dilluns, 6 d’agost del 2018

Got reutilitzable obligatori a Tarragona

got reutilitzable tarragona santa tec
El got reutilitzable de Santa Tecla.
Foto: Combinats
A Tarragona ja és obligatori l'us del got reutilitzable per servir i consumir begudes a la via pública en qualsevol acte, esdeveniment i festa, des del passat 3 d'agost.

Tot i que ja s'havia anat instaurant el got reciclable a la ciutat de Tarragona des del passat any,  enguany algunes festes de barri l'han oferit i d'altres no, amb el dubte de si era o no ja una obligació.

Pues bé, des d'aquest mes d'agost i ja de cara a Sant Magí i les festes dels barris que quedin per celebrar-se aquest estiu, sí! Hauran d'oferir de forma obligatoria el got reutilitzable, quedant prohibit el got de plàstic d'un sol ús.

Got reutilitzable en favor del medi ambient i la neteja pública


El motiu ve a ser el mateix que el cobrament o la reutilització de bosses de plàstic a les botigues, per reduir l'impacte ambiental. I es que un got de plàstic d’un sòl ús triga més de 100 anys a degradar-se de forma natural. D'altra banda, l'Ajuntament vol reduir els costos de neteja pública que aquests residus suposen a la via pública i papereres.

Amb la nova mesura el client pagarà el preu de la beguda demanada i un euro pel got, xifra que s'estalviarà si ja aporta el got de casa, per tal de fomentar que així sigui.

VISITES: