dimecres, 25 de maig del 2016

L'ou com balla, els Gegants i la coca de cireres tornen aquest diumenge per Corpus a Tarragona

Aquest diumenge 29 de maig de 2016 se celebra la festivitat del Corpus. A la font del claustre de la Catedral s'hi podrà veure el tradicional L'Ou com balla, de 9 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores.

A tres quarts de sis el seguici sortirà de la Plaça de la Font. El Magí de les Timbales, Els Negritos acompanyats pels Grallers Els quatre Garrofers, els Gegants Moros acompanyats pels Grallers de l’Alfàbrega i els Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat acompanyats pels Grallers de l’Esperidió es dirigiran cap al Pla de la Seu pujant per la Baixada de la Misericòrdia, el carrer Major, la plaça de les Cols, el carrer Merceria i el de Pare Iglesias, juntament amb la Corporació Municipal, que anirà acompanyada de la Banda Unió Musical de Tarragona.  A les sis de la tarda, a la Catedral, se celebrarà l'Ofici religiós.

A continuació, a un quart de vuit del vespre, la Professó del Corpus, precedida pel grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers, sortirà del Pla de la Seu i circularà pel carrer Major fins a la plaça del Rei i el Fòrum, per tornar després a la Catedral. 

A continuació, els diversos elements del seguici retornaran en professó a la Plaça de la Font, on hi tindrà lloc un Ball de gegants per parelles, acompanyats pels grallers i un ball conjunt, acompanyats per la Banda Unió Musical. En finalitzar, es repartirà la tradicional coca de cireres de Corpus.

VISITES: