divendres, 23 de setembre del 2011

Professó, cercavila i castell de focs pel dia de la Patrona, Santa Tecla 2011

La professó, la cercavila i el castell de focs són els actes més destacats d'avui, dia de la Patrona de Tarragona, Santa Tecla.

18.15h, des de la pl. de la Font. L’Anada a la Professó, amb el Seguici Popular i
les colles castelleres
que pregonen l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga. Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias. Els grups s’organitzen per a la professó posterior als carrers de les Coques, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

19h, des del pla de la Seu. Professó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la santa, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó.
Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Cós del Bou, baixada Pescateria, Pilat, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum (per les dues bandes de la plaça), c. Arc de Sant Bernat, c. Granada, pl. Sant Antoni, pl. Carles Llorach, c. de la Mercè, pl. de l’Oli, c. Peixateries Velles, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.

21.15h, aproximadament, pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. En retornar la relíquia a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotecnia Zaragozana.

Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de Professó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’aquest 2011. Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella. I després, a la plaça de la Font, darrera tanda de lluïment del Seguici Popular. Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga realitzen simultàniament la seva exhibició. Entre les danses i entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.

22.30h, des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta El castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat pels guanyadors del passat Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2011, la Pirotecnia Zaragozana.


Enguany, degut a les obres de la Catedral, la reliquia farà entrada a la casa Balcells o del cambrer, situada també al Pla de la Seu.

.

VISITES: