dilluns, 27 de juliol del 2015

Vídeo: La Cucafera busca princesa 2015

Irene López, nova princesa de 'La Cucafera Baixa 2015' en l'acte
presentat per Adrià Recasens. Foto: Blog Barri del Port
Emmarcat en les XXVI Festes del Barri del Port'15, aquest passat dissabte a la tarda va tenir lloc l'acte 'La Cucafera busca princesa 2015' com a càsting per escollir la nova nena que farà de princesa a La Cucafera Baixa enguany per Santa Tecla.

Presentat pel periodista, organitzador de l'acte, i autor del Blog del Barri del Port, Adrià Recasens, i amb tres membres de la Xaranga Tocabemolls com a jurat, Joan Fortuny, Miquel Marchena i Albert Farreró, la convocatòria va comptar amb una desena de nenes de les quals van fer la prova finalment nou.

"Tenim que felicitar a totes les candidates pel gran nivell, totes ho han fet molt bé i ha costat haver-se de decidir per escollir tres finalistes i una guanyadora" van valorar els Tocabemolls, banda que acompanya la Cucafera durant la baixada des de la seva primera edició.

Membres de la Xaranga Tocabemolls com a jurat deliberant. Foto: Blog Barri del Port

Les nenes, d'edats entre 6 i 9 anys, van pujar una per una sobre l'escenari per presentar-se al públic i recitar el poema que prèviament s'havien hagut d'estudiar. Es tracta dels versos que la princesa dirigeix als tarragonins i tarragonines la nit de la baixada als peus de la Catedral. Allà allibera i domestica la bèstia per tal que deixi de menjar persones i llenci caramels, el ritual que segueix i representa la llegenda en l'acte 'La Cucafera Baixa' que enguany arribarà ja a la seva tercera edició.

Una imatge amb totes les candidates del càsting 2015. Foto: Blog Barri del Port

Després d'una difícil deliberació el jurat va donar el nom de tres finalistes, i per acabar de decantar-se per una, aquestes van haver d'explicar per quin motiu els hi agradaria representar el paper de la princesa. Finalment, Irene López Torres, de 8 anys i provinent de Sant Pere i Sant Pau, va resultar guanyadora i anomenada nova princesa per a 'La Cucafera Baixa 2015'. Aquesta, il·lusionada i contenta, va rebre la corona i el vestit per part de la princesa de l'edició anterior.

Les tres finalistes. Foto: Blog Barri del Port
Amb la col·laboració entre altres de FCC, Martina Erviti i Blanca Rullo, les altres dues finalistes, junt a la resta de candidates i la guanyadora, van marxar totes elles obsequiades amb una bossa de regals diversos per haver participat, per part de l'organització, qui valora positivament l'èxit de convocatòria, el nivell de participació i el ressò obtingut.



*Pots veure totes les fotos de l'acte en -aquest enllaç-
*Pots veure notícia sobre l'acte i les festes a Tac12 en -aquest enllaç-
*Pots veure reportatge al programa País Km0 en -aquest enllaç-
*Pots veure més vídeos de les festes en -aquest enllaç-

VISITES: