dijous, 8 de setembre del 2016

La Cucafera trasllada Santa Tecla 2016 cap a la Part Baixa amb CucaFesta a Plaça dels Carros

El proper 20 de setembre, i emmarcat en les festes de Santa Tecla 2016, arriba la 4a Edició de 'La Cucafera Baixa! 2016' que enguany potencia la part final amb 'La CucaFesta' que tindrà lloc a la Plaça dels Carros per celebrar els 25 anys de l'entitat i traslladant la festa més enllà de la Part Alta.

A les 21.30h i des del Pla de la Seu i Plaça de les Cols tindrà lloc la baixada amb la representació de la llegenda de la Cucafera, enguany interpretada per Marcel Mislata en el paper del valent cavaller que apresa la bèstia i Laura del Peso com la princesa capaç de domesticar-la, tots dos escollits per càsting a les festes de Sant Magí.

Un any més, i des de fa quatre anys, els tarragonins i tarragonines podran veure com la bèstia deixarà d'atemorir-los i passarà a llençar caramels i ballar contenta al llarg de l'itinerari i amb la companyia de la Xaranga Tocabemolls. S'anima a portar barret ja que segons diuen els orígens la Cucafera els treia amb la seva boca.


La CucaFesta 2016

Els 25 anys de l'entitat es faran evidents amb diverses sorpreses. Una d'elles i com a novetat serà que enguany la festa final de l'acte tindrà lloc a la Plaça dels Carros a partir de les 23.30h amb música i dj's, servei de bar, pizzes i sortejos amb la col·laboració de Premium Club, Sala Zero, Domino's Pizza, Port de Tarragona i Repsol. Organitzat per l'A.V.V. del Port, l'Ajuntament de Tarragona, Cucafera i Blog del Barri del Port, l'acte espera aconseguir major nombre d'assistents al tram final, una assignatura pendent.

"L'acte en sí funciona molt bé des del primer any però és cert que a partir de la Rambla i la Mitja Lluna el nombre d'acompanyants es va reduint" explica l'ideòleg de 'La Cucafera Baixa!' Adrià Recasens. "Costa molt que la festa vagi més enllà de la Part Alta però des de fa quatre anys som pioners i partidaris d'incentivar-ho" explica. I es que aquesta baixada uneix el dos barris més antics de la ciutat, el Casc Antic a la Part Alta i el Barri del Port a la Part Baixa.

La Cucafera a la Plaça de les Cols. Foto: Manuel López

Santa Tecla més enllà

"Anem a buscar-los a l'epicentre de les festes i els portem cap al Port. La CucaFesta final al nostre local tampoc acabava de funcionar i érem conscients que el adequat era una gran festa a la Plaça dels Carros que enguany serà possible gràcies a la col·laboració també de locals del barri que s'han implicat" explica Recasens. "Provarem si ho aconseguim, tenint en compte que l'acte cau en dimarts" conclou.

D'altra banda enguany l'entitat a obert el disseny del cartell a la ciutadania. S'han rebut quatre propostes i la que ha resultat guanyadora és obra d'Iván Puente, el mateix dissenyador de la nova samarreta que la colla ha estrenat aquest 2016.

VISITES: