divendres, 24 d’agost del 2012

Acaben les polèmiques obres del Carrer Enrajolat a tocar del Circ Romà de Tarragona


Les obres de clavegueram, millora i pavimentació del Carrer Enrajolat arriben al seu punt final després de mesos de polèmica. Els treballs en aquest carrer situat a sobre de les grades del Circ Romà van posar al descobert el 'visorium' (part superior plana damunt les grades) i la continuació de la capçalera del Circ de Tàrraco.
 
Com es veu a la imatge, les obres realitzades en aquest carrer ha fet guanyar amplada ja que s'ha recobert de paviment la part superior del circ. La Reial Societat Arqueològica s'ha mostrat atenta en tot moment i ha lamentat i criticat que aquesta actuació no permeti deixar visible la important troballa, i que la pasarel.la realitzada hauria d'haver-se fet de fusta o algun material transparent que permetés la visibilitat enlloc de formigó. També que s'hagi utilitzat aquest material sobre restes tan importants com les romanes.
 
 
L'Ajuntament de Tarragona defensa que no s'ha aplicat el ciment del paviment de forma directa sobre les restes romanes. Tot i així, l'Arqueològica considera que no és la millor forma de tractar el Circ Romà millor conservat de tota Europa, i esperen que futurament es prenguin mesures i canvis per tal de retirar l'obra realitzada.
 
Les excavacions també van permetre trobar un relleu esculpit de marbre datat del s.I d.C i que representa la figura d'un Déu, entre altres peces com monedes de diverses èpoques.
 

VISITES: