dilluns, 27 d’agost del 2012

El pas soterrat per a vianants de la via del tren a la Plaça dels Carros quasi enllestit


El de vehicles haurà d'esperar

Amb la trobada de les restes d'uns vaixells datats al s.XVII i XVIII, les obres per soterrar el pas per a vianants a la via de trens al tram de la Plaça dels Carros s'havien vist endarrerides. Ara, amb alguns mesos de retràs segons el previst, els treballs urbanístics arriben a la recta final per al mes de setembre.
 
Es tracta de la primera fase del projecte en el que encara quedarà pendent una segona fase per soterrar un altre tram més enllà que permeti la circulació de vehicles. Per ara, aquestes segones obres hauran d'esperar per la mancança de pressupost.
 
Durant aquest període d'obres, els usuaris han pogut creuar la via per un accés temporal habilitat junt a les tasques de remodelació. Pel que fa a vehicles, la circulació va quedar tallada al mes d'abril i romandrà tancada a curt termini. Així doncs, per tal d'accedir a la zona marítima caldrà fer-ho per l'entrada al Serrallo en Pere Martell, o bé pel Carrer Mestre Benaiges, en els xalets del Miracle.
 
Les obres per habilitar el pas soterrat a persones han tingut un cost de 3 milions d'euros i permetrà que els vianants no hagin d'esperar a que les barreres permetin el pas davant la circulació d'uns 60 trens diaris. Es calcula que unes 500 persones circulen al dia per aquest tram del Barri del Port.
 
El nou pas té una longitud de 20x5 metres d'ample i 3'2 d'alt. Ja estan construïdes les escales fixes, s'han instal·lat les mecàniques i l'estructura de dos ascensors, un a cada costat. També es col·locarà il·luminació i es tapiarà l'accés superior que quedarà inhabilitat .
 
Futurament quedarà pendent també l'enjardinament i rehabilitació del que serà la nova Plaça dels Carros.

VISITES: