diumenge, 17 de març del 2013

Vídeo: Presentació de la nova vestimenta dels Armats de la Sang de Tarragona a l'Amfiteatre


Aquest dissabte la Cort Romana Tarragonina ha fet front a la pluja per mostrar la nova vestimenta dels Armats de la Sang a l'Amfiteatre romà de la ciutat.


Després de quasi 30 anys, s'ha renovat en la seva totalitat excepte l'escut que el proper any farà 100 anys, la llança de l'any 1958, i les sabates del 86. Els vestits i les capes actuals arriben sota el segell del modista tarragoní Ramon Herrerías. Una de les novetats del vestuari és el Subarmalis, la peça de cuir que es troba entre la túnica i la cuirassa, obra de David Ferré.

La nova cuirassa ha estat fabricada a la Índia i porta incrustada una medusa, respectant al màxim la imatge original de la Guàrdia Pretoriana, que feia creure que provocava una paràlisi en els enemics dels soldats al mirar-la fixament, convertint-los en pedra. L'empresa Armillum, de Sant Cugat, ha fabricat les canelleres i la Joieria Personal uns medallons adherits a la part baixa de la cuirassa, que representen Jupiter-Amon i Minerva, divinitats trobades a Tarragona.

La copia fidel de les espases originals dels servidors de l'emperador August ha estat elaborada a Tarragona per l'arqueòleg César Pociña, reproduint fidelment part d'una espasa que es va localitzar a la regió alemanya de la Magúncia, actualment Mainz.

Els cascos procedeixen de Music (Alemanya) per part de la mateixa empresa que va dissenyar els materials i els elements de la pel·lícula Gladiator, Antoni Feldon. L'estendart, o Vexillum porta nova inscripció: "Cohors I Avgvsta", junt amb la imatge d'un escorpí, el símbol de la Guàrdia Pretoriana.

Font: circdetarragona.com

VISITES: