dijous, 31 de març del 2016

S'ha descobert a Tarragona un nou tram de graderia del circ romà

Els treballs arqueològics que s'estan realitzan al carrer Ferrers, damunt de la plaça dels Sedassos, han donat lloc al descubriment de part de la graderia del Circ Romà i de les subestructures on queden assentades.

Concretament els arqueòlegs han descobert quatre línies de la graderia superior, una línia de podi i fins i tot han pogut tocar arena del circ. També s’han recuperat evidències d’una de les voltes de formigó romà que servia per sustentar la pròpia graderia.

Begoña Floria, regidora de Patrimoni, ha explicat que les descobertes permeten recuperar l’espai a la visita i la interpretació. D'altra banda s’ha recuperat un mur medieval que demostra l’ocupació posterior de les estructures romanes per altres usos. A més, l’aparició d’unes escales d’època moderna deixen clar que l’espai es va utilitzar fins i tot com a residències, com ha explicat l’arqueòloga municipal responsable de les excavacions, Imma Teixell. 

Les prospeccions s’han fet al llarg de dues setmanes i hi ha la intenció que al novembre coincidint amb el Congrés d’Arqueologia Clàssica dedicat als circs es pugui visitar tota la zona recuperada.

VISITES: