dijous, 29 d’agost del 2013

Santa Tecla 2013 comptarà amb més de 430 actes en deu dies del 14 al 24 de setembre

La Cucafera serà una de les grans protagonistes


Aquest matí s'ha presentat públicament el Programa d'Actes i novetats de Santa Tecla 2013 que arribarà a Tarragona del 14 al 24 de setembre amb més de 430 actes per a tots els públics al llarg de deu dies amb un pressupost similar a l'any anterior, 400.000 euros.

La Cucafera que l'any passat ja va esdevenir protagonista d'algunes polèmiques degut al fet que se li va denegar la participació a la Baixada de l'Àliga, ho tornarà a ser enguany amb una Baixada pròpia el dia 20 a les 21h des del Pla de la Seu fins al Carrer Sant Miquel, com ja va avançar fa alguns mesos el Blog del Barri del Port (veure) qui avança que la propera setmana la Colla acabarà de definir l'acte (veure).

També seran protagonistes enguany els gegants moros i el ball de cossis que comptaran amb les seves versions reduïdes/infantils per al Seguici Petit. De pas els gegantets moros s'incorporaran a la Baixadeta petita on també farà primera aparició la Cucafereta.

Els actes tradicionals i populars com la Cercavila, Professó, els Castells, el Ball de Dames i Vells o la Baixada de l'Àliga, entre altres, seguiran contant amb gran espectació i seguiment, aquesta última allargarà una hora la festa un cop els elements arribin a la Plaça de la Font, com a novetat.

Pel que fa a la vessant gastronòmica seguirem contant amb la mamadeta, el gelat de les festes o el pastís braç de Santa Tecla, entre altres, i com a novetat trobarem enguany la botifarra de mamadeta que repartiran els venedors del Mercat Central.

L’estand de les festes obrirà el dia 11 al Teatre Tarragona amb un acte prou peculiar: la 'Subratllada del programa', una acció quotidiana que solen fer tots els tarragonins per remarcar aquells actes que més els hi agrada i no es volen perdre.

La música tarragonina també estarà ben present durant aquestes festes. El grup Bongo Botrako presentarà a la plaça de la Font la nit del dia 17 els seu segon treball, 'Revoltosa' acompanyats de Zulu 9.30 o entre els espectacles de pagament destaca el concert d'Els Pets el 14 de setembre al Teatre Auditori del Camp de Mart.

El Metropol acollirà diversos espectacles de petit format durant els dies de Festa, com ara el concert dels tarragonins LeCirke (18 de setembre), Josep Romeu i Carles Rabassa (19 de setembre) o el del cantautor Paco Enlaluna (divendres 20). El passeig de les Palmeres tornarà a acollir enguany tota l'activitat musical de les Barraques 2013 i els Jardins del Camp de Mart seran escenari del Festival Art-E d'Arts Visuals i Música Avançada.

Per la seva banda, la Capsa de Música tornarà a vibrar divendres dia 20 de setembre amb els concerts del DO Tarragona 2013. Enguany se suma a la cita tarragonina el concert de Roger Benet i els Oximorònics.

Pel que fa a l'habitual mostra de Folklore Viu, aquesta edició reunirà Víbries de diferents punts del país.

Consulta el Programa d'Actes complet (aquí)

Fonts: diaridetarragona.com i tarragonaradio.cat

diumenge, 25 d’agost del 2013

Totes les Fotos i Vídeos de Sant Magí 2013 de 'El Mirador TGN'


Acabades les festes de Sant Magí 2013, i a espera de l'arribada de Santa Tecla 2012, ja podeu veure totes les fotos de la Cercavila, Sindriada, Remullada, el Gelat Llaomagí, la Professó i els Pilars Caminant a l'àlbum Facebook (veure) 


I d'altra banda, els vídeos en el següent reproductor:

dissabte, 24 d’agost del 2013

Vídeo: Portada dels Gegants a la Casa de la Festa en acabar Sant Magí 2013


Acabades les festes de Sant Magí 2013 els Gegants retornen a la Casa de la Festa a descansar fins Santa Tecla 2013.

divendres, 23 d’agost del 2013

Vídeo: Tronada i Pilars Caminant amb l'arribada de Sant Magí 2013 a la capella


Arribada de Sant Magí 2013 a la capella del Portal del Carro amb la gran tronada i els pilars caminant de les colles castelleres de la ciutat:

dijous, 22 d’agost del 2013

Vídeo: Professó de Sant Magí 2013 a Tarragona


Gegants, nanos, ball de bastons i colles castelleres precedint la imatge de Sant Magí i autoritats religioses i polítiques en la Professó 2013

dimarts, 20 d’agost del 2013

Vídeo: Revetlla Remullada 2013 de Sant Magí a Tarragona


La Plaça del Rei de gom a gom un any més amb la Revetlla Remullada de Sant Magí 2013.

Música, llum, gresca, diversió i molta aigua van ser els protagonistes d'una de les nits i propostes més populars de les festes. Si vas estar-hi, juga a 'Buscando a Wally', potser t'hi trobes!

dilluns, 19 d’agost del 2013

Vídeo: Així és i es fa el LlaoMagí, el gelat de Sant Magí 2013 de Llaollao Tarragona


Llaollao i la Colla de la Mulassa han ideat el 'LlaoMagí', el gelat de les festes de Sant Magí 2013 a base de granissat de sínsdria, iogurt gelat i trossos de refrescant síndria, la fruita de les festes.

Vídeo: Ball de Gegants a la Tornada del Seguici de Sant Magí 2013


Ball de Gegants Moros, Vells i Negritos a la Plaça de la Font després de la Tornada del Seguici:

Vídeo: Arribada de l'aigua de Sant Magí 2013 al Portal del Carro i Capella


L'aigua de Sant Magí 2013 arriba davant les colles castelleres al Portal del Carro amb els portants i entra a la Capella:

Vídeo: Cercavila de Sant Magi 2013 amb els carros i portants de l'aigua


Des de la Plaça de les Cols, Cercavila amb el Seguici Popular de Sant Magí 2013 i els carros i portants de l'aigua miraculosa:

diumenge, 18 d’agost del 2013

Vídeo: Harlem Shake de Dames i Vells Tarragona per cel·lebrar els 500 anys d'història


La gent del Ball de Dames i Vells Tarragona ha fet enguany la primera aparició per Sant Magí (sempre surten per Santa Tecla) per enregistrar a la Plaça de la Font un particular i divertit Harlem Shake (video-ball de moda a Youtube) per cel·lebrar els 500 anys d'història en relació a la primera referència escrita sobre el ball satíric tarragoní que ha inspirat a altres sorgits posteriorment a altres ciutats veïnes. Aquest és el resultat:

Vídeo: La Sindriada de Sant Magí 2013 a Tarragona


Un any més La Pipel Entertainment va aconseguir omplir el Pla de la Seu per cel·lebrar la tradicional Sindriada de Sant Magí 2013. 

Refrescants talls de síndria, música, gresca, llums, colors i bon ambient van ser protagonistes de l'acte nocturn  presidit per la majestuosa Catedral tarragonina.

dimarts, 13 d’agost del 2013

Les Festes de Sant Magí 2013 arranquen aquest dimecres a Tarragona fins dilluns dia 19 d'agost


Demà dimecres 14 d'agost comencen les Festes de Sant Magí 2013 a Tarragona que s'allargaran fins el poper dilluns dia 19 amb les que els tarragonins obrirem boca i gaudirem mentre esperem Santa tecla 2013.

Un any més el programa d'actes s'omple de tot un seguit d'ofertes, esdeveniments i propostes divertides, entretingudes, tradicionals i familiars per a tots els públics.

Entre tots ells, destaca la popular iMAGInada al Camp de Mart amb diverses propostes al llarg de les festes i que s'inicia a les 17h de dimecres 14 amb un Mercat d'Artesania. La Víbria cel.lebra els 20 anys amb exposició fotogràfica a les 19.30h al Vestíbul del Teatre Metropol.

Un any més la platja del Miracle serà testimoni dijous 15 de la IV Travessa d'Andròmines a les 10h. Els Sabors de Sant Magí oferiran novament a la Rambla Nova des de les 11h i diversos dies una mostra gastronòmica. A la mateixa hora s'aixecaran castells i escultures de sorra en el concurs popular de la platja de l'Arrebassada.

Els Manel visiten Tarragona amb un concert a les 22h de divendres 16 d'agost a l'Auditori Camp de Mart, la mateixa hora en que les diverses colles castelleres ofereixen assaig obert als seus locals.

Dames i Vells faran primera aparició per Sant Magí de forma especial per enregistrar un Harlem Shake per tal de promocionar el 500 aniversari a les 12h de dissabte 17 d'agost a la Plaça de la Font. La Pipel Entertainment ha ideat una nova proposta per a les 17h, la 'Watermelon', una piscina en ple Pla de la Seu per remullar-se a 1€ i la 'Ruixadeta' a les 17.30h a la Plaça de les Cols amb la que els més petits tindran la seva 'Remullada Petita'. A les 18h Llaollao presentarà el gelat de les festes junt amb la Colla de la Mulassa a 2€. A les 22h l'Auditori del Camp de Mart comptarà amb el concert de Dúo Dinámico i a les 00h serà el torn de la famosa Sindriada al Pla de la Seu amb talls de síndria per 0'50€ i diverses actuacions musicals per amenitzar la nit.

Jornada de Portes Obertes dels Museus Nacional Arqueològic de la Plaça del Rei i també al Museu i Necròpolis Paleocristians de l'Av. Ramón y Cajal a les 10h de diumenge 18 d'agost. L'aigua de Sant Magí farà entrada a Tarragona a les 18h per la carretera de Santes Creus, Rovira i Virgili, Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet fins arribar a les 19h a la Plaça de la Font, a les 19.15h cap al Portal del Carro per Baixada Pescateria (19.30), carrer Coques i Arc Sant Llorenç (20h). Els diversos Gegants faran ballada a les 20.30h a la Plaça de la Font. Julio Iglésias en concert a les 22h al Teatre Auditori Camp de Mart i la Revetlla Remullada a les 23.30h a la Plaça del Rei són els plats forts de la nit.

Castells, torres i pilars donaran tret de sortida a la jornada de dilluns 19 d'agost a les 12h a la Plaça de les Cols. La Professó serà protagonista de la tarda a les 19.30h des del Portal del Carro. L'entrada del Sant farà entrada a la capella del Portal del Carro cap a les 21h i a les 21.15h tornada del Seguici amb tanda de lluïment a les 21.30h a la Plaça de la Font

Consulta aquí el programa complet de festes

VISITES: