dimarts, 21 d’agost del 2018

El carilló del Mercat ja té acabades les figures del Seguici

carrillo mercat tarragona
Les figures del carrilló ja acabades seran pintades i enviades a Madrid

El Mercat Central comptarà amb un carilló que mostrarà alguns dels elements del seguici a ritme d'Amparito cada dia a les 12h, i les figures ja estan acabades.

Tarragona inicia el compte enrere per estrenar aquest carrilló festiu i tarragoní que marcarà l'hora al migdia al rellotge del Mercat Central que dona a la Plaça Corsini. S'havia anunciat la seva posada en marxa per les festes de Santa Tecla i ara, de moment, s'anuncia que en aquestes dates les figures estaran exposades abans de la seva instal·lació.

Després de diverses reunions amb la Comissió del Seguici per determinar quines figures havien d'aparèixer, el projecte compta amb el nano capità en representació dels nanos, un representant de cadascuna de les tres parelles de gegants principals de la ciutat: el gegant moro, la geganta vella i la negrita, a més de l'àliga i el lleó com a representants de les bèsties i la ciutat, tots dos per aquest motiu coronats.

Les figures del carilló s'exposaran per Santa Tecla


Dissenyats pel joier Joan Serramià les figures tenen tridimensionalitat, una alçada de 100 cm i 30 cm d'amplada, i apareixeran realitzant dos moviments, un longitudinal al voltant d'una circumferència i a la vegada rotacional en el seu propi eix.

En aquests moments s'han d'acabar de pintar, s'enviaran a Madrid per instal·lar-les al mecanisme que caldrà col·locar i tornaran per ser repintades i exposades per festes.

VISITES: