dimecres, 3 d’abril del 2013

La Casa Reial i el papa Francesc podrien visitar Tarragona a l'octubre en una multitudinària beatificació al Balcó del Mediterrani


Comença a agafar força i a estendre's la possibilitat de que Tarragona rebi la visita del nou Papa Francesc i representants de la Casa Reial Espanyola el proper 27 d'octubre amb motiu d'una multitudinària beatificació que l'Església Catòlica durà a terme a la nostra ciutat oficiada per l'Arquebisbat tarragoní. Tant és així que la data podria avançar-se al 13 d'octubre per evitar un altre compromís del pontífex i facilitar que pugui estar-hi present.

Amb motiu de l'Any de la Fe Tarragona beatificarà a més de 500 màrtirs espanyols del s.XX en l'acte més gran d'aquest tipus després del que es va dur a terme al 2007 a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Amb aquest motiu s'espera la l'arribada aquell cap de setmana de 70.000 fidels, i.entre els llocs possibles per acollir l'esdeveniment es trova el capdamunt de l'Avinguda Catalunya a la Muralla, la Laboral o sobretot el Balcó del Mediterrani a la Rambla Nova.

Beatificació del 2007 a la Plaça Sant Pere del Vaticà. Foto: lavanguardia.com

És evident que l'aforament de la rambla de la ciutat o altres indrets no poden equiparar-se amb la plaça vaticana i que sobta que es pugui resoldre amb facilitat. Les circumstancies requeriran un ampli dispositiu de seguretat i de recepció que despertarà si més no una gran expectació, difusió i cobertura i per al que la ciutat s'haurà de preparar. 

El que sí és segur és que Tarragona es veurà beneficiada turística i econòmicament per l'allau de nouvinguts i la seva estància pel que fa a hotels, restaurants i comerços.

Fonts: e-noticies.cat i lavanguardia.com

VISITES: