dimecres, 21 de setembre del 2011

El Pregó i els Gegants entre els destacats d'aquesta tarda de Santa Tecla 2011

Aquest dimecres es presenta ple d'actes programats. Entre els destacats de la tarda es troben:

17.30h, pl. del Rei. Cafè, copa i puro per un duro… dels d’abans. Cafè concert amb l’Orquestra Mitjanit, per anar agafant ritme festiu. El millor remei contra la migdiada. El cafè, el Chartreuse i el conyac Torres es barregen amb el fum, a més del contrast dolç-amarg del bombó, un plaer fet a partir de les taronges amargues de la nostra ciutat. Cada persona podrà adquirir un màxim de dos tiquets. Distribució de tiquets a partir de les 15.30 h.

18h, envelat de la pl. Verdaguer, fins a les 2 h de la matinada. Santa Tecla gastronòmica.
Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Inauguració de l’espai gastronòmic que durant tres dies permet els àpats ràpids: panets de truita, entrepà vegetal, entrepà de bacó i formatge, entrepà de llonganissa i xoriço, entrepà de calamars, patates fregides, hamburguesa amb ceba i formatge, sandvitxos de pernil i formatge, frankfurt, entrepà de botifarra blanca i negra, broqueta de carn, entrepà de llom, patates braves, pizza, bratwurst amb ceba i formatge,entrepà de truita de patates i entrepà de pollastre amb enciam.

18h, Saló dels Plenaris,Ajuntament. El Pregó enguany va a càrrec de la poeta i traductora tarragonina Montserrat Abelló (1918), una de les veus més prestigioses de la literatura catalana.

18.30h, pl. de la Font. La Despertada dels Gegants.
Arribada de tots els gegants i gegantes davant de l’Ajuntament.

18.45h, campanar de la Catedral. El toc de prima dels Campaners de Tarragona.

19h, pl. de la Font. Toc de Pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal, que anuncien l’aparició de la Senyera de la ciutat, escortada pels Macers, mentre les 21 salves dels morterets esclaten. Alhora, des del campanar de la Catedral, el repic general de campanes. Finalment, la Tronada del Pregó de la Pirotècnia Zaragozana, que ens vol mostrar el seu bon fer en l’art de les tronades.

19.30h, des de la pl. de la Font. L’Arrencada dels Gegants.
Després dels tres coets d’avís, arrenquen els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, nano el Caleto del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous i Nanos del c. de la Merceria, Gegants Vells i Nous i Nanos de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri del Port, Nanos del Club Maginet,
Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants del Casc Antic, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants i Nanos del Col·legi Sant Domènec, Gegants del Miracle, Nanos de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, Gegants de la pl. Sant Miquel, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, el nano Guillem de la Guàrdia Urbana, els Gegants del passeig Torroja, la geganta Cristineta i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i voltants, Gegants Espineta i Cargolí i els capgrossos la Nineta i l’Ivori del Club dels Tarraconins, grallers, timbalers, i les bandes de música.
Itinerari: pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

20.45h, pl. de la Font. El primer ball de gegants al ritme del pasdoble Amparito Roca, interpretat per les bandes de música
.

VISITES: