diumenge, 19 de maig del 2013

La Necròpolis la més visitada el Dia Internacional dels Museus 2013 a Tarragona i la Casa Canals i Castellarnau tanquen abans de l'anunciat

Necròpolis Paleocristiana reoberta el Dia Internacional
dels Museus 2013. Foto: @cultura_cat

Aquest dissabte, amb motiu del Dia Internacional dels Museus i una nova edició de la Nit dels Museus a Tarragona, molts van ser els interessats en visitar els diversos indrets turístics i culturals de la ciutat que oferien portes obertes gratuïtament i en horaris de matí, tarda i de forma especial, nit (veure). 

A més, la cita va coincidir amb els diversos actes que la ciutat està celebrant amb l'edició del Tàrraco Viva, motiu pel que havia major afluència de públic pels diversos emplaçaments i Part Alta.

Era el cas de l'Amfiteatre, el Pretori, el Museu d'Art Modern, el Diocesà, el del Port i l'Arqueològic, entre d'altres. Un dels que va rebre major atenció, expectació i visites va ser la Necròpolis Paleocristiana que va reobrir després de 21 anys tancada al públic. Ho va fer de 09.30h a 13.30h i també de 15h a 18h. A més, a la nit de forma especial va oferir un recital a les 00h tot i que les portes van tancar una estona abans per aforament complet.

Aquesta oportunitat de visites lliures no va deixar a tothom content. Nombrosos tarragonins, curiosos i visitants es van trobar les portes tancades ahir a la tarda a l'arribar a la Casa Canals i la Casa Castellarnau. El Programa del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus anunciava portes obertes de 10h a 21h.

A l'esquerra Casa Castellarnau i a la dreta Casa Canals

A banda de que aquestes dues cases senyorials del Museu d'Història de l'Ajuntament de Tarragona no van donar opció de visita a la nit, com sí altres centres, tampoc ho van fer a la tarda en aquest dia especial.

Si bé és cert que la web del Museu sí especifica que les dues cases obririen fins les 15h (veure), tots aquells que es van guiar pel programa oficial es van quedar amb ganes de poder-les visitar. De fet, alguns tècnics de l'organització situats en alguns indrets com el Pretori, van haver d'excusar-se i demanar disculpes entre aquells que demanaven una explicació oferint la seva queixa.

VISITES: