dijous, 12 d’agost del 2010

LA PLAÇA DE BRAUS ÉS ARA LA 'TÀRRACO ARENA PLAÇA'

El passat cap de setmana per fi, i desprès de 5 anys de restauració i reformes, els tarragonins vam poder accedir a l'interior de la Plaça de braus de Tarragona, en una sessió de portes obertes de la que ara passa a anomenar-se, ojo! ''Tarraco Arena Plaça''. Sí, molt rebuscat ja que ni és romana, ni està feta d'arena, tot i que conservi la que durant anys van aixafar ''toreros'' i braus. Bé, no tocarem aquest tema ara que El Parlament Català ha prohibit els braus a Catalunya i que ha donat lloc a tanta crispació. Tant, que fins i tot, i de forma reaccionaria, hi ha un grup facebook en contra de 'Els Castellers'. Si, si! no es broma, ''perque atenta contra el maltracte humà''. Bé... sense comentaris.

Tornant al tema inicial, la Tàrraco Arena Plaça conta ara amb una sofisticada cúpula hermètica i mòbil que permet que el recinte quedi obert o tancat segons el temps i la climatologia. Tot i així encara s'ha d'acabar d'establir el sistema climatològic del interior. Com pot veure's a les fotografies, les finestres ara també estan tancades i s'hi estan adherint a les grades seients de colors.

Tal com informa tottarragona.cat: Aquesta propietat de la Diputació de Tarragona, ha tingut un cost de 18 milions d'euros en la seva primera fase, lleugerament superior al previst inicialment. El projecte ha contemplat el cobriment de la plaça amb una coberta que té una part mòbil de 40 metres de diàmetre amb un òcul central de vidre de 10 metres, aquesta estructura descansa sobre un micro-pilotatge i no sobre la primitiva plaça. També s'ha realitzat la restauració de la façana, el tancament acústic i tèrmic amb doble fusteria, nous accessos per millorar l'accessibilitat i l'evacuació, la construcció de les noves graderies i seients, la instal·lació de la megafonia i ascensor per millorar l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i altres obres per espais annexos en funció del pla de gestió.

La plaça acollirà exposicions, circ, concerts, teatre, meeting... Doncs bé, serà Miguel Bosé qui l'estrenarà amb un concert previst i concertat per aquestes properes festes de Sant Magí. Aixo sí, s'haurà de pagar.

VISITES: