dilluns, 22 d’agost del 2016

La Cucafera de Tarragona serà padrina de la nova Cucafera de Montblanc

Cucafera de Tarragona restaurada.
Foto: Cucafera de Tarragona
Tot just d'aquí dues setmanes, el proper diumenge 4 de setembre, la Cucafera de Tarragona farà una sortida exclusiva i especial a Montblanc per apadrinar, junt al Basilisc de Reus, la seva nova Cucafera que s'acaba de recuperar i serà presentada en el marc de les Festes de la Serra 2016.

D'aquesta manera la Cucafera de Tarragona sortirà de la seva ciutat després de molts d'anys sense fer-ho, amb motiu d'aquesta recuperació de l'element festiu del Seguici Popular de la capital de la Conca de Barberà, documentat a la vila des del segle XIV precisament per una actuació que va realitzar l'any 1381 a la nostra ciutat i que va provocar que dos anys després Tarragona estrenés la seva propia Cucafera.

La nova Cucafera de Montblanc

Ull de la nova Cucafera de
Montblanc. Foto: Avall
La tasca de disseny i confecció realitzada per obtenir i recuperar la Cucafera de Montblanc, inspirada en época medieval, ha anat a càrrec del taller reusenc Avall, guanyador del concurs convocat per a l'elaboració, tenint com a referents la tarragonina i la tortosina.

Segons la web de la Cucafera de Tarragona, aquesta nova cucafera aproximadament tindrà una llargada de 4 metres, i 1'5 d'amplada, pesarà entre 60 i 80 quilos pensada per que la portin 4 persones. El coll lleugerament extensible i la mandíbula articulada, on a la boca hi ha dos punts de foc que es poden treure i posar segons el tipus d'actuació. Pel que fa al vestuari dels portadors finalment s'ha optat per un vestuari més tradicional com són els pantalons bombatxos, camisa, faixa i espardenyes.

VISITES: