la història de festivitats, monuments o zones de la ciutat de forma que en puguem veure un recorregut des del passat fins als nostres dies i valorar-ne el canvi al mateix temps que en descobrim/repassem dades desconegudes o interessants. La primera publicació de la secció no podia ser altra que El Balcó del Mediterrani juntament amb el Passeig de les Palmeres que formen part de Tarragona des de fa més d'un segle anomenant-se primer Passeig de Santa Clara degut al Convent proper que hi havia. El Balcó per la seva part va començar essent de mur de pedra i més tard es substituí per la actual barana de ferro forjat però amb una alçada més alta i amb un esglaó de pedra que servia també com a seient i que va desaparèixer amb la posterior pavimentació.
Aquestes i més dades sobre el balcó, el passeig, i l'estatura de Roger de Llúria en el video-reportatge elaborat per 'El Mirador TGN':

VISITES: