dimarts, 14 d’agost del 2012

Tarragona inaugura 'Jardins Vapor', l'antiga façana marítima de Tàrraco

Antic Port Romà i Font Monumental

Tarragona ha inaugurat aquest dimarts un nou espai turístic del llegat romà. Es tracta dels ‘Jardins Vapor’ situats entre el Carrer Vapor i el Carrer Ferrer i Duran.

Aquest espai arqueològic s’ubica al costat de les antigues Cent Escales que actualment ocupen les escales mecàniques a tocar del futur edifici de la EOI a la Chartreusse. El projecte urbanístic de la zona ha posat al descobert una font monumental que formava part de l’antiga façana marítima de Tàrraco, i restes del que seria l’antic port romà.

Una antiga platja que ja els ibers utilitzarien com a badia al s.V a.C i que els romans utilitzarien com a port durant la segona meitat del s.II a.C. Posteriorment, a la segona meitat del s.I d.C seria remodelat com a nou port flavi. Finalment, l’espai va adquirir un caràcter lúdic i monumental un temps més tard amb la construcció d’una gran font de planta circular amb una bassa envoltada amb sis columnes toscanes que rebria l’aigua amb una cascada a través de la teulada.


Amb aquesta actuació es posa en valor les restes arqueològiques trobades, i s’aprofita l'accessibilitat i la conversió de la zona per a vianants, donant lloc així a un nou punt d'atractiu turístic i cultural a la ciutat, ubicat a la Part Baixa.

VISITES: