dissabte, 22 de setembre del 2012

Vídeo i Crònica: La Baixada de l'Àliga 2012


CRÒNICA:

Un any més la Plaça de les Cols i les escales de la Catedral van reunir aquest divendres a la nit milers de tarragonins i veïns amb ganes de viure un dels actes més esperats i populars de Santa Tecla: La Baixada de l'Àliga 2012.

Ja tres hores abans de l'inici de l'esdeveniment festiu les escales estaven gairebé plenes en la seva totalitat i en qüestió de minuts la Plaça de les Cols es van anar omplint de gom a gom fins no cabre ni una agulla. La gresca, la mamadeta, l'Amparito Roca i Paquito Chocolatero van acompanyar a l'Àliga, els Gegants Moros, els Gegants Vells, la Mulassa i el Lleó. Es van unir un any més el tauró Miracle i el Chargrós als que van seguir enguany un parquímetre i la panerola de la Cucafera.

Com és habitual cada element va fer crítica d'un aspecte social. L'Àliga va fer un guiny al 'Barcelona World' que ha causat polèmica al no comptar amb el nom de Tarragona. Així la daurada au portava a la corona la denominació 'Àliga BCN'. Els Gegants Vells portaven senyals contra les retallades i les zones d'aparcament de pagament. Els Gegants Moros no van fer cap crítica, per no fer ni van ballar ja que cada any surten -diuen- obligats. La Mulassa anava coronada amb el 25 del seu aniversari i un cartell de: On aparco?. I el Lleó lluïa la bandera tarragonina fent-li honor.

Un cop desfilats els elements oficials, els afegits van quedar a les fosques ja que els llums de la Plaça van fer "apagón" amb les conseqüents xiulades dels assistents. De mateixa manera l'Ajuntament els hi va tancar les portes a la cara en arribar al consistori. I es suposa que és un esdeveniment popular sorgit de lo popular oi? Per la resta, no van faltar les ganes de gresca i diversió en un acte que haurà d'esperar 365 dies per tornar-se a repetir.

VÍDEO:

VISITES: