dilluns, 17 de juliol del 2017

A Sant Magí i Santa Tecla només es podrà servir beguda al carrer amb gots reutilitzables

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat avui que promou que els bars que serveixin begudes durant les festes enguany de Sant Magí i Santa Tecla utilitzin el got reutilitzable en lloc dels gots d'un sol ús. Realment es tracta d'una imposició ja que també indica que serà condició indispensable per poder instal·lar una barra a la via pública fer servir exclusivament els gots reutilitzables i que la utilització de vasos de plàstic d'un sol ús quedarà expressament prohibida.

L'objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provocava problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà. En total, es calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s'utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d'un sol ús.

La utilització del got reutilitzable també ha de millorar la imatge de la ciutat, ja que en aquells indrets on estigui present la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. L'ús del got ecològic també ha de contribuir a provocar un canvi d'hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable dels productes.

A falta de saber si els gots estan pensats per tal que els reaprofitin els clients o els mateixos bars i com s'han pres aquests la imposició i si podran fer-hi front a la despesa i quine conseqüències els hi reportarà, etc. el tema podria ser la nova polèmica d'enguany!

VISITES: