dimecres, 30 de setembre del 2015

Electrodomèstics Piñol i Fotos Fer-Vi, dues emblemàtiques botigues de la Part Alta que tanquen després de mig segle d'història

La botiga Piñol del carrer Major tancada amb cartells de 'Es Lloga'. Foto: El Mirador TGN

Mentre la botiga d'electrodomèstics Ràdio-TV Piñol al carrer Major va tancar ara ja fa uns mesos, aquest dimecres abaixa també la persiana l'Estudi de Fotos Fer-Vi al carrer Cós del Bou, dos establiments emblemàtics de Tarragona que van obrir ara ja fa mig segle d'història.

Molts tarragonins s'hauran adonat i sorprès durant les festes en veure tancat el local d'electrodomèstics Ràdio-TV Piñol i en lloc de veure televisors i rentadores a l'aparador, hi apareixen cartells de 'Es lloga'. Del mateix mode aquells que aquests dies s'han assabentat que la també emblemàtica botiga de Fotos Fer-Vi, tanca portes avui mateix després de 50 anys. Sobretot aquells, molts, que van comptar amb aquesta empresa pel seu reportatge fotogràfic de boda, bateig, comunió o altres esdeveniments.

La botiga de Fotos Fer-Vi tanca aquest 30 de setembre

Fotos Fer-Vi

El seu propietari, Josep Ferrer Vilar, va obrir la botiga als 24 anys i hi ha treballat durant mig segle de manera ininterrompuda. Ara es veu obligat a tancar en jubilar-se després de tota una vida dedicat a captar amb la seva càmera imatges que han marcat la història de Tarragona i persones, anònimes i no tant, que han passat per l’estudi. Molts tarragonins tenen a casa alguna fotografia amb la firma de Fer-Vi, un professional que va instal·lar el seu negoci al mateix carrer que el va veure néixer, a Cós del Bou. Ha estat precisament el fotògraf oficial de les festes de Sant Roc en els últims 50 anys en aquest carrer i també va exercir com a fotògraf del Nàstic.

Electrodomèstics Ràdio-TV Piñol

En la mateixa època, al 1964, Josep María Piñol Solanes va obrir la tenda d'electrodomèstics RADIO T.V. PIÑOL al carrer Major de Tarragona, una de les més emblemàtiques de la ciutat, tant com ho ha acabat sent la seva botiga.

En aquella època va ser un dels pioners en la distribució d'electrodomèstics i instal·lació d'antenes de televisió a la ciutat. Des del primer moment, la tenda es va convertir en un referent de les telecomunicacions. Amb el pas dels anys RTV Piñol s'ha convertit en una de les tendes històriques de Tarragona, de les de tota la vida tot i la constant innovació tecnològica que ha experimentat i a la que s'ha anat adaptant generació darrere generació. Ara en canvi, desconeixem els motius, la botiga ha decidit tancar i llogar-hi el local. Segons comenten alguns dels nostres lectors, s'ha traslladat al carrer Rovira i Virgili.

dimarts, 29 de setembre del 2015

Història, detalls i curiositats del Nano Mirador

Procés del caprgròs des del 2010 en que es va iniciar
 fins el 2015 en que es recupera i acaba

Qualsevol element del seguici tarragoní té la seva història, origen, recuperació, etc. El Nano Mirador, lluny de ser un nou nano creat per 'El Mirador TGN' en el seu 5è aniversari sense gaire detall més a explicar, també guarda una peculiar història i per aquest motiu la volem compartir.


Pensat per ser un gegant

Els orígens del Nano Mirador es remunten a l'any 2010 quan aquest gran cap va crear-se amb la intenció inicial de ser un gegant, entre amics per al carnaval. En no acabar-se a temps, va quedar sobre una prestatgeria durant anys sense cap ús. Curiosament sí va acabar-se la seva parella femenina, de dimensions més petites i menys aconseguida, tot i que tampoc va arribar a sortir mai al carrer. Algun any l'objectiu de fer-los sortir va estar-hi present fins i tot per a la popular Baixada de l'Àliga tot i que mai es va dur a terme finalment.

A l'esquerra el capgròs, pensat per ser gegant amb bigoti, en una
prestatgeria durant anys. A la dreta la que seria la seva companya
Elaborat a base de paper mullat amb la popular tècnica de cola-aigua, amb diverses capes i posteriorment pintant, és l'any 2015 quan es recupera, s'acaba, es repinta i s'adapta com a capgròs allargant el seu coll i fent-li orificis per poder veure i fer-lo servir com a nano. Amb motiu del 5è aniversari de 'El Mirador TGN' es bateja com a Nano Mirador i surt per primera vegada al carrer durant les festes de Santa Tecla 2015.

 A l'esquerra el Nano Mirador a la seva sortida a la Plaça de la Font, a la 
dreta amb la regidora de festes Begoña Floria


Primera sortida a la Plaça de la Font a Santa Tecla'15

La seva primera sortida va tenir lloc el 15 de setembre de 2015 a la tarda a la Plaça de la Font durant el repartiment del tradicional pastís del braç de Santa Tecla. El carrer Sant Domènec, just al darrere, va ser el primer que va aixafar i també en el que de seguida va fer-se la primera foto amb uns nens que en veure'l van reclamar-li atenció dient "Mira mama, un nou nano!!".

Nano Mirador amb un grup de nens a la Plaça Verdaguer
Nano Mirador amb un grup de noies a la Rambla Nova

El Nano Mirador va dur a terme finalment tres sortides i en totes elles va causar sensació, sorpresa i peticions de foto de grans i petits. A més en l'última de les sortides de les festes va ballar i desfilar en una cercavila organitzada pels Chargrossos de Tarragona després d'un taller popular en què també van realitzar-se elements festius de forma manual i amb gran participació. El 2015, el mateix any que aquesta entitat també feia 5 anys i amb què aquest blog ha anat col·laborant fent-los difusió.

Nano Mirador a la Cercavila dels Chargrossos

Des del blog pensem que haver-li donat finalment ús té tot el seu encant i màgia, a la vegada que la seva elaboració manual i casolana el dota dels ingredients de tasca, dedicació i treball que caracteritzen a 'El Mirador TGN' durant tots aquests anys en què ha oferit les festes tarragonines donant-li cobertura. Per aquest motiu també la samarreta realitzada expressament per al nano i pintada manualment amb els logos i insígnies del blog.

Capsa on es transporta el capgròs del Nano Mirador

L'aniversari ha servit d'excusa i l'objectiu ha estat a més de la incursió a la festa i saber també en primera persona què significa portar un element festiu i la reacció ciutadana, promocionar i donar a conèixer més el blog, i ha estat un èxit, fet pel qual no es descarta seguir-lo portant a populars actes i festes al carrer.

Convidat a la parada de castanyes 2015 de la Cucafera

Durant l'última setmana d'octubre de 2015 el Nano Mirador va ser convidat a estar present a la parada de venda de castanyes de la Cucafera amb gran èxit (veure).

Nano Mirador junt a la Cucafereta i una nena a
 la parada de castanyes 2015. Foto: El Mirador TGN
A continuació reproductor de vídeos amb les sortides i aparicions del Nano Mirador:

'El Mirador TGN' se supera per Santa Tecla 2015 amb gairebé 50 vídeos i més de mig miler de nous seguidors


670 nous seguidors totals a les nostres xarxes socials

Novament xifres positives per al blog que des d'acabar Sant Magí fins a la data d'aquesta publicació, poc més d'un mes, la xifra total de seguidors durant les festes de Santa Tecla s'ha incrementat notablement tant a facebook com a twitter sumant fins a un total de 674 nous seguidors, gairebé el doble dels guanyats per Sant Magí (354).

Concretament la nostra plana facebook ha guanyat 453 nous seguidors fins a arribar als 1.741(durant Sant Magí vam guanyar-ne 238) i uns altres 221 nous seguidors al nostre perfil twitter fins arribar als 937 (durant Sant Magí vam guanyar-ne 116). La suma de seguidors entre les dues xarxes socials ascendeix als 2.678 usuaris totals que segueixen els continguts d'El Mirador TGN, mostra de recuperació en aquesta nova etapa després d'uns anys de baixa activitat.

Nano-Mirador i sorteig de samarretes

Una de les sorpreses d'aquestes festes amb motiu del 5è aniversari del blog ha estat d'una banda el sorteig de dues samarretes entre els nostres seguidors, una de Santa Tecla 2015 i una altra de la Baixada de l'Àliga, cortesia del Ball de Diables de Tarragona. Un sorteig que va ser tot un èxit de participació.

Nano-Mirador amb guanyadors samarretes. Foto: ElMiradorTGN

La samarreta de Santa Tecla 2015 va aconseguir 212 'me gusta' i es va compartir 261 cops a facebook a més de 47 'favorits' i retweets a twitter. Per l'alta, la samarreta de la Baixada de l'Àliga va rebre 156 'me gusta' i es va compartir 179 cops a facebook, a més de 49 retweets i 52 'favorits' a twitter.

D'altra banda, 'El Mirador TGN' va sorprendre estrenant i introduint en diversos actes de les festes al seu propi capgròs, el Nano-Mirador (detalls) amb el que molts tarragonins i tarragonines, grans i petits, es van voler fotografiar (veure vídeos).

Nou rècord amb una cinquantena de vídeos durant les festes

Si a Sant Magí 'El Mirador TGN' se superava oferint fins a 23 vídeos, duplicant la desena de vídeos que oferia de forma habitual durant la festa petita d'anys anteriors i la vintena que se solien oferir per Santa Tecla, la xifra ha estat novament superada durant la Santa Tecla 2015 en què aquest blog ha publicat fins a 32 vídeos referits a les festes. A aquests cal sumar-hi tres vídeos sobre el Nano-Mirador i 13 nous vídeos de felicitacions de colles/entitats pel nostre 5è aniversari i que se sumen als 14 oferits a Sant Magí fent una suma de 27 vídeo-felicitacions. En total 'El Mirador TGN' ha enregistrat, editat i generat/oferit un total de 48 vídeos durant les festes, gairebé una cinquantena!.


Per a aquesta tasca cal apuntar que 'El Mirador TGN' és un blog del periodista Adrià Recasens que enguany per primer cop ha obtingut ajuda d'una segona persona, sobretot en el terreny de la fotografia amb què la nostra plana facebook ha oferit també àlbums de fotos de la majoria dels actes destacats.

Amb la gran quantitat de vídeos oferits al nostre Canal Youtube, dels 253 s'ha incrementat a 301 vídeos totals, s'han guanyat també 31 nous subscriptors passant dels 203 acabat Sant Magí (on van guanyar-se 20) fins als 234 actuals, i més de 250 mil visualitzacions totals del canal.

'Dames i Vells 2015' el més vist per sobre les 1.500 reproduccions

Entre els vídeos oferits, el més destacat ha estat un clàssic del nostre canal des de fa cinc anys, el ball de Dames i Vells que cada any acapara una gran quantitat d'espectadors. Més de 1.500 usuaris han visualitzat el vídeo del nostre canal, per sobre dels 200 visionats que registrava aquest dilluns nit l'oferit per Tac12 al seu web.

Seguidament els vídeos més populars d'aquestes festes són el Macrocorrefoc del Drac de Sant Roc amb 614 visionats, Baixadeta Infantil amb 594, Cercavila Petita amb 436, Baixada de l'Àliga amb 296, i l'Arrencada de Gegants amb 257, entre els principals.


Com a curiositat, per ara el vídeo més popular del nostre canal en aquests cinc anys és la Cercavila de Santa Tecla 2010 que té un total de més de 28 mil visionats.

Al blog, les publicacions més destacades d'aquest període també han estat sobre Dames i Vells, el vídeo d'una banda. i per l'altra la informació sobre els horaris definitius que es van modificar respecte als del programa en paper.

'El Mirador TGN' vol agrair un cop més les mostres de suport, felicitació i confiança donant benvinguda als nous usuaris i lectors, i agraint la difusió a xarxes d'altres perfils que ens han repiulat i als que ja els hem fet menció en un tuit d'agraïment.

divendres, 25 de setembre del 2015

Vídeo: Traca final i Visca Santa Tecla 2015

Imatge del Visca Santa Tecla 2015. Foto: El Mirador TGN

A continuació podeu veure el vídeo de la tronada final i el Visca Santa Tecla 2015 amb que acaben les festes d'enguany a Tarragona:

dijous, 24 de setembre del 2015

Vídeo: Pilars Caminant de Santa Tecla 2015 amb victòria de Xiquets Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau

Pilar dels Xiquets del Serrallo. Foto: El Mirador TGN

Enguany les colles petites s'han imposat a les grans i tant Xiquets del Serrallo com Castellers de Sant Pere i Sant Pau han aconseguit arribar amb els seus pilars caminant fins a l'Ajuntament.

Pilar caminant dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Foto: El Mirador TGN

Ho feien després de l'arribada dels Xiquets de Tarragona i la Colla Jove amb els seus membres desfilant a peu per la Plaça de la Font fins al consistori un cop havien caigut el seus pilars pel camí, tot i així, aplaudits també pel públic en senyal d'ànims.


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Castell de Focs Artificials de Santa Tecla 2015

Castell de Focs 2015. Foto: El Mirador TGN

A continuació el castell de Focs Artificials de Santa Tecla 2015 el dia 23 a la nit:

Vídeo: Baixada de tornada de la Professó de Santa Tecla 2015

Nanos Vells a la tornada de professó. Foto: El Mirador TGN

A continuació podeu veure el vídeo de la baixada per les escales de la Catedral en la Tornada de la Professó de Santa Tecla 2015 amb l'Àliga, la Mulassa, el Lleó, la Cucafera, els Gegants Negritus, els Moros i els Vells, a més dels Nanos Vells i Nous:


*També podeu veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Professó i entrada del braç de Santa Tecla 2015

El braç de Santa Tecla. Foto: El Mirador TGN

A continuació podeu veure el vídeo de la Professó de Santa Tecla 2015 i l'emocionant entrada del braç a la Catedral de Tarragona amb la interacció al Pla de la Seu de les entitats del Seguici. Recordem que l'any passat ens vam perdre aquest màgic instant degut a la pluja.


Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Dames i Vells de Tarragona 2015 (Santa Tecla)

Un instant de Dames i Vells de Tarragona 2015. Foto: El Mirador TGN

A continuació, i un any més des de fa cinc, 'El Mirador TGN' t'ofereix el vídeo complet del ball de Dames i Vells de Tarragona per Santa Tecla 2015:


*Pots veure les fotos al nostre facebook (aquí)
*Pots veure la felicitació de Fermí Fernández pels 5 anys de 'El Mirador TGN' (aquí)
*Pots veure la salutació d'Oriol Grau pels 5 anys de 'El Mirador TGN' (aquí)

dimecres, 23 de setembre del 2015

Vídeo: Cercavila de Santa Tecla 2015

Els Gegants Moros durant la Cercavila. Foto: El Mirador TGN

A continuació el vídeo de la Cercavila de Santa Tecla 2015 de Tarragona amb el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga —que amb motiu del 30è aniversari de la seva recuperació va anar acompanyada de l’Àliga de Reus—, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Tots acompanyats pels sonadors i les bandes de música.


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

dimarts, 22 de setembre del 2015

Vídeo: La Baixada dels Chargrossos 2015

Baixada del Chargròs. Foto: El Mirador TGN

Un any més, El Mirador TGN ofereix a més del vídeo complet de la Baixada de l'Àliga (veure), per Santa Tecla 2015, un vídeo específic sobre la baixada dels Chargrossos. Enguany, a més, el blog ha acompanyat la colla del Chargròs fins al final, tots dos estem de 5è aniversari!



*Podeu veure les fotos a l'àlbum de la Baixada de l'Àliga -en aquest enllaç-

Vídeo: Baixada de l'Àliga 2015 a Santa Tecla de Tarragona

Un instant de la Baixada de l'Àliga 2015. Foto: El Mirador TGN

A continuació el vídeo de la Baixada de l'Àliga 2015 a Santa Tecla amb l'Àliga, el Lleó, la Mulassa, els Gegants Vells, el Chargròs i el braç de Santa Tecla:



*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Arrencada de Gegants de Santa Tecla 2015

Arrencada de Gegants 2015. Foto: El Mirador TGN

A continuació el vídeo de l'Arrencada de Gegants de Santa Tecla 2015 amb els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous i Nanos de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants Vells i Nous del carrer de la Merceria, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants i Nanos del Col·legi Sant Domènec de Guzmán - Dominiques, Gegants del Miracle, Nanos i Gegants de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, Gegants de la Plaça Sant Miquel, gegantons Espineta i Cargolí, la geganta Cristineta, el gegant Hernández Sanahuja i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i Voltants, Gegants del Passeig Torroja, Gegants de l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau, Colla Gegantera Col·legi Mare de Déu del Carme, Gegants del Casc Antic, nano el Caleto del Cós del Bou, gegants de l’Escola Pau Delclòs, el gegant Chargros de l’Associació Chargrossos de Tarragona, gegantona Reinamar de l’AMPA Escola El Serrallo i el Nano de la Sang del Banc de Sang de Catalunya, acompanyats dels grallers, els timbalers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona.


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

dilluns, 21 de setembre del 2015

Vídeo: Pregó de Santa Tecla 2015 amb Carlos Latre i Tronada

Carlos Latre onejant la bandera al balcó de l'Ajuntament. Foto: El Mirador TGN

A continuació podeu veure el pregó de Santa Tecla 2015 amb Carlos Latre al Saló de Plens i la Tronada a la Plaça de la Font:


*Podeu veure les fotos (aquí)

Vídeo: La Cucafera Baixa 2015

Un instant de La Cucafera Baixa. Foto: R.Q.S | El Mirador TGN

La tercera edició de 'La Cucafera Baixa' ha estat novament un èxit. Les escales de la Catedral i la Plaça de les Cols estaven plenes de gom a gom esperant la baixada de la Cucafera que enguany es presentava amb novetats (més detalls)

A continuació podeu veure el vídeo conjunt de 'El Mirador TGN' i 'Barri del Port TV':


Ja anteriorment us vam parlar sobre l'assaig amb una desena de nous portadors (veure). Trobareu les fotos de l'acte en -aquest enllaç-

Vídeo: Cercavila Petita de Santa Tecla 2015

La Mulassa petita. Foto: El Mirador TGN

Petits i grans van gaudir un any més de la Cercavila Petita amb les reproduccions infantils dels elements del seguici per als més menuts. A continuació el vídeo de la Santa Tecla 2015 Petita:


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Gran èxit del taller i cercavila 'Fes el teu nino-nano' dels Chargrossos amb el Nano Mirador

Foto de grup amb tots els participants. Foto: El Mirador TGN

Aquest dissabte els Chargrossos van organitzar amb gran èxit de participació el taller 'Fes el teu nino-nano' on es van fer rèpliques de diversos elements del seguici com la Cucafera, la Mulassa, el Lleó, el Drac, el nano cpaità, etc...

Una rèplica de la Mulassa. Foto: El Mirador TGN

Una rèplica de la Cucafera. Foto: El Mirador TGN

A més es va dur a terme una cercavila encampçalada per una rèplica del Chargròs, el Nano Mirador, realitzat per aquest blog en motiu dels 5 anys i el gegantó de la unió de Sant Pere i Sant Paú seguits dels participants de la jornada.

El Nano Mirador amb la rèplica del Chargròs a l'esquerra i amb la
 regidora Begoña Floria a la dreta. Foto: El Mirador TGN

Cap apuntar que enguany el logo de 'El Mirador TGN' apareix a les samarretes dels Chargrossos com a col3laborador en difusió dels seus actes i que tant l'entitat com el blog estàn de 5è aniversari.


A continuació podeu veure el vídeo del taller i cercavila:


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

diumenge, 20 de setembre del 2015

Vídeo: Mostra del Folklore Viu 2015 amb Elements Coronats

Un dels participants de la mostra. Foto: El Mirador TGN

Enguany l'Àliga de Tarragona i amb motiu de les seves 30 tecles, ha organitzat la Mostra de Folklore Viu amb 'Elements Coronats'.


*Pots veure les fotos en -aquest enllaç-

dissabte, 19 de setembre del 2015

Vídeo: Macrocorrefoc Aniversari Drac Sant Roc '30 anys 30 bèsties'

Un instant de l'acte. Foto: El Mirador TGN

A continuació l'espectacular macrocorrefoc dels 30 anys del Drac de Sant Roc amb la participació de 30 bèsties de foc:


*Podeu veure les fotos en -aquest enllaç-

Vídeo: Baixadeta Infantil de Santa Tecla 2015

El lleonet durant la baixadeta. Foto: El Mirador TGN

Els més petits van gaudir aquest divendres de la seva propia Baixada infantil, la Baixadeta Petita, amb les versions infantils dels elements que hi formen part com són l'aligueta, el lleonet, la mulasseta, els gegants moros i negritus petits i la cucafereta. 



*Podeu veure les fotos al nostre facebook (aquí)

divendres, 18 de setembre del 2015

Guanyadors del sorteig de la samarreta de Santa Tecla 2015 i Baixada de l'Àliga realitzat per 'El Mirador TGN'


RESULTATS SORTEIG (PARTICIPACIÓ)

'El Mirador TGN' va engegar el passat dia 10 de setembre un sorteig per premiar als nostres seguidors tant de twitter com de facebook amb motiu dels 5 anys que cumpleix el blog i que ha resultat tot un èxit de participació.

El sorteig finalitzava avui dia 18 amb intenció de donar el nom dels guanyadors demà dia 19. Fa dos dies vam anunciar que finalment el sorteig es tancaria a les 16h d'aquest divendres per anunciar els noms amb l'objectiu de fer l'entrega demà dissabte al matí per part del Nano Mirador, creat pel blog en motiu de l'aniversari.

D'una banda, fins a les 16h, la samarreta de Santa Tecla 2015 ha aconseguit 212 'me gusta' i s'ha compartit 261 cops a facebook a més de 47 favoritos i retweets a twitter. Per l'alta, la samarreta de la Baixada de l'Àliga ha obtingut 156 'me gusta' i s'ha compartit 179 cops a facebook, a més de 49 retweets i 52 'favorits' a twitter. 

Els requisits eren compartir o repiular a les xarxes socials la imatge promocional del sorteig de cada samarreta i marcar-hi  'me gusta' o 'favorit', a més de, i imprescindible, ser seguidors. 

PREMIATS:

Tot i que ens agradaria premiar a tots els seguidors per la fidelitat, tant sols podem sortejar un exemplar de cada, agraïnt la col·laboració al Ball de Diables de Tarragona que les proporciona. El resultat del sorteig és el següent:

Guanyador Samarreta Santa Tecla 2015: Marta Rios Piñas (seguidor facebook)
Guanyador Samarreta Baixada de l'Àliga: Marina Bofarull @marinabg31 (seguidor twitter)

*Demanem que els premiats es posin en contacte per missatge privat a facebook o twitter o al correu elmiradortgn@hotmail.com per poder-los citar i fer l'entrega.

Gràcies a tots per participar!

__________

Actualització a data del 20.09.15

Aquest dissabte dia 19 durant l'acte 'Fes el teu nano' dels Chargrossos a la Plaça del Rei, el Nano Mirador, capgròs de 'El Mirador TGN' va fer entrega i foto amb la guanyadora de la samarreta de la Baixada de l'Àliga i el fill de la guanyadora de la samarreta de Santa Tecla 2015.


dijous, 17 de setembre del 2015

Dames i Vells adverteix i corregeix horaris i ubicacions errònies del ball al programa festiu de Santa Tecla 2015

Fermí Fernández enguany és la
primera dama. Foto: twitter @elvell1
L'actor i membre de Dames i Vells, Fermí Fernández ha penjat aquest migdia al seu compte de twittet els horaris i ubicacions d'enguany del popular ball parlat dient 'Horaris correctes'. 

Segons la comparativa, el programa indica en diversos casos un horari o ubicació equivocat respecte el que indica aquest altre llistat, com és el cas d'intercanvi entre plaça Natzarens i Escorxador, un fet que podria afectar a molts tarragonins que si no s'assabenten, esperaran durant una hora abans, com és costum, en una plaça equivocada.

No és el primer error del llibret de festes. Ja el Drac de Sant Roc va advertir que el seu acte per fer dracs de forma manual era a les 18h i no les 16h com s'indicava, entre altres casos.

L'Ajuntament informa que en uns casos es tracta d'error i d'altres per canvis d'última hora per part de l'organització. Els horaris definitius s'han actualitzat a les respectives webs, l'app i el programa en versió on.line i s'està fent difusió a xarxes.

Enguany el ball de Dames i Vells de Tarragona comptarà amb megafonia a les places de representació (detalls) i Fermí Fernández i Oriol Grau conformen la primera parella.

Fermí Fernández i Oriol Grau, enguany la primera parella


Dia 22

18.30h Plaça Dames i Vells
19.30h Plaça Antic Escorxador
20.30h Plaça Natzarens
21.30h Plaça del Rei

Dia 23

11.30h Plaça Antic Escorxador
12.30h Rediència La Mercè
18.30h Plaça Natzarens
19.30h Plaça Antic Escorxador
20.30h Plaça Natzarens

Es fa viral a Facebook un vídeo on un usuari se les ingenia per treure el tiquet del parquing de l'Eroski de Tarragona


Ruben Cano és l'usuari autor i protagonista del vídeo que s'ha compartit 1.330 vegades en menys de 24 hores i ha estat vist ja per 47.000 usuaris de Facebook i més de 200 'me gusta'. En ell mostra una forma fàcil i econòmica de treure el tiquet de l'aparcament superior del Parc Central, l'"Eroski" com ell diu, en una peça on en començar ja diu que "esto es para difundir", tot i que de ben segur no s'esperava que tal cosa arribaria a aquesta magnitud. 

Cano utilitza unes pinces per poder agafar el tiquet en una clara crítica en to d'humor al problema que vol fer visible. Comenta que el parquímetre està mal ideat o ubicat i els conductors es veuen obligats a baixar del vehicle per poder arribar a agafar el tiquet, no és el seu cas.

*Pots veure el vídeo en -aquest enllaç-

dimecres, 16 de setembre del 2015

Vídeo: El Gelat de les Festes de Santa Tecla 2015 es renova amb Raffa Gelati

Els nous gelats de Raffa Gerlati per Santa Tecla 2015. Foto: El Mirador TGN

Enguany el Gelat de les festes de Santa Tecla 2015 s'ha renovat. Durant anys havia estat elaborat per la gelateria Farggy a base de xarrup de mandarina i Chartreuse i de forma gratuïta amb tiquets retallables al Diari Més. 

La cua d'enguany a la Plaça Verdaguer. Foto: El Mirador TGN

Enguany el gelat ha anat a càrrec de la nova gelateria ubicada a la Plaça Verdaguer de Raffa Olivier Gelati i a preu de 50 cèntims en favor de la Fundació Casal Amic. En aquesta ocasió el gelat de Chartreuse es combina amb una bola de fruits del bosc.


*Podeu veure fotos a la plana Facebook de 'El Mirador TGN' (aquí)

L'Assemblea Nacional Catalana porta Karmele Marchante a Tarragona aquest dissabte a fer selfies i anar de tapes

Aquest dissabte tindrà lloc un fet mediàtic a Tarragona. Concretament a Ponent on l'Assemblea Nacional Catalana ha programat a les 14h anar de tapes amb la periodista Karmele Marchante per Bonavista i a les 17h a les Gavarres convidant a fer-se selfies amb la famosa polemista. 

Recentment Marchante ha estat un dels rostres famosos que ha declarat el seu ''sí' a la independència de Catalunya i se l'ha pogut veure a la manifestació de la Via Lliure vestida d'estelada.El cartell anuncia 'Sí sí sí, Karmele ya está aquí!''

Vídeo: Milers de tarragonins tasten el tradicional pastís del braç de Santa Tecla 2015

Racions del pastís del braç de Santa Tecla. Foto: El Mirador TGN

Un any més la Plaça de la Font es va omplir aquest dimarts de milers de tarragonins durant el repartiment del tradicional pastís del braç de Santa Tecla 2015 a les 19h, elaborat per la pastisseria Trill. 

Un instant de l'acte. Foto: El Mirador TGN

Una hora abans les cues al Teatre Tarragona per adquirir els tiquets arribaven gairebé a la Rambla Vella des de la cantonada, mostra de l'èxit que acapara any rere any aquest acte.


La tarda i la Plaça de la Font també van tenir com a protagonista la irrupció del Nano Mirador per part d'aquest blog (veure).

*Podeu veure fotos a la plana facebook de 'El Mirador TGN' (aquí)

Vídeo: El Nano Mirador s'estrena a Santa Tecla 2015 amb motiu dels 5 anys del blog 'El Mirador TGN'


Milers de tarragonins s'hi han donat cita aquest dimarts a la tarda per menjar-se el tradicional pastís del braç de Santa Tecla, tot i que aquest no ha estat l'únic protagonista de la Plaça de la Font que ha estat escenari també de l'estrena del Nano Mirador per part d'aquest blog i amb motiu dels seus 5 anys.

Nano Mirador. Foto: El Mirador TGN
Grans i petits s'hi han apropat per saludar i fer-se fotos amb el capgròs de 'El Mirador TGN' que ha causat sensacions en la seva primera sortida irrompent així a les festes de Santa Tecla 2015.

Fins i tot la regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, s'ha topat amb aquest peculiar Nano i ha volgut fer-se una instantània amb ell. Aquesta no serà l''única sortida, el Nano Mirador estarà pròximament en altres indrets i actes com el d'aquest dimecres del gelat de les festes a la Plaça Verdaguer. Des del Mirador TGN animem a tots aquells que vulguin a què es facin fotografies i les pengin i etiquetin a les xarxes socials o estiguin atents al nostre facebook on també seran penjades (veure).

'El Mirador TGN' també celebra el seu aniversari amb el sorteig de la samarreta de Santa Tecla 2015 i de la Baixada de l'Àliga (participa aquí), a més de recollir vídeo-felicitacions de rostres relacionats amb la festa, la societat i cultura de la ciutat (veure).

La regidora Elvira Ferrando amb el Nano Mirador. Foto: El Mirador TGN
*Pots veure la sortida sencera del Nano Mirador durant el tradicional pastís del braç de Santa Tecla 2015 (aquí)

VISITES: