dijous, 28 d’abril del 2011

Les 40 sirenes de Tarragona s'activaran aquest dijous en una nova prova de risc químic

Protecció Civil ha organitzat per aquest dijous una nova prova de sirenes de risc químic. L’exercici servirà per provar el correcte funcionament de 80 aparells distribuïdes en 34 municipis catalans. La xarxa d’avisos forma part del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, el Plaseqcat. A la nostra demarcació es provaran les 14 sirenes de l’àrea d’influència del polígon Nord. Tres d’aquestes a la ciutat: són a Sant Salvador, a Riu Clar i al carrer Marquès de Montoliu. Al polígon Sud són 23 aparells la majoria dels quals estan a Tarragona. N’hi ha a Torreforta, Bonavista, Camp Clar i en diferents punts del centre i part baixa de la ciutat. Les proves es faran entre un quart d’onze del matí i cinc minuts i fins a dos quarts d’onze, al polígon Nord. Al polígon Sud les sirenes s’activaran a tres quarts menys cinc minuts de les onze del matí i la prova finalitzarà quan faltin deu minuts pel migdia.

Font: tarragonaradio
.

diumenge, 24 d’abril del 2011

VÍDEO: SANT JORDI 2011 A TARRAGONA

Algunes imatges de la Diada Sant Jordi 2011 a Tarragona, la Rambla en el dia tradicional del llibre i la rosa, castells, la parada del 'Tarragona enamora', etc.

VÍDEO: PROCESSÓ DE LA SOLEDAT (Setmana Santa 2011 Tarragona)

Processó de la Soledat al Carrer Major i Pla de la Seu en dissabte sant i coinciint enguany amb Sant Jordi (23.04.11)

dissabte, 23 d’abril del 2011

VÍDEO: PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT 2011 DE TARRAGONA

Imatges dels diversos passos de la Processó del Sant Enterrament de la Setmana Santa 2011 de Tarragona que finalment es va poder realitzar, tot i les inclemències meteorològiques, i alguns moments de pluja que van provocar la retirada d'alguns dels misteris en el tram direcció a la Rambla Nova.

VÍDEO: RECOLLIDA DE PASSOS SETMANA SANTA 2011 TARRAGONA

Degut a la pluja es va suspendre la Recollida de Passos de les 16h per part dels Armats de la Sang, però per decisió final de la Congregació de la Puríssima Sant de que la Processó del Sant Enterrament sí sortís, aquestos es van traslladar a la Plaça del Rei cap a les 19.45h per iniciar l'acte a prop de les 21h

divendres, 22 d’abril del 2011

FINALMENT SÍ SORTIRÀ LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT 2011 DE TARRAGONA

La pluja ha parat i tot i que hi ha por, risc i perill pel terra mullat, la Junta de la Puríssima Sang de Tarragona ha decidit després de dues reunions que per unanimitat sí surti la Processó del Sant Enterrament de la Setmana Santa 2011 de Tarragona tot i que es retardarà una mica degut a la decisió final d'última hora i que ha provocat gran expectació. Tot i així, no es lluiran les cues en les vestes, i s'acurtirà. No totes les Germandats treuran els seus misteris, o ho aniran decidint segons el torn de sortida, però sí als seus integrants.

LA JUNTA DE LA CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DECIDIRÀ A LES 19.30h SI ES SUSPÈN O NO LA PROCESSÓ

TERRA MULLAT, UN ARRISCAT PROBLEMA
La junta de la Congregació de la Puríssima Sang s'ha reunit a les 19h per tal de decidir si es suspèn o no la Processó degut a la pluja, i s'ha acordat tornar-se a reunir per prendre la decisió final en mitja hora (19.30h) en funció del temps encara inestable que sembla que pot acabar millorant. La processó s'acurtarà degut a que no es lluiran les cues en les vestes degut al terra mullat i perquè pot ser que la participació es vegi reduïda. D'altra banda el fet que el terra estigui mullat dificulta i posa en perill la portada dels passos sobretot en pujades i baixades. Tot i les ganes plurals i generals de que finalment es dugui a terme, hi han membres que consideren que no es adeqüat, i algunes Confradies no volen arriscar-se a treure els seus passos perque ''els portants podem pendre mal degut al terra mullat, i en quant als misteris, ens juguem el Patrimoni" segons declaracions a Tarragona Ràdio.
_

ES CANCEL.LA LA RECOLLIDA DE PASSOS DE SETMANA SANTA TARRAGONA 2011

L'habitual i tradicional recollida de passos de la Setmana Santa de Tarragona 2011 per part dels Armats de la Sang de Tarragona a les 16h del Divendres Sant per acompanyar-los fins la Plaça del Rei on fa inici la Processó del Sant Enterrament ha estat cancel.lada degut a les condicions climatològiques. La pluja està essent protagonista aquest dia en que te lloc la processó més emotiva, important i esperada de la Setmana Santa tarragonina, deixant els carrers mullats i a les diverses Germandats a l'espera de que a les 19h es decideixi si la Processó queda o no també cancel.lada.

Tot i així, molts són els tarragonins que amb paraigües en ma, s'hi estan apropant a fer un cop d'ull i averiguar què hi passarà.

LA PLUJA PODRIA IMPEDIR LA SORTIDA DE L'ESPERADA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT A TARRAGONA

Com cada any, i sigui quina sigui la data en que caigui la Setmana Santa, el temps no es mostra favorable, i amenaça la sortida de la Processó. Altres ciutats com Sevilla ja han tingut que patir aquesta setmana les inoportunes pluges que feien cancel·lar les seves processons, i després de la sortida d'algunes aquesta setmana a Tarragona, la més llarga, important i principal, la del Sant Enterrament prevista per avui a les 20h, podria no sortir si la pluja amb que els tarragonins s'han despertat aquest Divendres Sant continua. No serà fins les 19h, una hora abans, que es decidirà què fer. Esperem que la pluja sigui protagonista d'aquest matí, però que a la tarda no impedeixi la sortida dels diversos passos i germandats a partir de les 20h des de l'Església de Natzaret (Plaça del Rei) on cal recordar que a les 16h comença l'arribar de passos.

Imatge: fotosdeciudad.Google

VÍDEO: PROCESSÓ DEL DOLOR (DIMECRES SANT) -Setmana Santa Tarragona 2011-

Vídeo de la Processó del Dolor en Dimecres Sant (20.04.11) en la Setmana Santa 2011 de Tarragona, per part de la Germandat de Jesús de la Passió. Carrer Gasómetre:

dijous, 21 d’abril del 2011

VÍDEO: PROCESSÓ DIMARTS SANT (SETMANA SANTA TARRAGONA 2011)

Vídeo de la Processó del Dimarts Sant a Tarragona (19.04.11) de la Germandat de Jesús Natzarè:

NOVA IMATGE DE L'ESTACIÓ D'AUTOBUSOS DE TARRAGONA

L'estació d'autobusos de Tarragona ha millorat la seva imatge exterior per fer-se més visible e identificativa des de tots els punts i entrades de l'espai, on s'han col.locat les tres lletres/sigles representatives de la ciutat i que també identifiquen aquest blog: TGN. Cadascuna de les grafies amb una tipografía diferent per representar el vessant patrimonial (T), modern (G) i mediterrani (N) i junt amb una icona d'autobús en vermell i blanc. Ara l'estació es disposarà a renovar també la seva imatge i senyalització interior.

dimecres, 20 d’abril del 2011

PORTES OBERTES ESPAI JOVE KESSE DE TARRAGONA

El nou Espai Jove Kesse, destinat a activitats, tallers i entitats dirigides als joves de la ciutat, i que ocupa l'edifici darrer de l'antiga Facultat de Lletres a la Plaça Imperial Tàrraco amb entrada pel carrer Sant Antoni Maria Claret, ha oferit ahir i avui per la tarda una sessió de portes obertes guiades per conèixer les instal·lacions. L'edifici disposa de 800 m2 distribuïts en quatre plantes destinades a dur a terme les activitats que s'organitzin pel servei municipal de Joventut i Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona i per les entitats i col·lectius joves de la ciutat. Entre d'altres prestacions compta amb una sala d'actes equipada per projeccions, una zona d'exposicions, aules de formació i d'estudi, sales de reunions, despatxos, tres sales polivalents i dues per assaig de teatre i dansa, totes elles encara amb prou feina per quedar enllestides per a la inauguració el proper dimecres 27 d'abril. A més, per presentar-lo i donar-lo a conèixer s'està organitzant una convocatoria per al proper dissabte 30 de 16h a 20h de la tarda per gravar un LIPDUB, aquesta moda de videoclips musicals d'una sola peça que altres entitats i centres han dut a terme, tal com ElMiradorTGN us ha vingut oferint (veure). Cal esmentar també el treball realitzar a la façana i parets de l'interior, vestits de color i els grafits de ''el niño de las pinturas'' i que es pot veure al següent vídeo:

No fa gaire temps, es va inaugurar també al que era el pati de la Facultat, el nou espai 'La Palmera' fent honor a la vella palmera que ''presideix''el pati/jardí i on un escenari acullirà actuacions i representacions dels joves.

dimarts, 19 d’abril del 2011

VÍDEO: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'TARRAGONA ENAMORA'

Tal com 'ElMiradorTGN' us va avançar (veure), el passat divendres 15 d'abril va tenir lloc la presentació del llibre 'Tarragona Enamora', una iniciativa de Josep Fèlix Ballesteros i amb aportacions dels ciutadans i amics mitjançant Facebook, al restaurant Anàgoras del Marina Port Tàrraco. Els exemplars a partir d'un euro de donació a la Fundació Bona Nit podran obtenir-se el proper dissabt a la Rambla per Sant Jordi 2011.

dilluns, 18 d’abril del 2011

VÍDEO: DIUMENGE DE RAMS (SETMANA SANTA 2011 TARRAGONA)

Actes del Diumenge de Rams (17.04.11) a la Setmana Snta Tarragonina 2011 -Benedicció de palmes i rams al Carrer de les Coques -Processó de palmes i rams -Entrada a Catedral -Sardanes al Pla de la Seu -Benedicció de palmes i rams a la plaça de la Parròquia de Sant Joan -Processó de Palmes amb el pas de Jesús entrant a Jerusalem

MOSTRA DEL PATRIMONI ARTÍSTIC DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA A LA PLAÇA VERDAGUER

La Plaça Verdaguer de Tarragona compta en aquests dies amb una carpa d'accés lliure sota el cartell 'Mostra del Patrimoni artístic de la Setmana Santa de Tarragona' on s'hi poden veure i contemplar alguns dels passos de la Processó del Sant Enterrament.

diumenge, 17 d’abril del 2011

PROGRAMA D'ACTES SETMANA SANTA 2011 TARRAGONA

17 d'Abril, DIUMENGE DE RAMS

11:00 - Carrer de les Coques, Benedicció de Palmes i Rams organitzat per l'AASST.
11:30 - Catedral de Tarragona, Missa Pontifical.
13:00 - Ajuntament de Tarragona, Pregó de la Setmana Santa Tarragonina 2010 a càrrec de Enric Pujol Cayuelas..
16:30 - Església de Sant Joan, Processó de Diumenge de Rams organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.
19:00 - Església de Natzaret, Viacrucis processional per la Part Alta organitzat per La Sang.

18 d'Abril, DILLUNS SANT

10:30 - Catedral de Tarragona, Missa Crismal.
19:00 - Ermita de Sant Magí, Missa i Viacrucis ( 20'15 h.) processional per la Part Alta.

19 d'Abril, DIMARTS SANT

20 :00 - Església de Sant Francesc, Desfilada processional per la Part Alta organitzada per la Reial Germandat de Jesús Natzarè.

20 d'Abril, DIMECRES SANT

19:15 - Església de Sant Joan, Rés del Rosari del Dolor.
20:15 - Església de Sant Joan, Processó del Dolor.

21 d'Abril, DIJOUS SANT

19:00 - Església de Natzaret, Solemne ofici del Sopar del Senyor i torns de guàrdia d'honor organitzat per La Sang.
20:00 - Catedral de Tarragona, Solemne ofici del Sopar del Senyor.

22 d'Abril, DIVENDRES SANT

00:15 - Edifici de Sanitat, Viacrucis Processional fins al Santuari del Llorito organitzat per la Germandat del Sant Ecce Homo.
06:00 - Catedral de Tarragona, Sermó de Passió o de la bufetada.
06:15 - Catedral de Tarragona, Viacrucis processional per la Part Alta.
12:00 - Catedral de Tarragona, Celebració de la Passió.
12:30 - Ermita de Sant Magí, Sermó de les Set Paraules.
16:00 - Diversos carrers, Recollida de misteris i passos.
20:00 - Des de l'Església de Natzaret (Plaça del Rei): Processó del Sant Enterrament.

23 d'Abril DISSABTE SANT

18:30 - Des de l'Església de Natzaret (Plaça del Rei): Processó de La Soledat.
_

dissabte, 16 d’abril del 2011

'LA PIETAT' ESTRENA NOVA PEANYA A LA PROCESSÓ DEL SILENCI 2011 DE TARRAGONA

Enguany, el pas de 'La Pietat' estrena nova peanya en una de les primeres processons de la Setmana Santa 2011 de Tarragona que ha tingut lloc aquest divendres 15 d'abril per la Part Alta de la ciutat, junt amb el Sant Sepulcre:

dimecres, 13 d’abril del 2011

AQUEST DIVENDRES, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'TARRAGONA ENAMORA'

Tal com us va avançar fa un temps 'ElMiradorTGN', l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros va engegar fa uns mesos a títol personal una iniciativa a través de Facebook mitjançant la qual els tarragonins han pogut participar penjant i aportant fotos i textos sobre la ciutat. Aquest recull virtual s'ha convertit ara en un llibre pagat amb la seva pròpia butxaca, tal com estava previst, i aquest divendres serà presentat al públic en general i als diversos participants, a les 18.30h al Restaurant Anàgoras del Port Marina Tàrraco. El grup de la xarxa social de mateix nom, i que seguirà obert i actiu, ha comptat amb un total de més de 1.200 adherits dels quals, més de 200 han fet alguna aportació reflectida al llibre del que s'han elaborat 5.000 exemplars. La foto més votada amb la pestanya 'm'agrada' apareix a la portada junt amb la senyera tarragonina i una nota escrita a puny i lletra del batlle, i l'interior queda format per un total de 156 pàgines (270 textos i 181 fotos). Els exemplars també es podran adquirir per Sant Jordi a la Rambla, a partir d'un simbòlic preu mínim d'un euro que com a donació serà destinat de forma íntegra a la Fundació BonaNit dels sense-sostre de Tarragona.

Font: tarragonaradio i tarragona21

Imatge: tarragonaradio i tarragonaenamora

Vídeo: tac12

VISITES: