dilluns, 17 d’agost del 2015

Vídeo: Els Gegants Moros reapareixen amb nou aspecte davant l'estima i expectació dels tarragonins

Nou aspecte dels Gegants Moros. Foto: El Mirador TGN

Aquest diumenge a la tarda, la Plaça de la Font s'ha omplert de tarragonins i tarragonines, grans i petits, amb nervis i gran expectació davant la cita establerta amb els Gegants Moros de la ciutat que reapareixien amb nou aspecte després de la restauració a la que han estat sotmesos en els últims quatre mesos.

La gegants recupera el mirall original
Foto: El Mirador TGN
Aquest minuciós procés de restauració ha estat dirigit i coordinat per l'escultora Àngels Cantos que a més de l'aclarat del to de la pell, destaca com a principal canvi la recuperació del mirall que originàriament duia la geganta.

També han participat Antonio Gómez en el disseny de la joieria que a excepció de l'espasa i l'escut de la ciutat que s'han respectat i mantingut, s'ha renovat totalment les joies i detalls inspirats en la ciutat i els seus racons.

Detalls inspirats en la ciutat a les joies.
Foto: El Mirador TGN
El vestuari ha estat obra de Josep Maria Casas, que ha mantingut els colors blau en ell i verd en ella, i canvis més destacats en els turbants, bordats daurats i les faldilles.



En una segona fase s'arreglaran els gegants originals

Canvis també als turbants.
Foto: El Mirador TGN
Els Gegants Moros són obra de Bernat Verderol, que el 1852 va elaborar aquests elements seguint les primeres aparicions de gegants a Tarragona datades al segle XIV i la restauració s'ha inspirat en l'obra original en motiu del 30è aniversari.

Es tracta d'un projecte amb un pressupost total de 38 mil euros i en el que en una segona fase també s'arreglaran les peces originals que duran els antics vestits amb l'objectiu d'exposar-los al públic a la casa de la festa, explica la regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria.

La regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria, durant l'acte de presentació.
Foto: El Mirador TGN 

Bona acollida i satisfacció per la majoria de tarragonins

Els Gegants Moros són dues peces molt estimades pels tarragonins i tarragonines que no van voler perdre's aquest esperat moment. Nervis, expectació, sorpresa i generalment satisfacció van ser elements del retorn dels gegants. Ell fa 3,89 metres i ella 3,57 metres.

Un instant del primer ball dels Gegants Moros després
de la restauració. Foto: El Mirador TGN
Tots dos van fer un primer ball a la Plaça de la Font amb una nova rumbeta creada per a la ocasió i percutada per Pere Olivé i interpretada pels grallers de l’AMTP El Tecler. L'acte de presentació va anar presentat per l'artista Joan Rionéot i l’espectacle de la companyia Genovesa de Narratives Teatrals.

A continuació reportatge de resum amb els detalls i opinió dels tarragonins preguntats per 'El Mirador TGN'. Si vols veure l'acte de presentació complet pots fer-ho -en aquest altre enllaç-



*Pots veure fotos de la presentació en -aquest enllaç a facebook-

VISITES: