dimarts, 21 de setembre del 2010

VIDEO: MALDITA NEREA A TARRAGONA + ENTREVISTA

El grup Maldita Nerea ha actuat aquest dilluns nit al Palau Firal i de Congressos de Tarragona després de que la possible pluja fes que el concert es cancel.lés a la Plaça de la Font on estava previst inicialment (veure). El grup ha actuat després de Antonio Cruz a qui aquest blog va fer entrevista (veure) i com no hi podia ser menys, 'El Mirador TGN' també ha tingut ocasió de fer algunes preguntes a Maldita Nerea, concretament a la seva veu principal, Jorge Ruiz. -Com es va originar el grup i a qué es deu el seu nom?
Nerea es un nombre que me gustaba mucho y se lo dí a la música (no conocía a nadie que se llamara así). Lo de maldita es por lo difícil que es vivir de ella, por ella, con ella...sería una traducción de maldita música.

-El grup porta ni més ni menys que 10 anys de treball i segurament haurà estat dificil arribar fins avui, però ha tingut bons resultats i ha valgut la pena. Algun moment difícil que recordar? Com van ser els inicis?
Como en toda trayectoria larga ha habido momentos de todo tipo, duros también, pero lo que importa es el presente y el futuro. No me gusta demasiado mirar atrás más que cuando sea estrictamente necesario.

-Actualment el grup fa esgotar les entrades dels seus concerts i actuacions en poc temps, i és un dels grups pop més escoltats. Imaginaveu arribar tant lluny?
Siempre imaginas que pueda pasar algo así pero la verdad es que cuando llega y lo empiezas a tener delante, no deja de sorprenderte.

-A més les noies que es diuen Nerea tenen la sort d'entrar de forma gratuïta als concerts. Una forma de disculpar adjectivar-les 'maldita'? (rialles)
Algo asi. Nos pareció una buena forma de dejar claro que no tenemos nada en contra de ellas, sino al contrario. Están invitadas.

-Són ja diversos discs al mercat i considereu aquest últim ‘Es un secreto…no se lo digas a nadie’ el més complet y bonic. Probablement a cada disc hagi més profesionalitat y ganes de superació... En qué es distingeix dels anteriors?
Es un disco homenaje a nuestra gente que recoge nuestras canciones más importantes. Aunque llevemos casi diez años para nosotros es como empezar de cero con este trabajo.

El grup ha actuat amb éxit a Tarragona, ciutat en la que han tingut ocasió de pasar-hi dos dies i declaren que es tracta d'una ciutat amb un 'encant especial' i esperen tornar-hi aviat. Properament el grup tindrà l'honor d'actuar en dos escenaris ''d'altura'' el Palau Sant Jordi de Barcelona i el Palacio de los Deportes de Madrid.

El Mirador TGN es vol mostrar agraït amb els 'Maldita Nerea' i seguir-los desitjant molts éxits.

A continuació una mostra del concert:

VISITES: