dissabte, 11 de juliol del 2015

Vídeo: Festa Groga amb Cercavila pels 5 anys de Xaranga Tocabemolls a Tarragona

Un instant de la Festa Groga a la Plaça del Rei.
 Foto: El Mirador TGN www.elmiradortgn.blogspot.com

Aquest divendres 10 de juliol a les 19:00 a la plaça de la Font la Xaranga Tocabemolls va organitzar un acte festiu per tal de celebrar els seus 5 anys des de la seva fundació. L’acte, batejat amb el nom de Festa Groga, consistia en una cercavila musical pels carrers de la Part Alta on van estar acompanyats per més de mig centenar de persones.

Un inici inesperat donava el tret de sortida a la Festa Groga des de la plaça de la Font com escenari del començament de la cercavila de celebració que, a ritme d’Amparito Roca i altres himnes festius, v seguir pel carrer Cós del Bou, baixada Peixateria, plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria i plaça de les Cols.

En cadascuna de les places la xaranga va fer parada per interpretar una part del nou espectacle creat especialment per a la ocasió. L'acte va tenir molt bona resposta de públic d'inici a fi i va allargar-se més d'una hora de gresca, música, ball i disbauxa.

 

La Xaranga Tocabemolls va néixer l’any 2010 arran de les inquietuds d’una jove colla de músics de la comarca tarragonina. Des dels seus inicis, el conjunt s’ha caracteritzat per una constant evolució musical i del seu espectacle. La progressió ha anat acompanyada d’actuacions de molt de pes dins de les festes majors del país. La mateixa ciutat de Tarragona els hi ha donat confiança per participar en les festes de Santa Tecla i Sant Magí dels darrers anys. La Baixada de l’Àliga, santa Tecla Petita i el Cercabirra són alguns dels actes més importants on la xaranga Tocabemolls ha compartit música en la capital tarragonina. A més, són els encarregats d’acompanyar la Cucafera durant la seva baixada.

A banda de la Festa Groga, durant el 2015 la xaranga està portant el seu espectacle per diverses places de Catalunya i Aragó. Després de les actuacions al Carnaval de Vilanova i la Geltrú o les festes de Sant Pere de Reus, durant l’estiu realitzaran trenta actuacions, algunes d’elles acompanyant l’Àliga de Tarragona en diversos actes del seu 30è aniversari.

VISITES: