dilluns, 9 de setembre del 2013

'La Cucafera baixa!' nou acte per Santa Tecla 2013 divendres 20 de setembre


L'esdeveniment recupera la tradició original de la Cucafera


Santa Tecla 2013 comptarà enguany amb un nou acte el proper divendres 20 de setembre. Es tracta de 'La Cucafera baixa!' que s'iniciarà al Pla de la Seu a les 21h i s'extendrà fins al c/Sant Miqel on cap a les 22.30h tindrà lloc 'La CucaFesta'.

Aquesta 1ª Ecidió de 'La Baixada de la Cucafera' neix com esdeveniment propi de la Cucafera davant la seva impossibilitat de formar part a la tradicional i popular 'Baixada de l'Àliga', degut a les seves grans dimensions, 

L'esdeveniment recuperarà l'essència llegendària, històrica i tradicional dels orígens de la Cucafera a

partir de les referències escrites per les quals és conegut que l'element representa una bèstia ferotge que menjava persones fins que una princesa la va domesticar i des d'aquell moment llença caramels per la boca. D'altra banda, que gràcies al seu coll extensible treia amb la boca el barret d'aquells que no se'l treien davant de la relíquia de Santa Tecla.

Aquests detalls estaran representats al llarg del recorregut a partir de la proposta presentada pel periodista Adrià Recasens, impulsor del Blog del Barri del Port i El Mirador TGN, consensuada i treballada amb la Colla de la Cucafera i l'Associació de Veïns del Port, per dotar l'acte d'un encant més enllà que el d'una mera Cercavila. 

Itinerari: Pla de la Seu, Plaça de les Cols, c/Major, Baixada de Misericòrdia, Portalet, c/Sant Agustí, Rambla Nova, c/Unió, c/Apodaca i c/Sant Miquel. 

Coneix més detalls concrets de l'acte (aquí).

VISITES: