dilluns, 26 de setembre del 2016

Vídeo: La Crida de Santa Tecla 2016

La Crida. Foto: El Mirador TGN

Tret de sortida a les Festes de Santa Tecla 2016 amb la Crida:

diumenge, 25 de setembre del 2016

Tots els vídeos de Santa Tecla 2016


Un any més 'El Mirador TGN' ha donat cobertura a les festes de Santa Tecla 2016 en fotos i vídeos que us hem anat oferint a les xarxes socials. Ara, un cop acabades, podeu recordar els diversos moments que ens han deixat les festes, tornar a veure els vostres actes preferits o aquells que us heu perdut a continuació:

 

Vídeo: Traca, Visca Santa Tecla 2016 i Castell de Focs de fi de festes

El Visca Santa Tecla 2016. Foto: El Mirador TGN

Tarragona posa punt i final a les festes de Santa Tecla 2016 un any més la nit del 24 de setembre amb la Traca i el Visca Santa Tecla junt al Castell de Focs a la Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani. Ho podeu veure a continuació:

dissabte, 24 de setembre del 2016

Vídeo: Els Pilars Caminant 2016 de Tarragona

Un del pilars enfilant la Plaça de la Font. Foto: El Mirador TGN

Els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han enfilat un any més pilars des de les escales de la Catedral i fins al balcó de l'Ajuntament a la Plaça de la Font, aconseguint tots ells arribar fins al final. Ho podeu veure al següent vídeo:

Vídeo: Anada i tornada a Professó, i Entrada del Braç de Santa Tecla 2016 improvitzat per la pluja

Instant en que la reliquia entra a la Catedral. Foto: El Mirador TGN

El mal temps va amenaçar aquest divendres la Professó de Santa Tecla 2016 amb plugims puntuals durant el recorregut que va provocar que alguns dels elements del Seguici com els Gegants Vells o les bèsties anessin amb plàstics en alguns trams i moments, tant a l'Anada a professó com a la mateixa professó i a la tornada.



La pluja va apretar quan el capdavant de la Professó (bèsties, gegants i nanos) era proper a la Catedral, motiu pel qual es van afanyar per aixoplugar-se a l'interior del temple. Un cop dins, va tocar improvisar la recepció de la relíquia que de seguida va arribar, fet que fa pensar que no va completar el recorregut i va retornar pel camí més ràpid possible, D'aquesta manera enguany es va viure una Entrada del Braç de Santa Tecla diferent però també emotiu amb les bèsties fent la reverència, papers daurats a l'exterior i correfoc.



La pluja va deixar imatges atípiques amb diversos elements coberts de plàstics, els nanos arribant xops com també les autoritats i membres eclesiàstics. Ho podeu veure al següent vídeo:

Vídeo: Dames i Vells 2016 (Santa Tecla 2016, Tarragona)


Un any més 'El Mirador TGN' us ofereix en vídeo la representació del Ball de Dames i Vells d'aquesta Santa Tecla 2016:

dijous, 22 de setembre del 2016

Vídeo: La Baixada de l'Àliga 2016 de Santa Tecla, Tarragona

La Plaça de les Cols plena de gom a gom un any
 més durant la Baixada. Foto: El Mirador TGN

El Mirador TGN us ofereix un any més la popular, tradicional i multitudinària Baixada de l'Àliga d'aquesta Santa Tecla 2016, seguida de la Mulassa, Lleó, Gegants Vells, Chargrossos i Ambraçats:

*Podeu veure les fotos en -aquest enllaç- i el vídeo a continuació:

Vídeo: Toc i Tronada de Pregó, i Arrancada de Gegants de Santa Tecla 2016

Un instant de l'encesa de la metxa per a la tronada del Pregó. Foto: El Mirador TGN

Tradicional toc i tronada de Pregó de les Festes de Santa Tecla 2016 i l'Arrancada de Gegants:

dimecres, 21 de setembre del 2016

Vídeo: La Cucafera Baixa! 2016

Un instant de l'acte. Foto: El Mirador TGN

La Plaça de les Cols s'ha tornat a omplir aquesta Santa Tecla 2016 en la 4a Edició de La Cucafera Baixa 2016 per veure la Cucafera baixar les escales de la Catedral amb la princesa i cavaller que han interpretat la llegenda, també la celebració dels 25 anys de la bèstia d'una forma molt epecial, el recorregut amb els Tocabemolls i la CucaFesta final a la Plaça dels Carros també amb èxit de participació. Us oferim un resum a continuació, tot i que si voleu veure una versió més extensa ho podeu veure amb Barri del Port TV (aquí):

dilluns, 19 de setembre del 2016

Vídeo: La Baixadeta, Cercavila Petita i Xumet a la Víbria, els actes de la Santa Tecla Petita 2016

Lleonet durant la Cercavila Petita. Foto: El Mirador TGN

La Santa Tecla Petita agafa protagonisme per als infants de la ciutat amb la Baixadeta i la Cercavila Petita, amb les versions infantils del Seguici Popular, i també l'acte 'Fes-te gran i dóna el teu xumet a la Víbria'.

La Baixadeta 2016:


Cercavila Petita 2016:



 'Dóna el teu xumet a la Víbria':

dissabte, 17 de setembre del 2016

Vídeo: Taller i Cercavila 'Fes el teu NinoNano' dels Chargrossos amb participació del Nano Mirador

Nano Mirador en acabar la cercavila. Foto: El Mirador TGN

Els Chargrossos de Tarragona han tornat a organitzar el taller per fer de forma casolana gegants, nanos i bèsties amb cercavila posterior. El Nano Mirador, com l'any passat, hi ha format part.

dilluns, 12 de setembre del 2016

Vídeo: Presentació de 'El Petonet', la nova beguda de Santa Tecla 2016

Ampolla de petonet. Foto: El Mirador TGN

José López, propietari de Les Tres Bessones de la Plaça de la Plaça del Fòrum ha ideat una nova beguda tarragonina i festiva, 'El Petonet', un licor que es pot beure fred, natural, calent o amb cafè!

Presentació aquest matí. Foto: El Mirador TGN
Un licor servit principalment amb cafè. Foto: El Mirador TGN

La beguda, que es presentarà oficialment el dimecres 14 de setembre a la tarda dins els actes de Santa Tecla, és un licor d’arròs que se servirà, principalment, amb cafè, combinació que portarà el nom d’El Petonet. El disseny de l’etiqueta l’ha fet l’artista Josep Maria Rosselló; amb una clara referència a la ciutat de Tarragona.

*Podeu veure les fotos en -aquest enllaç- al nostre facebook, podeu escoltar entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona (escolta) i veure el vídeo a continuació:

El Drac de Sant Roc Petit, imatge del Barrilet Petit de la Begudeta de Santa Tecla 2016

Es presentarà aquest dimecres 14 de setembre a les 17.30h en una festa a la plaça Verdaguer que comptarà amb la presència del Drac Petit, la Play Truck de Tecletes i els grallers dels Xiquets de Tarragona

El projecte que va néixer en el marc de l’associació Tecletes i que va ser produït per Puzzle, Rusc Produccions i Raffa Gelatti proposa , una beguda deliciosa, ecològica i saludable, sense alcohol i, per tant, apta per a tots els públics: per a nens, per a embarassades o, senzillament, per a qui opti per gaudir de les festes abstenint-se de beure alcohol. Una refrescant combinació de sucs de maduixa i llimona. Apta també per a celíacs, per a intolerants a la lactosa i a l’ou.  

El barrilet va dedicat cada any a un element del seguici petit. El primer any va ser l’Àliga; el segon, la Vibrieta; el tercer, la Mulasseta, i aquesta vegada el protagonista del gotet és el Drac de Sant Roc, l’autora de la il·lustració és la tarragonina Marta Contreras

A banda del dia de la presentació el Barrilet es podrà comprar també a l’estand de la festa, a les botigues To2BB,  El Lloro i i la Botigueta de la Festa, als restaurant La Morada i la Mestressa del Tôful, al Tàstum i Can Peret de la Plaça de la Font, a la geladeria de la Plaça del Rei, a As Crechas i a la vermuteria de la Plaça del Fòrum, al Sushi Take Away de Cos del Bou, al Solet i a la geladeria Nocciola Toscana del carrer Major, a la Terrasseta de Santa Tecla al parc Saavedra i com no a les geladeries Raffa Gelatti de  la plaça Verdaguer, el Serrallo i el Balcó del Mediterrani, on també es podrà carregar. 

El preu del barrilet buit és de 3.5€ i 5€ ple. Cada recàrrega costarà 2€.

diumenge, 11 de setembre del 2016

Raúl Prieto, director de 'Sálvame', i Óscar Cornejo, el productor ('La Fábrica de la tele'), presents a l'assaig de 'La Cucafera Baixa 2016'

Amb braços creuats i espectant, Raul Prieto, director de 'Sálvame' junt al productor
 i tarragoní Óscar Cornejo i l'arquitecte Joaquín Torres. Foto: El Mirador TGN
Un any més la Cucafera de Tarragona ha sortit uns dies abans de l'arribada de Santa Tecla 2016 per assajar 'La Cucafera Baixa 2016' en un acte que tot i no estar programat ni anunciat acaba acaparant força atenció de vianants, turistes i veïns de la zona que es queden espectants veient baixar la bèstia per les escales de la Catedral. 

La Cucafera durant l'assaig 2016. Foto: El Mirador TGN
Enguany, tres rostres han destacat entre la resta, Raúl Prieto, un dels directors del programa 'Sálvame' de Telecinco junt al productor de l'espai Óscar Cornejo ('La Fábrica de la Tele') acompanyats també de Joaquín Torres, conegut com l'arquitecte dels famosos. L'assaig ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda.

D'esquera a dreta baixant les escales de la Catedral: Raúl Prieto,
Óscar Cornejo i Joaquín Torres. Foto: El Mirador TGN
Raúl Prieto a la Plaça de les Cols durant l'assaig. Foto: El Mirador TGN

dijous, 8 de setembre del 2016

La Cucafera trasllada Santa Tecla 2016 cap a la Part Baixa amb CucaFesta a Plaça dels Carros

El proper 20 de setembre, i emmarcat en les festes de Santa Tecla 2016, arriba la 4a Edició de 'La Cucafera Baixa! 2016' que enguany potencia la part final amb 'La CucaFesta' que tindrà lloc a la Plaça dels Carros per celebrar els 25 anys de l'entitat i traslladant la festa més enllà de la Part Alta.

A les 21.30h i des del Pla de la Seu i Plaça de les Cols tindrà lloc la baixada amb la representació de la llegenda de la Cucafera, enguany interpretada per Marcel Mislata en el paper del valent cavaller que apresa la bèstia i Laura del Peso com la princesa capaç de domesticar-la, tots dos escollits per càsting a les festes de Sant Magí.

Un any més, i des de fa quatre anys, els tarragonins i tarragonines podran veure com la bèstia deixarà d'atemorir-los i passarà a llençar caramels i ballar contenta al llarg de l'itinerari i amb la companyia de la Xaranga Tocabemolls. S'anima a portar barret ja que segons diuen els orígens la Cucafera els treia amb la seva boca.

dilluns, 5 de setembre del 2016

'Que la Tecla t'acompanyi', la campanya de xarxes socials de Santa Tecla 2016 inspirada en 'Star Wars'

L'Ajuntament de Tarragona presenta avui la campanya d'enguany per promocionar Santa Tecla 2016  i convidar a que Tarragona participi no tan sols durant les festes sinó també de forma prèvia i a les xarxes socials. En aquesta edició i sota el nom' Que la Tecla t'acompanyi', la campanya s'inspira en 'Star Wars' i compta amb diversos elements del seguici al cartell promocional com el Nano Capità, la Cucafera, el Griu, la Geganta Mora, els pecats capitals i els cossis.

Novament s'han dissenyat diversos concursos com un per completar frases tecleres, un per versionar el Retaule de Santa Tecla, un per taralejar l'Amparito, un per proposar bones actituds cíviques, etc.

Enguany el Tuitaire Convidat és Emili Samper, també anomenat Emi-Wan Kenobi en la intimitat. Filòleg, folklorista, creador de ComiCat i expert en Star Wars, ell ens guiarà per la galàxia teclera.

Pots veure més detalls de la campanya i els concursos en -aquest enllaç-

dijous, 1 de setembre del 2016

Vídeo: Presentació del barret de Santa Tecla 2016 en un arriscat color negre

Presentació del barret aquest matí. Foto: El Mirador TGN

El Mercat Central ha estat escenari un any més de la presentació dels barrets de Santa Tecla 2016 on enguany s'ha escollit i arriscar pel color negre amb cinta blava acord amb els Jocs del 2017, explica Maria Virgili, presidenta de l'Associació de Venedors, junt a Elvira Ferrando, regidora de comerç de l'Ajuntament de Tarragona. La cita ha comptat també amb el tradicional tast de mamadeta.

Podeu veure les fotos en -aquest enllaç-, el vídeo a continuació i entrevista de 'El Mirador TGN' amb Ràdio Ciutat de Tarragona (aquí)

VISITES: