diumenge, 26 d’agost del 2012

Vídeo: La Cucafera de Tarragona reivindica poder participar a la Baixada de l'Àliga

 
Els portants de la Cucafera Petita han reivindicat aquesta tarda a la Plaça de la Font poder participar en la Baixada de l'Àliga de Santa Tecla.

La Colla del Barri del Port va sol·licitar a l'Ajuntament de Tarragona poder formar part d'aquest popular acte que té lloc a les escales de la Catedral el 21 de setembre. De fet, d'entre les besties sense foc pirotècnic, és l'única que no hi participa. Sí ho fan l'Àliga, element principal, la Mulassa i el Lleó, a més dels Gegants Moros i els del Cos del Bou.

Enguany La Cucafera ha volgut unir-se però el Consistori ha manifestat que per qüestions de seguretat, donada les seves grans dimensions, no és adequat i per tant ha denegat el permís. Els portants de l'element consideren que tenen membres suficients i poden dur a terme mesures de seguretat com per poder participar sense problemes, i es senten disgustats.

Per reivindicar-se, han fet una marxa de protesta amb la versió reduïda de la Cucafera des del Local de la Colla del Barri del Port, ubicada al Carrer Sant Miguel, fins a la Plaça de la Font amb pancartes. Allà han fet un assaig mostrant el seu disgust amb xiulades i tocs de tambor. D'una forma o altra, han declarat que el dia 21 estaran presents a la Baixada.
 

VISITES: