divendres, 31 d’agost del 2012

700 euros de multa a persones que tirin brossa fora de contenidor i hora reiteradament

Ja hi han 16 expedientats i s'amplia la vigilància

L'Ajuntament de Tarragona va començar a sancionar des del passat dia 1 d'agost a les persones que llencen brossa fora dels contenidors o de l'horari establert amb multes de fins a 120 euros. En el cas dels reincidents, les multes ascendiran als 700 euros
 
Al llarg d'aquest mes el consistori ja ha obert 16 expedients, i a partir del mes de setembre ampliarà en 8 el nombre de persones que s'encarregarà de vigilar aquestes actituds incíviques.
 
Agents de paisà estan portant a terme una vigilància directa en diversos punts de la ciutat i la majoria de sancionats són comerços i restaurants. La imatge dels carrers pel que fa brutícia no només depèn de la neteja dels efectius corresponents sinò també de l'actitud dels ciutadans.

dimarts, 28 d’agost del 2012

Programa de Festes de Santa Tecla 2012 de Tarragona

Ja està disponible de forma on.line el Programa de Festes de Santa Tecla 2012 amb els més de 400 actes programats del 15 al 24 de setembre. En breu estarà en format paper el llibret de ma.
 
La Casa de la Festa, enguany estarà instal.lada al vestíbul del nou Teatre Tarragona de la Rambla Nova a partir del 11 de setembre on es podrà comprar el merchandatge festiu.
 
Com en edicions anteriors i amb Sant Magí  'El Mirador TGN' destacarà els actes més destacats de cada dia i oferirà de forma ràpida la seva cobertura.
 

Santa Tecla 2012 amb 426 actes del 15 al 24 de setembre

Del 15 al 24 de setembre tindran lloc les Festes de Santa Tecla 2012 a Tarragona. Durant 10 dies la ciutat oferirà 426 actes per a tots els públics tot i la reducció d'un 30% en el pressupost respecte l'any anterior.

L'estalvi de 200.000 euros ha estat possible gràcies a que enguany l'estand de la festa no es muntarà amb carpes a la Rambla Nova sino que la venda del merchandatge festiu tindrà lloc al vestíbul del nou Teatre Tarragona. Això suposa un estalvi de 30.000 euros. També la supresió de macro-concerts a la Plaça de la Font, Plaça del Rei o Tàrraco Arena Plaça.
 
D'aquesta manera, els únics concerts que es duran a terme en la plaça de l'Ajuntament són el de Txarango i Roe Greeen&Txipiaité el dimarts 18, el de Buhos i el de CAT Rock, el divendres 21; i la Banda Puig l’endemà dissabte 22.  Abans, Mishima presentarà el seu nou treball 'L’amor feliç' el dijous 20 de setembre. El diumenge 23, es presentarà l’espectacle teatral 'Violines y Trompetas', una comèdia amb Lloll Beltran, Ferran Rañé i Anna Gras, tots dos al Camp de Mart.
 
No faltaran els actes habituals i més tradicionals, la gran aposta de les festes. La cantant algueresa, Franca Masu farà enguany el pregó celebrant els 40 anys d’agermanament amb la ciutat d'Alguer.

dilluns, 27 d’agost del 2012

El pas soterrat per a vianants de la via del tren a la Plaça dels Carros quasi enllestit


El de vehicles haurà d'esperar

Amb la trobada de les restes d'uns vaixells datats al s.XVII i XVIII, les obres per soterrar el pas per a vianants a la via de trens al tram de la Plaça dels Carros s'havien vist endarrerides. Ara, amb alguns mesos de retràs segons el previst, els treballs urbanístics arriben a la recta final per al mes de setembre.
 
Es tracta de la primera fase del projecte en el que encara quedarà pendent una segona fase per soterrar un altre tram més enllà que permeti la circulació de vehicles. Per ara, aquestes segones obres hauran d'esperar per la mancança de pressupost.
 
Durant aquest període d'obres, els usuaris han pogut creuar la via per un accés temporal habilitat junt a les tasques de remodelació. Pel que fa a vehicles, la circulació va quedar tallada al mes d'abril i romandrà tancada a curt termini. Així doncs, per tal d'accedir a la zona marítima caldrà fer-ho per l'entrada al Serrallo en Pere Martell, o bé pel Carrer Mestre Benaiges, en els xalets del Miracle.
 
Les obres per habilitar el pas soterrat a persones han tingut un cost de 3 milions d'euros i permetrà que els vianants no hagin d'esperar a que les barreres permetin el pas davant la circulació d'uns 60 trens diaris. Es calcula que unes 500 persones circulen al dia per aquest tram del Barri del Port.
 
El nou pas té una longitud de 20x5 metres d'ample i 3'2 d'alt. Ja estan construïdes les escales fixes, s'han instal·lat les mecàniques i l'estructura de dos ascensors, un a cada costat. També es col·locarà il·luminació i es tapiarà l'accés superior que quedarà inhabilitat .
 
Futurament quedarà pendent també l'enjardinament i rehabilitació del que serà la nova Plaça dels Carros.

diumenge, 26 d’agost del 2012

Vídeo: La Cucafera de Tarragona reivindica poder participar a la Baixada de l'Àliga

 
Els portants de la Cucafera Petita han reivindicat aquesta tarda a la Plaça de la Font poder participar en la Baixada de l'Àliga de Santa Tecla.

La Colla del Barri del Port va sol·licitar a l'Ajuntament de Tarragona poder formar part d'aquest popular acte que té lloc a les escales de la Catedral el 21 de setembre. De fet, d'entre les besties sense foc pirotècnic, és l'única que no hi participa. Sí ho fan l'Àliga, element principal, la Mulassa i el Lleó, a més dels Gegants Moros i els del Cos del Bou.

Enguany La Cucafera ha volgut unir-se però el Consistori ha manifestat que per qüestions de seguretat, donada les seves grans dimensions, no és adequat i per tant ha denegat el permís. Els portants de l'element consideren que tenen membres suficients i poden dur a terme mesures de seguretat com per poder participar sense problemes, i es senten disgustats.

Per reivindicar-se, han fet una marxa de protesta amb la versió reduïda de la Cucafera des del Local de la Colla del Barri del Port, ubicada al Carrer Sant Miguel, fins a la Plaça de la Font amb pancartes. Allà han fet un assaig mostrant el seu disgust amb xiulades i tocs de tambor. D'una forma o altra, han declarat que el dia 21 estaran presents a la Baixada.
 

dissabte, 25 d’agost del 2012

Brossa en el vídeo promocional de Segway per Tarragona

 
Es promociona la pràctica de Segway per Tarragona amb un vídeo via Youtube. Es mostra exemple del transport amb aquesta mena de patinet automàtic amb impuls per diversos carrers de la Part Alta de la ciutat on es pot apreciar en diversos d'ells presència de bosses de brossa a la via pública en plena llum del dia i tolls, imatge prou habitual del Casc Antic que caldria evitar.
 

divendres, 24 d’agost del 2012

Acaben les polèmiques obres del Carrer Enrajolat a tocar del Circ Romà de Tarragona


Les obres de clavegueram, millora i pavimentació del Carrer Enrajolat arriben al seu punt final després de mesos de polèmica. Els treballs en aquest carrer situat a sobre de les grades del Circ Romà van posar al descobert el 'visorium' (part superior plana damunt les grades) i la continuació de la capçalera del Circ de Tàrraco.
 
Com es veu a la imatge, les obres realitzades en aquest carrer ha fet guanyar amplada ja que s'ha recobert de paviment la part superior del circ. La Reial Societat Arqueològica s'ha mostrat atenta en tot moment i ha lamentat i criticat que aquesta actuació no permeti deixar visible la important troballa, i que la pasarel.la realitzada hauria d'haver-se fet de fusta o algun material transparent que permetés la visibilitat enlloc de formigó. També que s'hagi utilitzat aquest material sobre restes tan importants com les romanes.
 
 
L'Ajuntament de Tarragona defensa que no s'ha aplicat el ciment del paviment de forma directa sobre les restes romanes. Tot i així, l'Arqueològica considera que no és la millor forma de tractar el Circ Romà millor conservat de tota Europa, i esperen que futurament es prenguin mesures i canvis per tal de retirar l'obra realitzada.
 
Les excavacions també van permetre trobar un relleu esculpit de marbre datat del s.I d.C i que representa la figura d'un Déu, entre altres peces com monedes de diverses èpoques.
 

dimecres, 22 d’agost del 2012

Noves excavacions al Circ Romà de Tarragona



Des del passat dilluns s'estan portan a terme noves intervencions arqueològiques al Circ Romà de Tarragona. Les excavacions per part de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i la col.laboració voluntària de 14 estudiants d'arqueologia s'allargarà fins al 20 de setembre.


Amb aquesta intervenció es pretén ampliar els coneixements sobre el recinte i complementar la recerca que es va dur a terme a l'any 2000 sobre possibles llegats medievals i visigodes.

Noves queixes entorn als lavabos portatils durant les festes de Sant Magí

Mal funcionament, escassetat i locals que deneguen l'accés entre les crítiques


Acabades les festes de Sant Magí, tornen a sorgir les queixes entorn a la mala disposició, mancança i mal funcionament dels lavabos portàtils/mòbils, que s'instal.len durant les festes en alguns indrets de la Part Alta de Tarragona.

Enguany Twitter ha estat novament una de les plataformes en que alguns ciutadans han fet arribar a l'Ajuntament i a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros comentaris i queixes al respecte.  

L'any anterior les crítiques (veure) durant les festes de Santa Tecla giraven entorn al nou tipus d'urinaris només pensats per homes i que no eviten els mals olors ni la mala imatge d'homes orinant a vista de tothom. També que els lavabos-armari no siguin accessibles a persones amb mobilitat reduïda.

Enguany, els comentaris i queixes han sorgit pel mal funcionament d'alguns d'ells, per l'escassetat i mala ubicació, etc. Sembla que molts joves segueixen preferint orinar contra les parets en grup evitant esperes i males condicions. Entre els comentaris s'apunta que "els carrers eren un riu d'orina".

També queixes per locals que denegaven l'accés. L'Ajuntament informa des del seu compte a la xarxa social que 25 locals de la Plaça de la Font tenen obligació legal d'oferir els seus banys als usuaris. Segons alguns ciutadans, aquesta obligació no es respectava.

D'aquesta manera, el consistori suspèn un altre any en la planificació i disposició d'aquest tipus d'infraestructura. 

dimarts, 21 d’agost del 2012

Pintades als plafons informatius del Teatre Romà de Tarragona


Fa una setmana que s'inaugurava els 'Jardins del Vapor' amb les últimes troballes arqueològiques romanes a la Part Baixa. En aquest indret, queda pendent la col.locació properament d'uns plafons informatius tàctils per part de l'Ajuntament.

Per contra, els cartells d'informació del Teatre Romà, també ubicats a la Part Baixa, mostren pintades d'algú que es mostra en desacord amb les indicacions: "Curraros más las láminas. Son imprecisas" a l'hora que es permet afegir indicacions a la planta iconogràfica del Teatre. També s'hi poden observar altres pintades com "No somos analfabetos, somos terroristas", entre d'altres.


Amb aquest incivisme pel mobiliari informatiu cultural, no sembla que es pugui fer bon auguri de respecte pels plafons tàctils pendents a 'Jardins del Vapor'.  

La Plana Facebook Tarragona Denuncia serveix per plasmar queixes i denuncies d'aquest tipus.

dilluns, 20 d’agost del 2012

'Treu l'Amparito que portes dins', concurs audiovisual per Santa Tecla 2012


Acabat Sant Magí, s'ultimen els preparatius i actes del programa de Santa Tecla 2012, que serà presentat la propera setmana. Per ara, es posa en marxa des d'avui mateix i fins al 30 de setembre el concurs audiovisual 'Treu l'Amparito que portes dins'.

La convocatòria organitzada per l'àrea de cultura i festes de l'Ajuntament de Tarragona pretén que cada participant plasmi en un vídeo de 20 segons a 3 minuts el seu sentiment personal i visió de la festa gran de la ciutat. És indispensable que el pasdoble popular i tradicional de les festes estigui present en la peça que s'haurà de penjar a Youtube seguint les bases que s'informen a www.t2012.tarragona.cat. Hi haurà diverses categories de premis, i aquest es l'espot promocional:

Vídeo: Processó de Sant Magí 2012



Imatges de la Processó de Sant magí 2012 d'aquest diumenge a la tarda i entrada del Sant al Portal del Carro amb tronada i els pilars caminant. Amb aquest acte es posava punt i final a la festa petita de la ciutat, a espera de l'arribada de Santa Tecla en menys d'un mes.

Vídeo: Diada de Castells per Sant Magí 2012 a Tarragona


Aquest diumenge, diada de Sant Magí, les quatre colles castelleres de la ciutat van ocupar la Plaça de les Cols per fer castells:

diumenge, 19 d’agost del 2012

Xiulada i pancartes de protesta contra l'alcalde, autoritats i església en l'anada a processó de Sant Magí 2012


Una vintena de persones convocades per l'organització 15M Tarragona han acudit aquesta tarda a l'anada a processó de Sant Magí 2012 per xiular contra l'església, l'alcalde, i altres polítics i autoritats. Les pancartes mostraven el rebuig principalment contra les zones verdes, blaves i taronges tot i que també contra la pujada d'impostos. Es podia llegir també reclams a una "educació pública i de qualitat", que "l'església pagui l'IBI" o millores en transport públic, entre altres. Els cossos policials han escoltat la comitiva política posant ordre i tractant que els protestants no caussesin majors incidències.

Vídeo: Remullada 2012 de Sant Magí a la Plaça del Rei de Tarragona


Durant gairebé tres hores els elemets de la Remullada no van parar de rajar aigua aquest dissabte a la nit a la Plaça del Rei de Tarragona. Música, colors, llums, projeccions i molta aigua van ser els ingredients de la nit junt amb la gresca dels més de 500 assistents. Si vas assistir potser et veus al àlbum de fotos (veure) o al següent vídeo:

La Plaça de les Cols acull aquest diumenge la diada castellera


Aquest diumenge, diada de Sant Magí, les quatre colles castelleres tarragonines ompliran la Plaça de les Cols de gom a gom no només per fer castells sinó per tractar de superar les fites i propòsits d'anys anteriors.

La Colla Jove es marca l'objectiu de completar per una banda el tres i el quatre de nou i per l'altra el quatre de vuit amb l'agulla, una tripleta encara no assolida del tot. Els Xiquets de Tarragona es marquen el repte d'aconseguir la primera tripleta màgica de la temporada, un tres i quatre de nou, i el cinc de vuit. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau faran castells de la gamma alta de set. Els verds tenen la fita de coronar el dos de set.

La trobada té lloc aquest diumenge al matí a les 12h a la Plaça de les Cols, sota les escales de la Catedral.

Vídeo: Cercavila de Sant Magí 2012 amb els carros de l'aigua miraculosa


Gegants, nanos i altres elements del Seguici Popular tarragoní van sortir aquest dissabte a la tarda en Cercavila pels carrers de la Part Alta junt amb els carros portants de l'aigua miraculosa que van arribar fins al Portal de Sant Magí.

dissabte, 18 d’agost del 2012

Vídeo: Arribada de l'aigua de Sant Magí 2012


Aquesta tarda sis carros han arribat a Tarragona per la carretera de Santes Creus, Carrer Rovira i Virgili, Rambla Nova i August cap a la Plaça de la Font, procedents del santuari de la Brufaganya i amb els càntirs plens d'aigua miraculosa, com és tradició. No et perdis les fotos (aquí) i el vídeo a continuació:

Vídeo: Els Sabors de Sant Magí 2012


Sant Magí 2012 ha presentat com a novetat 'Els Sabors de Sant Magí' a la Rambla Nova amb diversos plats regionals de diveros indrets a preus entre els 3 i els 5 euros. Avui encara es poden degustar fins les 16h i novament a partir de les 20h.

La Cercavila i la Revetlla Remullada 2012 destacats avui en les Festes de Sant Magí


A més de l'arribada de l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya aquesta tarda (veure), litres i litres d'aigua seran protagonistes un any més de les festes de Sant Magí 2012 amb la revetlla 'Remullada' que tindrà lloc aquesta nit a les 23.30h a la Plaça del Rei.

Combinació de llums, aigua i música són els ingredients d'aquesta popular nit on enguany per primer cop es substitueix l'orquestra per un dj per reduir despeses. Es recomana portar alguna bossa o moneder impermeable per tal de guardar aquells objectes que no es puguin mullar com el mòbil o bé per portar tovallola o roba per canviar-se desprès. També cal evitar teixits de roba com els texans que mullats pesen i resulten incòmodes.

Cercavila de Sant Magí
Abans, per la tarda, a partir de les 19.15 des de la Plaça de la Font sortirà la Cercavila i els carros amb l'aigua de Sant Magí direcció el Portal del Carro. Itinerari: Cós del Bou, Baixada de la Peixateria, La Nau, Carrer Major, les Cols, Merceria, Pare Iglesias, les Coques i Arc de Sant Llorenç cap al portalet.

Aquesta tarda arriben els carros amb l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya


A les 18h d'aquesta tarda els diversos carros que porten la miraculosa aigua de Sant Magí a la ciutat, procedents del santuari de la Brufaganya faran entrada per la carretera de Santes Creus cap a la Rambla passant pel carrer Rovira i Virgili. Cap a les 19h pujaran a la Plaça de la Font per Sant Agustí i tot seguit pujaran cap al Portal del Carro junt amb el Seguici Popular.

Vídeo: La Sindriada 2012 omple el Pla de la Seu i vesteix la Catedral de colors


La Catedral de Tarragona mostrava aquest divendres nit un aspecte poc habitual, curiòs i molt festiu. Vestida de diversos colors pel joc de llums i projeccions de la Pipel Entertainment, l'edifici actuava com a teló de fons de 'La Sindriada 2012' mentre els més de 400 assistents gaudien d'un parell de talls de síndria a ritme de música i bona gresca.

Tal va ser l'èxit, que es van repartir més de 800 talls de síndria en tota la nit i el cocktail "sindrieta" es va exhaurir a les 00.30h. No et perdis les fotos de la Sindriada 2012 al nostre Facebook (veure) i el vídeo a continuació:

divendres, 17 d’agost del 2012

La Rambla Nova s'omple avui dels 'Sabors de Sant Magí'

Sant Magí 2012 presenta aquest any una nova proposta gastronòmica. Els 'Sabors de Sant Magí' permetran als tarragonins tastar plats regionals com caldereta extremeña, tortilla de camarones, alpargatas, lacón a la galega, ternasco de Aragón, salmorejo, porra i patatas de cabrales, entre d'altres.

La mostra tindrà lloc aquest divendres de 20h a 01h, i aquest dissabte de 11h a 16h a la Rambla Nova, en el tram situat entre els carrers Unió i Adrià. Preus entre 3 i 5 euros.

Imaginada: Sopar Popular

L'espai 'Imaginada' situat aquests dies al Passeig de les Palmeres oferirà aquesta nit a les 21.30 sopar popular amb preu de 4 euros per menú: amanida de pasta, got de vi i postres.

'Forever Young' aquesta nit a l'Auditori del Camp de Mart


El Teatre Auditori del Camp de Mart torna a obrir portes aquesta nit a les 22h per rebre aquest cop el musical còmic 'Forever Young' a càrrec del Tricicle. L'obra enmarcada en les festes de Sant Magí mostra a set joves actors que s'interpreten tal com serien al cap de 40 anys, donant lloc a escenes d'humor, tendresa i reflexió sobre com envellim. L'espectacle ret homenatge també d'aquesta manera al 'carpre diem' i la filosifia de viure el dia a dia.

dijous, 16 d’agost del 2012

La Sindriada es renova aquest divendres per Sant Magí 2012

Un any més Sant Magí comptarà amb la popular 'Sindriada', un esdeveniment per menjar de forma popular al carrer talls de una fruita tan refrescant a l'estiu com és la síndria.

Enguany l'acte ve organitzat per la Pipel Entertainment, la mateixa entitat que s'ha encarregat aquest any de la Baixada del Pajaritu i la Revetlla de Sant Joan. Com a novetat, la Sindriada 2012 tindrà lloc al Pla de la Seu enlloc de la Plaça de les Cols i Voltes de la Merceria on es venia oferint en anys anteriors.

D'aquesta manera, l'esdeveniment s'envoltarà de festa, música i ambientació a partir de les 23h d'aquest divendres i s'allargarà fins les 04h. Dues hores abans, es podran comprar els tíckets a 0'20 cèntims.

També s'oferirà la 'sindrieta', la versió "magina" de la 'mamadeta', un cocktail a base de granizat de sindria, llima i la beguda de les festes, el Chartreusse. El got costarà 1'50€.

Amb servei de bar durant la nit les actuacions que s'oferiran seran per part de Guetto Orchesta i dels Cris & Peta DJ Set.

Vídeo: Transport dels Gegants de Montbrió del Camp, Sant Pere Sant Pau i Tàrrega en una visita a Tarragona

Festes de Sant Roc 2012

El Barri del Cos del Bou ha comptat aquest dimecres amb una trobada gegantera amb més de 30 gegants amb motiu de les Festes de Sant Roc (veure). Com a curiositat es mostra a continuació les tasques de transport i acondicionació d'alguns d'aquests elements festius com és el cas dels Gegants de Montbrió del Camp, Tàrrega i Sant Pere Sant Pau.

Vídeo: Trobada Gegantera i Cercavila per Sant Roc 2012 al Cos del Bou


Enmarcat en els actes de les Festes de Sant Roc 2012, el Carrer del Cos del Bou ha acollit aquest dimecres una trobada gegantera que ha comptat amb més de 30 gegants. Tots ells han participat del ball i cercavila pels carrers del barri.

dimecres, 15 d’agost del 2012

Vídeo: 3ª Travessa d'Andròmines a la Platja del Miracle per Sant Magí 2012

La Platja del Miracle ha estat escenari aquest matí de la 3ª Travessa d'Andròmines que des de fa tres anys es celebra per festes de Sant Magí. Ha comptat amb gran espectació i la participació de més de 10 "embarcacions" casolanes per tal de fer la travessa d'anada i tornada tractant de conservar el màxim d'aigua beneïda de Sant Magí per poder guanyar. S'han pogut veure construccions de tot tipus i de tota mena amb gran imaginació. Unes amb més èxits que altres però totes han pogut endinsar-se en el repte.

El Ballet Rus de Sant Petersburg presenta aquesta nit 'La Bella Dorment' al Camp de Mart


L'escenari del Teatre Auditori Camp de Mart s'omple aquesta nit a les 22h de la bellesa, classe i elegància pròpia del Ballet Rus de Sant Petersburg. Enguany, per Sant Magí 2012, la companyia interpreta 'La Bella Dorment' sota la direcció artística i estil d'Alexander Bruskin.

3ª Travessa d'Andròmines i Concurs de castells de sorra aquest dimecres


Un any més la Platja del Miracle acull per Sant Magí la popular Travessa d'Andròmines que enguany celebra la seva tercera edició. Començarà a les 11h del matí a la Punta del Miracle amb més de 10 tripulacions casolanes construïdes pels diversos participants. Amb capacitat entre dues i sis persones cadascuna d'elles haurà d'arribar a la meta dins del mar tractant de vessar el menys possible l'aigua beneïda de Sant Magí que s'entregarà a l'inici en un recipient. Com a novetat, aquest any també es farà una travessa infantil no competitiva.

A la mateixa hora, a la Platja de la Arrabassada tindrà lloc el Popular Concurs de Castells i Escultures de Sorra que es du a terme des de fa més de 50 anys. Es podrà participar en categories de menors de 14 anys, majors de 15 o en grups d'entre 2 i 4 persones.



Vídeo: Sant Magí Summer Party IV al Passeig de les Palmeres


El Passeig de les Palmeres ha aplegat aquest dimarts a la nit a partir de les 00h a més de 300 joves en la 4ª Edició del Sant Magí Summer Party organitzat per LocaFM.

L'esdeveniment ha comptat amb la música dance & house comercial punxada pels dj's Oscar Sànchez, Ivan Márquez i Carlos VL. Amb més de 35.000 watts de so i il·luminació, la festa també ha comptat amb regal de samarretes, marxandatge oficial i videoprojeccions.

dimarts, 14 d’agost del 2012

Sant Magí 2012 dona el tret de sortida avui amb el Concert de Serrat i Sabina a la TAP


La Tàrraco Arena Plaça acull aquesta nit a les 22h el macroconcert de Joan Manuel Serrat i Joaquin Sabina 'Dos pájaros contraatacan'. Aquesta cita és el plat fort d'aquest primer dia de festes de Sant Magí 2012 que dona tret de sortida a la ciutat, enguany amb 120 actes fins diumenge.

Tarragona inaugura 'Jardins Vapor', l'antiga façana marítima de Tàrraco

Antic Port Romà i Font Monumental

Tarragona ha inaugurat aquest dimarts un nou espai turístic del llegat romà. Es tracta dels ‘Jardins Vapor’ situats entre el Carrer Vapor i el Carrer Ferrer i Duran.

Aquest espai arqueològic s’ubica al costat de les antigues Cent Escales que actualment ocupen les escales mecàniques a tocar del futur edifici de la EOI a la Chartreusse. El projecte urbanístic de la zona ha posat al descobert una font monumental que formava part de l’antiga façana marítima de Tàrraco, i restes del que seria l’antic port romà.

Una antiga platja que ja els ibers utilitzarien com a badia al s.V a.C i que els romans utilitzarien com a port durant la segona meitat del s.II a.C. Posteriorment, a la segona meitat del s.I d.C seria remodelat com a nou port flavi. Finalment, l’espai va adquirir un caràcter lúdic i monumental un temps més tard amb la construcció d’una gran font de planta circular amb una bassa envoltada amb sis columnes toscanes que rebria l’aigua amb una cascada a través de la teulada.


Amb aquesta actuació es posa en valor les restes arqueològiques trobades, i s’aprofita l'accessibilitat i la conversió de la zona per a vianants, donant lloc així a un nou punt d'atractiu turístic i cultural a la ciutat, ubicat a la Part Baixa.

dilluns, 13 d’agost del 2012

Vídeo: Cercavila de Festes Sant Roc 2012 amb Gegants del Cos del Bou


Els Gegants Vells de Tarragona, els del Cos del Bou, han sortit aquest diumenge tarda en Cercavila amb motiu de les Festes de Sant Roc 2012.

Anaven precedits pel canó, el petit magí timbaler sobre un petit asne, i uns particulas Gegants Moros i Negritus personificats i una mica més petits de l'habitual.

diumenge, 12 d’agost del 2012

Vídeo: 1ª Cursa Nocturna del Seguici de Tarragona pel 25è Aniversari de La Mulassa

 La Colla Jove de Xiquets de Tarragona guanya en participants

Aquest dissabte a la nit, La Mulassa de Tarragona ha celebrat el seu 25è Aniversari amb una Cursa Nocturna. Es tracta de la Primera que s'organitza amb la participació dels membres de les diverses colles del Seguici Popular de Tarragona junt amb la participació d'altres ciutadans.
 
L'esdeveniment ha tingut com a punt de partida el Carrer Josep Pont i Gol, al costat del Francolí, fins a les escales de la Catedral com a meta. Un dels punts del recorregut ha estat el Passeig del Miracle.
La participació de més de 200 persones amb cost de 6 euros per persona ha contribuit de forma solidaria al Banc d'Aliments.
 
S'han classificat per separat homes i dones en categoria general i en categoria de colles amb tres posicions. A més, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha estat la guanyadora en nombre de participants.

dissabte, 11 d’agost del 2012

Tarragona compta aquesta nit amb la Primera Cursa Nocturna del Seguici Popular

25è Aniversari de La Mulassa

La Mulassa de Tarragona ha organitzat la 1ª Cursa Nocturna del Seguici Popular amb motiu del seu 25è aniversari però amb la intenció que l'acte es consolidi en el programa de festes de Sant Magí.

Tindrà lloc aquesta nit a les 21.30h i partirà del Carrer Josep Pont i Gol, al costat del Francolí, per baixar fins al Serrallo, recórrer el Passeig del Miracle fins al Fortí i desprès cap a la Part Alta per la Via Augusta. La meta serà l'últim esglaó de les escales de la Catedral.

Es tracta de 6'3 kilòmetres que es poden fer en un màxim de 45 minuts i que els primers en arribar hauran fet en 15 minuts. Amb una classificació general i un altre amb participants del seguici, el preu de participació és de 6 euros dels que un euro serà destinat de forma solidaria al Banc d'Aliments.

S'han inscrit al voltant de 200 persones

VISITES: