diumenge, 7 d’agost del 2011

Sant Magí 2011 cada cop més proper

Del 13 al 19 d'agost Tarragona tornarà a gaudir amb les festes de 'Sant Magí 2011' que un any més contarà amb un centenar d'actes programats al llarg de 7 dies, malgrat una retallada pressupostària del 15% a causa de la crisi.

El cantant Dani Martín (El Canto del loco) serà aquest any un dels plats forts de la festa, i l'encarregat de donar tret de sortida amb un macroconcert del seu últim disc en solitari 'Pequeño' a la Tàrraco Arena Plaça, la nit del dissabte 13. A l'hora, el Ballet de Sant Petersburg enlluernarà al públic del Teatre Auditori del Camp de Mart amb 'El llac dels cignes' i les seves danses clàssiques. Diumenge 14 tindrà lloc un gran festival musical en els jardins de la Tabacalera organitzat un any més, i a causa dels bons resultats de l'any anterior, per l'Ajuntament junt amb l'Associació de Músics de Tarragona. Una de les novetats d'aquest 2011 porta per nom 'Arêna', un espectacle de dansa únic, realitzat i programat per dur a terme en l'Amfiteatre Romà per part de la companyia 'Plan B', dirigida per Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo amb nou ballarins i l'acompanyament de la formació de reconstrucció musical romana Ludi Scaenici que tindrà lloc el dilluns 15. La popular 'Síndriada' tornarà a ocupar un any més la Plaça dels Cols on es distribuiran 1.600 racions de síndria el dimecres 17. El dijous 18 tindrà lloc la popular i tradicional 'Arribada de l'aigua', un acte en el qual els portants de l'aigua de Sant Magí arriben a la ciutat amb carruatges i cavalls procedents de la Brufaganya. Aquest mateix dia, a la tarda, el Seguici de Sant Magí farà el seu recorregut per la Part Alta de Tarragona. A la nit serà el torn de la 'Revetlla Remullada' a la Plaça del Rei, una combinació d'aigua i la música de la companyia d'espectacles Pa Sucat i l'Orquestra All i oli. Les festes acabaran el divendres 19 amb Castells, la tradicional Professó de Sant Magí, el concert de Raimon al Teatre Auditori Camp de Mart amb el seu nou disc 'Rellotge d'emocions' després d'11 anys sense novetats i la traca final de les festes a les 00h a la Rambla Nova.

El cartell d'aquest any ha estat realitzat per Tin Fonts que ha volgut plasmar un dels elements més característics de Sant Magí, l'aigua. Per a això ha dissenyat també un petit inflable transparent ple d'aigua com a "càntir del segle XXI". Amb la retallada d'aquest any, Sant Magí 2011 ha comptat amb un pressupost de 165.000 euros.

VISITES: