dijous, 14 de gener del 2016

Del 30 de gener al 9 de febrer torna l'esbojarrat Carnaval 2016 de Tarragona

Aquest dimecres s'ha presentat el programa del Carnaval 2016, per tal de donar a conèixer els principals actes, motius i efemèrides d’aquesta gran festa del descontrol, la sàtira i també del treball de molts ciutadans, i que enguany s’allarga a onze dies –del 30 de gener al 9 de febrer-.

El cartell d’enguany, obra del dissenyador tarragoní Octavius, que amb el clar protagonisme del Ninot i la Ninota, vol mostrar diferents aspectes del nostre carnaval: els reis carnestoltes, els diables, l'enterrament de la sardina, les disfresses de la rua, la bóta... i com tot això plegat i carregat de colors ben llampants, que suposen un esclat, l’esclat del Carnaval, uns dies que toca sortir de "la llauna" de l'hivern i fer gresca.

I és que el regnat del XXXV Rei Carnestoltes (Oscar Urgel de la Comparsa Colours Fantasy, juntament amb la Concubina XXII, Raquel Duque de la Comparsa Cromatic Fusion) té el compromís de fer una festa ben sonada, amb actes únics i ben diferenciats com són la Disfressa d’Or o la Baixada del Pajaritu, entre d’altres.

ACTES NOUS I ACTES RECUPERATS

Una de les novetats d’enguany és que s’han obert inscripcions per a totes les entitats i associacions que han volgut participar i que s’hi han sumat 42 propostes, cosa que comporta un important increment dels actes, els que destaquem, per a la seva originalitat i diversió, la d’Entrenem-nos, que són un conjunt d´activitats satíriques que giren entorn als Jocs del Mediterrani 2017; un concurs de disfresses per a gossos o la pujada de safates amb talons, entre d´altres. Així mateix, enguany es presenta una vessant didàctica relacionada amb el Carnaval, que proposa diferents cursos: maquillatge de Carnaval, classes de balls Carnavalers, així com diverses tertúlies i debats que giren entorn de la celebració

EL MÉS TRADICIONAL

I seguint la tradició tindrem el Carnaval Gastronòmic; que enguany recuperarà el tast del Xarró, de la mà de la Sageta de Foc; així com diversos tasts de botifarra d´ou; a càrrec de l’Associació de venedors del Mercat Central i la Coca de llardons, de la Colla la Bóta.

Per la seva banda les Rues de l’Artesania i de Lluïment continuaran sent els actes destacats del segon cap de setmana i de forma destacada dir que la Rueta Infantil allargarà també la festa amb diverses animacions; que aniran s’aniran desenvolupant al llarg de l’itinerari i on el Rei i la Concubina també tindran la seva aparició i representació en petit.

Per segon any consecutiu els Ninots aniran de festa, amb l’acte la Farra dels Ninots, promogut per la Colla la Bóta, Amics de la Part Alta i la Murga. I també ja en van dues, aquesta serà la segona Disfressa d’Or a la Tarraco Arena Plaça, que com ja vam anunciar, torna a fer-se el dijous gras.

LA REVETLLA DE CARNAVAL

Molt destacable també serà la Revetlla del dissabte, que enguany serà la nit del 6 de febrer i que serà una festa gratuïta i al carrer, al Cós del Bou. La Ghetto Orquestra amenitzarà la festa; que serà organitzada per la Colla Jove i el Ball de diables de Tarragona. A banda del concert de divendres 5, amb Antonio José de “La Voz” a la TAP; també hi haurà el concert de Mali Vanili el dissabte 30 a les 20.30 h al Teatre Magatzem, entre d’altres propostes.

VISITES: