diumenge, 21 de febrer del 2016

Cartell de Setmana Santa 2016 de Tarragona i novetats

Acabat Carnaval, comença la Quaresma i Tarragona es prepara per rebre una altra de les seves grans festivitats, la Setmana Santa 2016 de la qual el passat 12 de febrer es presentava el cartell i les principals novetats. Les diverses cofradies i congregacions ja han començat a assatjar, en aquestes setmanes prèvies.

Una fotografia de Lluís Amenós en la que es poden veure els penitents al carrer Sant Pau de Tarragona durant la processó del Sant Enterrament protagonitza enguany el cartell. 

Pel que fa a novetats, per primera vegada la Cofradía del Cristo del Buen Amor tindrà una processó pròpia el proper dia 19 de març, dissabte de passió, el dia abans del diumenge de Rams pels carrers del Barri del Port a la Part Baixa, entre el carrer Reial i la plaça dels Infants.

D'altra banda, la recollida dels passos serà més àgil i s'intentarà reduir una hora. Es pretén que els passos que s'esperaven al carrer Cós del Bou no esperin els armats per pujar a la plaça del Rei, com es feia fins ara, sinó que un cop que els armats els hagin recollit al principi, ja tenen "via lliure" per pujar fins a la plaça.

Per últim, el pregó de Setmana Santa tindrà lloc el diumenge anterior a Diumenge de Rams en que es venia fent fins ara, i enlloc de fer-se pel matí i a l'Ajuntament es farà per la tarda i a l'Església de Sant Agustí. Enguany, el pregoner serà Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat.


VISITES: