dilluns, 26 d’octubre del 2015

La Cucafera de Tarragona comença a recaptar fons pels seus 25 anys amb una parada de castanyes

La Cucafera de Tarragona comptarà des del proper dimarts 27 d'octubre i per primer cop amb la seva parada de castanyes a la cantonada entre el carrer Ramón y Cajal amb Prat de la Riba, davant l'autoescola Sabat. Serà el primer de diversos esdeveniments que portarà a terme al llarg de l'any per recaptar fons de cara al 2016 en que farà 25 anys, el més necessari per a l'entitat seria la seva restauració.

Recaptar fons per als 25 anys

"Partint de la base que per tot calen diners que no tenim, hem decidit posar-nos en marxa per poder fer front a despeses enfocades a la celebració del 25è aniversari de la nostra peça" comenta Paco Ruiz, cap de colla de la Cucafera. "Enguany ha entrat molta gent nova a la colla i amb moltes ganes i il·lusió per fer coses" valora Adrià Recasens, coordinador i responsable de comunicació de l'entitat."Hem fet un registre de membres i portadors i tenim comptabilitzats en total una seixantena de persones i tots estan molt animats a contribuir i a sumar esforços per la colla, que segueix oberta a tot aquell que vulgui formar-hi part" afegeix.

Hi haurà photocall i la Cucafera petita, present alguns dies

L'Associació de Veïns del Port, a qui pertany la Cucafera, va fer la petició per primer cop del permís per vendre castanyes a la via pública, una pràctica molt comú durant la castanyada entre centres i entitats amb la finalitat de recaptar fons per a fins no lucratius de les mateixes agrupacions. La parada estarà ubicada a la cantonada entre Ramón y Cajal amb Prat de la Riba entre dimarts 27 d'octubre i dimarts 3 de novembre de les 9h a les 23h.

Una vintena de membres s'hi han prestat voluntaris per a la venda de les castanyes i ja aquest cap de setmana s'han posat en marxa per organitzar-se i establir diversos torns. La parada comptarà també amb photocall per tal que qui vulgui s'hi pugui fer fotos que seran penjades al facebook de la Cucafera de Tarragona. A twitter, @CucaferaTGN animarà a utilitzar l'etiqueta #CastanyesCucafera. A més, la Cucafereta, la Cucafera petita, també estarà present alguns dies. Es preveu que hi formi part dimecres 28 a la tarda i divendres, dissabte i diumenge tot el dia.

Per formar part de la Cucafera, fer arribar idees, propostes o col·laborar, podeu enviar correu a cucaferatgn@hotmail.com

dissabte, 17 d’octubre del 2015

Després de la polèmica, Port Aventura apuja el preu de l'entrada de la propera nit negra del 31 d'octubre, nit Halloween

Port Aventura ha decidit apujar preus per a la nit halloween

El passat cap de setmana Port Aventura va omplir-se, com diuen, fins a la bandera. Tal és així que l'aforament concretament la nit de dissabte 10 d'octubre i diumenge dia 11, degut al pont amb el dilluns 12 festiu, va ser massiu. Les xarxes socials i els mitjans de comunicació van bullir de crítiques, titulars, fotos i vídeos contra el parc d'atraccions degut a la gran quantitat de gent que hi havia, les llargues i eternes cues de fins a 3 hores tant per a les atraccions com per dinar/sopar i fins i tot per entrar als serveis!. 

Ja no tans sols el temps d'espera ha estat motiu de polèmica sinó que s'ha qüestionat la seguretat degut al perill que poden comportar aquestes aglomeracions, pues diuen que no era gens fàcil transitar pels carrer del parc. També atascos i retencions a la carretera i els accessos, l'aparcament i llargues cues per adquirir l'entrada. En definitiva, un caos!

La repercussió ha estat tal que s'han obert planes a change.org amb milers de signatures de clients emprenyats que exigeixen que se'ls retorni l'import de l'entrada o se'ls convidi un altre dia per poder gaudir del parc d'una forma més còmoda ja que no es va controlar el límit d'aforament, PA diu que sí. Curiosament un temps enrere va saltar una altra polèmica quan es va dir que el recinte prohibiria l'entrada a aquells usuaris que fesin crítiques a internet, motiu pel qual Facua, organització de consumidors, va interposar una denuncia contra el parc.

Una imatge de les aglomeracions i marcador de temps en atraccions


La solució de Port Aventura... apujar entrades?

Les últimes notícies apunten que Port Aventura atendrà cadascuna de les reclamacions al correu  guest.rel@portaventura.es i estudiarà si retornar l'import. Per ara el que és cert i sorprenent és que s'ha anunciat que el preu de les entrades de la propera nit negra, prevista per a la nit halloween del 32 d'octubre serà superior. Normalment aquestes nits especials com les nits blanques a l'estiu es programen des de la tarda i fins la matinada unes 7 hores amb preus inferiors respecte al que molts consideren preu desorbitat d'una entrada normal. Per general l'entrada d'aquestes nits acostuma a ser de 18 euros i en aquesta ocasió serà de 26 euros per adults. 

Ja les xarxes s'estan omplint de noves crítiques i comentaris com ''vergonzoso'', "lamentable", "conseguiréis que dejemos de venir", etc. davant aquesta decisió. Tot apunta a que el motiu podria ser que en aquesta ocasió controlaran l'aforament però no volen que repercuteixi en els guanys, menys gent a preu més alt...

Bon ambient a la TAP aquest cap de setmana amb la Fira Food Trucks i Vintage Market (Vídeo+Fotos)

Ambient i bona xifra de visitants aquest divendres. Foto: El Mirador TGN

La 1a Edició de la Fira Food Trucks & Vinatge Market d'aquest cap de setmana a la Tàrraco Arena Plaça està resultant un èxit.

Algunes de les propostes gastronòmiques. Foto: El Mirador TGN
L'esdeveniment arrancava aquest divendres a la tarda i al llarg d'aquests tres dies està omplint de gent el recinte atrets per les suculentes propostes de menjar de les diverses caravanes participants, les actuacions, espectacles i el mercat vintage. 'El Mirador TGN' hi ha estat i ha recollit algunes fotos (veure) i el següent vídeo:


*Més detalls (aquí)

dijous, 15 d’octubre del 2015

El menjar sobre rodes arriba aquest 16, 17 i 18 d'octubre a la Tàrraco Arena Plaça amb el I Food Truck Festival & Vintage Market

La Tàrraco Arena Plaça obre portes un altre cap de setmana al públic. Aquest cop amb el I Food Truck Festival & Vintage Market, que combinarà les caravanes de servei gastronòmic sobre rodes amb menjars diversos, i un mercat vintage els dies 16, 17 i 18 d'octubre.

L’esdeveniment estarà amenitzat amb actuacions en directe de bandes de rock’n’roll, swing i grups de versions, a més de sessions de djs organitzades des de la sala de concerts de referència a la província, Sala Zero, a través del seu equip de producció. També comptarà amb la col·laboració de l’Escola de Ball TarracoHop, que oferirà classes de ball obertes a tots els públics a fi d’ensenyar els primers passos del ball de moda en l’actualitat: el Lindy Hop. L’activitat es completarà amb un ball social al costat de l’associació local TGNSwing. L’esdeveniment a més comptarà amb un espai per a oci infantil i la ja esmentada zona dedicada a mercat ambulant vintage.

dilluns, 12 d’octubre del 2015

Els castellers de Sant Pere i Sant Pau arriben amb un pilar caminant de més d'un quilòmetre fins al centre de Tarragona en 17 minuts (vídeo)

El pilar caminant d'aquest dilluns. Foto: El Mirador TGN

Poc més de 17 minuts és el que ha tardat en arribar aquest migdia el pilar caminant de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau durant més d'un quilòmetre (1.100m) des del seu barri fins al cementiri, al centre de Tarragona, per la carretera que uneix els dos nuclis.

El pilar caminant d'aquest dilluns. Foto: El Mirador TGN

Es tracta d'una fita important pels seus 25 anys i un repte aconseguit carregat d'esforç il·lusió i emoció per part de tots els integrants i la gent que els hi ha acompanyat.


*Podeu veure les fotos -en aquest enllaç- del nostre Facebook i subscrivir-vos al -nostre canal youtube- per veure altres vídeos.

diumenge, 11 d’octubre del 2015

Vídeo: XXI Mercat Medieval 2015 i Cercavila de Gegants a la Part Alta de Tarragona

Una de les parades del mercat. Foto: El Mirador TGN

Aquest cap de setmana i demà dilluns festiu, la Part Alta de Tarragona ha retornat un any més al passat, a l'Edat Mitjana, amb el XXI Mercat Medieval omplint de parades d'objectes, productes, artesania, gastronomia i complements a l'entorn de la Catedral. Concretament al Pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias i Merceria.

També diverses activitats com aquest matí una cercavila de Gegants Medievals on hi han format part els Gegants Medievals del Casc Antic de Tarragona i d'altres de convidats.




*Podeu veure les fotos en -aquest enllaç-

divendres, 9 d’octubre del 2015

Els castellers de Sant Pere i Sant Pau portaran aquest dilluns un pilar caminant des del seu barri fins a Tarragona

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau vol "tornar a fer història", anuncia, i portarà el proper dilluns dia 12 aprofitant què és festiu i amb motiu del seu 25è aniversari, un pilar caminant que uneixi el seu barri amb Tarragona. Ni més ni menys que 1.200 metres per la carretera que va des d'aquest barri fins al cementiri com ja van intentar fa cinc anys quan feien els 20 anys.  

El pilar es carregarà a les 12h i es calculen uns 20 minuts de trajecte. Enguany la colla verda junt amb la del Serrallo va aconseguir novament fer arribar el seu pilar caminant des de la Plaça de les Cols fins a l'Ajuntament per Santa Tecla.

Es tracta d'una cita i un esdeveniment important que previsiblement comptarà amb molts espectadors i fins i tot la participació dels gegants del barri. Per aquest motiu hi haurà afectacions de trànsit i bus en un dispositiu que controlarà la Guàrdia Urbana.

dijous, 8 d’octubre del 2015

El XXIè Mercat Medieval s'instal·la aquest cap de setmana al voltant de la Catedral de Tarragona

Els voltants de la Catedral, així com és el Pla de la Seu, carrer Coques i Pare Iglesias, s'omplen aquest cap de setmana i dilluns festiu, dies 10, 11 i 12 d'octubre, de la 21a Edició del Mercat Medieval de 10h a 22h

Parades d'artesania, productes, gastronomia, complements, treballs manuals, oficis, etc. amb casetes i paradistes vestits com a l'Edat Mitjana, en seran protagonistes un cop més. No faltaran actuacions i mostres diverses per complementar el programa que podeu veure a continuació: 

Dissabte dia 10

19h.  Actuació de Teatre al carrer a càrrec de la companyia (H)istrionis 
19.30h. Actuació del grup de música tradicional Faktoria Folk 

Diumenge dia 11

11h. Trobada de Gegants Medievals 
19h. Actuació de Teatre al carrer a càrrec de la companyia (H)istrionis 
19.30h. Actuació del grup de música tradicional Sons de la Cossetània 

Dilluns dia 12

11.30h. Actuació de Teatre al carrer a càrrec de la companyia (H)istrionis 
12h. Actuació de música tradicional Taudell 
19h. Actuació de malabars i xanquers

dissabte, 3 d’octubre del 2015

Vídeo: Fira Romana 2015 a la Tàrraco Arena Plaça

La Tàrraco Arena Plaça engalanada aquest cap de setmana. Foto: El Mirador TGN

La Tàrraco Arena Plaça acull aquest cap de setmana la 1a Fira Romana seguint l'estela de l'any passat amb la Fira Medieval i amb parades del mateix estil tot i que els depenents vestits d'època romana enlloc de medieval. 



Entorn a una vintena de paradistes entre productes artesans, gastronomia i fira, animació ocupen novament la plaça formant un cercle i amb algunes més al centre, tot i així lluny del l'edició anomenada 'Medievàlia', el primer mercat medieval que s'hi va dur a terme al recinte fa dos anys i en el que la plaça estava ocupada de forma molt més plena formant carrers i deixant una imatge des de les grades d'autèntic barri/mercat de l'Edat Mitjana (veure) i amb molt més públic.

Fotos i vídeo: El Mirador TGN

dijous, 1 d’octubre del 2015

Fira romana aquest cap de setmana del 3 i 4 d'octubre a la Tàrraco Arena Plaça

La Tàrraco Arena Plaça obre portes aquest cap de setmana del 3 i 4 d'octubre a la Fira romana Tarragona, de les 11h del matí a 22h de la nit dissabte, i el diumenge d’11h del matí a 20h de la tarda.

Es tracta d’un mercat romà amb numeroses parades de gastronomia, animació, embotits, bijuteria etc. amenitzat amb figurants de l’època i activitats infantils i moltes sorpreses.

La TAP ja ha organitzat anteriorment en el recinte esdeveniments semblans com fires medievals o la Fira Outlet, i per als dies 16, 17 i 18 d'octubre hi ha previst el Food Truck Festival & Vintage Market, un altre esdeveniment gastronòmic i de mercadet amenitzat amb actuacions en directe de bandes de rock’n’roll, swing i grups de versions, a més de sessions de djs.

VISITES: