dijous, 30 de setembre del 2010

TARRAGONA 2016, ADEU A LA CAPITALITAT CULTURAL

Des del 2004 Tarragona era candidata a la capital cultural 2016, i ara podem saber per mitjans com tottarragona.cat que Tarragona ha estat desqualificada pel jurat internacional que ha fet passar endavant a les ciutats: Burgos, Cordoba, San Sebastian, Las Palmas, Segovia i Zaragoza. Una d'elles serà escollida a la fi del 2011 per representar la cultura espanyola davant la candidatura Europea. Després d'aquesta derrota, Tarragona te encara l'esperança de ser l'escollida per organitzar els Jocs del Mediterrani 2017. L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, per la seva part, ha volgut mostrar-se positiu i ha declarat que: "Ha servit per demostrar que a Tarragona hi ha molta gent que creu en les possibilitats que tenim. El balanç no pot ser més que positiu, ha estat una inversió rentable. Ser candidats a la Capital Cultural ens ha donat a conèixer fora de Catalunya"

Font. tottarragona
Imatge: Google
.

dimarts, 28 de setembre del 2010

EL CHARTREUSSE Y TARRAGONA

La ''mamadeta'' de les festes:
Val la pena oferir aquest reportatge-documental del Canal Tac12 i realitzat per estudiants de la URV (fa mesos) ja que es pot conèixer molt més sobre el Chartreusse i la popular beguda que ens ha acompanyat en aquestes passades festes:
(veure el video)

Imatge: Google
.

dilluns, 27 de setembre del 2010

ACABA LA SANTA TECLA 2010

'El Mirador TGN' dona per concluida la Santa Tecla 2010 esperant haver fet un bon seguiment dels esdeveniments i agraïnt als lectors i seguidors del blog i la pàgina facebook que hagueu estat seguint els videos, fotos e informacions.
El blog continuarà/seguirà ara possant la mirada a Tarragona i com a punt final de les festes i esperant ja les de l'any vinent, podeu repasar-les se la següent manera:

Tots els videos del blog sobre les festes: clica aquí
Àlbum de fotos de les festes: clica aquí

Podeu compartir el material i deixar les vostres opinions com a comentari de l'entrada o a la pàgina facebook del 'Mirador'.

.

dissabte, 25 de setembre del 2010

VÍDEO: CASTELLS 2010 TARRAGONA (La Mercè)

Imatges de la jornada castellera de La Mercè a Tarragona amb els castells dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els xiquets del Serrallo i els castellers de Sant Pere i Sant Pau, i la baixada de pilars fins l'Ajuntament:

divendres, 24 de setembre del 2010

VÍDEO: PROCESSÓ DEL BRAÇ DE SANTA TECLA AMB PLUJA

La pluja que va ser protagonista el primer dia de les festes 2010 de Santa Tecla (veure) torna a assetjar just el dia de la processó (ahir) i en el moment precís de l'entrada del braç de Santa Tecla a la Catedral, provocant l'obertura conjunta de paraigües per part dels asistents:

dijous, 23 de setembre del 2010

VÍDEO: CERCAVILA 2010 DE SANTA TECLA

Imatges de la Cercavila de Santa Tecla 2010 de Tarragona, ahir des de les escales de la Catedral:


Aquesta tarda entre les 18h i les 21h novament el seguici, i amb la processó del braç de Santa Tecla i la seva entrada a la Catedral, sempre i quant el temps ho permeti ja que novament hi ha amenaça de plujes fortes.

.

dimecres, 22 de setembre del 2010

VIDEO: LA BAIXADA DE L'ÀLIGA 2010

Aquest dimarts nit, Tarragona ha viscut un any més la popular Baixada de l'Àliga que ha reunit a centenars de persones pels carrers de la Part Alta i sobretot a les escales de la Catedral, Plaça de les Cols, Pla de la Seu, Carrer de la Merceria, Plaça del Rei, Cos del Bou i Plaça de la Font, carrers principals de l'itinerari de l'àliga, la mulassa, el lleó i els gegants (moros i vells) que participen en aquest multitudinari esdeveniment. Un any més, amb la baixada no ha faltat la presència de la ''mamadeta'', com a beguda de la festa, i cants populars i habituals com ''alcohol, hemos venido a emborracharnos...'', 'paquito el chocolatero', i com no 'l'Amparito Roca' que tot i estrenar-se la lletra, els joves segueixen preferint la versió del ''lololololó''.

Tot i que 'El MiradorTGN' ha tractat de pujar el video des d'aquest matí a Youtube, on el sistema donaba repetidament 'Error', per fi ja el tenim disponible:



En el vídeo podem apreciar la multitud de gent que l'acte reuneix, la gresca, l'ambient i la festivitat. També és habitual que els elements del Seguici que hi participen comptin amb algun complement extra que faci crítica o reivindiqui alguna cosa. En aquesta ocasió l'Àliga per exemple portava sobre la corona un pastís pel seu 25é aniversari. També s'aprecia com els gegants moros són els que menys participen en l'acte degut a que, tot i que fan el recorregut sencer, són els que menys ballen i ''boten'', comú als altres elements. Els seus portants ja van expressar públicament que preferirien no sortir-hi en 'la baixada' perque ''És perillós per als gegants i els hi resta la seva serietat i majestuositat'', segons declaraven en una entrevista.

.

dimarts, 21 de setembre del 2010

LA COPA DEL MUNDIAL JA ES A TARRAGONA

Exposada avui a l'Ajuntament
Tal com 'El Mirador TGN' us havia anunciat (veure), avui el pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona ha rebut des de les 12h del matí la presència de la Copa del Mundial de Futbol que la Sel.lecció Espanyola va guanyar aquest estiu. Tots els interessats en visitar-la o fers-hi una foto encara tenen oportunitat fins les 19h d'aquesta tarda en que s'inicia el Pregó i altres actes de les Festes de Santa Tecla.


Organitzat per la Candidatura de Tarragona als Jocs del Mediterrani 2017.

Imatges: ElMiradorTGN
.

VIDEO: CONCERT ANTONIO CRUZ I MARÍA VILLALÓN A TARRAGONA

Si ahir 'El MiradorTGN' oferia entrevista amb Antonio Cruz (veure), ara teniu ja disponible el vídeo del concert d'ahir la nit, que va precedir al de Maldita Nerea (veure) i que va comptar amb la presència també de María Villalón, qui fa una col.laboració en el nou disc del reusenc, tal com es comentava a l'entrevista.
Entre els actes d'avui es pot destacar:
18h-> Pregó de festes a la Sala de plens de l'Ajuntament amb l'atleta tarragonina Natàlia Rodríguez
18.30h-> Despertada dels Gegants a la Plaça de la Font
18.45-> Toc de prima en el Campanar de la Catedral
19h-> Toc i tronada de pregó al Balcó de l'Ajuntament
19.30h-> Arrencada de Gegants des de la Plaça de la Font
20.45h Ball de Gegants a la Plaça de la Font
00h-> Primera Baixada de l'Àliga en el Pla de la Seu
1.30h-> Segons Baixada de l'Àliga en Plaça del Rei
.

VIDEO: MALDITA NEREA A TARRAGONA + ENTREVISTA

El grup Maldita Nerea ha actuat aquest dilluns nit al Palau Firal i de Congressos de Tarragona després de que la possible pluja fes que el concert es cancel.lés a la Plaça de la Font on estava previst inicialment (veure). El grup ha actuat després de Antonio Cruz a qui aquest blog va fer entrevista (veure) i com no hi podia ser menys, 'El Mirador TGN' també ha tingut ocasió de fer algunes preguntes a Maldita Nerea, concretament a la seva veu principal, Jorge Ruiz. -Com es va originar el grup i a qué es deu el seu nom?
Nerea es un nombre que me gustaba mucho y se lo dí a la música (no conocía a nadie que se llamara así). Lo de maldita es por lo difícil que es vivir de ella, por ella, con ella...sería una traducción de maldita música.

-El grup porta ni més ni menys que 10 anys de treball i segurament haurà estat dificil arribar fins avui, però ha tingut bons resultats i ha valgut la pena. Algun moment difícil que recordar? Com van ser els inicis?
Como en toda trayectoria larga ha habido momentos de todo tipo, duros también, pero lo que importa es el presente y el futuro. No me gusta demasiado mirar atrás más que cuando sea estrictamente necesario.

-Actualment el grup fa esgotar les entrades dels seus concerts i actuacions en poc temps, i és un dels grups pop més escoltats. Imaginaveu arribar tant lluny?
Siempre imaginas que pueda pasar algo así pero la verdad es que cuando llega y lo empiezas a tener delante, no deja de sorprenderte.

-A més les noies que es diuen Nerea tenen la sort d'entrar de forma gratuïta als concerts. Una forma de disculpar adjectivar-les 'maldita'? (rialles)
Algo asi. Nos pareció una buena forma de dejar claro que no tenemos nada en contra de ellas, sino al contrario. Están invitadas.

-Són ja diversos discs al mercat i considereu aquest últim ‘Es un secreto…no se lo digas a nadie’ el més complet y bonic. Probablement a cada disc hagi més profesionalitat y ganes de superació... En qué es distingeix dels anteriors?
Es un disco homenaje a nuestra gente que recoge nuestras canciones más importantes. Aunque llevemos casi diez años para nosotros es como empezar de cero con este trabajo.

El grup ha actuat amb éxit a Tarragona, ciutat en la que han tingut ocasió de pasar-hi dos dies i declaren que es tracta d'una ciutat amb un 'encant especial' i esperen tornar-hi aviat. Properament el grup tindrà l'honor d'actuar en dos escenaris ''d'altura'' el Palau Sant Jordi de Barcelona i el Palacio de los Deportes de Madrid.

El Mirador TGN es vol mostrar agraït amb els 'Maldita Nerea' i seguir-los desitjant molts éxits.

A continuació una mostra del concert:

dilluns, 20 de setembre del 2010

LA CUA PER AL GELAT DE LES FESTES 2010 (FARGGI) ARRIBA QUASI FINS AL BALCÓ DEL MEDITERRANI


Aquesta tarda a les 18.30h la Geladeria Farggi ha repartir un any més el popular gelat de les festes amb la col.laboració de 'Chartreusse Difusion' i Més Tarragona, diari amb que s'obtenia el tiquet per rebre gratuïtament la degustació.

El boníssim gelat elaborat a base de sorbet de mandarina, caramel i xocolata negra amb barreja de Chartreusse groc i verd ha aconseguit un any més que es formi una llarga cua a l'últim tram de la Rambla Nova. Aquesta, començava a formar-se amb els primers assistents uns 40 minuts abans de l'hora establerta, i poc a poc ha anat creixent fins a arribar quasi bé fins a pocs metres del Balcó del Mediterrani.
Un cop arribades les 18.30h, i amb por de que la pluja es posés novament en marxa, els responsables començaven a preparar la bola de gelat recoberta amb xocolata negra desfeta que amb la fredor s'enduria recobrint el sorbet a mode de bombó exquisit.
Imatges: El Mirador TGN
.

ENTREVISTA AMB ANTONIO CRUZ QUE ACTUA AQUESTA NIT AL PALAU DE CONGRESOS AMB MALDITA NEREA

Tal com El Mirador TGN ha vingut anunciant, aquesta nit el programa de festes de Santa Tecla compta amb el concert d'Antonio Cruz i Maldita Nerea que en lloc de dur-se a terme a la Plaça de la Font, com estava previst, s'efectuarà al Recinte del Palau Firal i de Congressos de davant de l'estació de Renfe prevenint la possible pluja (veure).

Avui aquest blog te ocasió d'oferir una entrevista amb el primer dels cantants de la nit.

Antonio Cruz, natal de Reus, va sentir curiositat per la música des de ben petit i a mesura que anava fent-se grant la va veure com el medi ideal per expressar les seves emocions. Desprès de fer circular emb esforç les seves maquetes va aconseguir treure el seu primer disc i ara està a punt de sortir al mercat el segon 'Ciencias Naturales'. Aquesta nit actua a Tarragona

-Molt bones Antonio, al final avui toca actuar a cobert... Havies actuat algun cop a Tarragona?
Ay, esta lluvia... pues sí hace un par de años versionando un par de temas en un festival organizado por la AMT.

-I avui actues abans de Maldita Nerea, un grup que avui dia coneix quasi tothom... Tens alguna relació amb el grup més enllà de compartir mateix productor? Qué suposa actuar al mateix escenari amb ells?
Maldita Nerea es una de las bandas revelación, como también es cierto que se lo están ganando a pulso. Mantengo una muy buena relación con todos los miembros de la banda y conozco de buena mano la trayectoria del grupo. Además, tenemos como dices productor en común, Tato Latorre, un fenómeno de los de verdad. Para mi es un placer compartir escenario con ellos aunque lamento que no pueda ser en un lugar tan emblemático como la Plaza de la Font, como estaba previsto.

-Aviat sortirà al mercat el nou disc 'Ciencias Naturales' però com van ser els teus inicis en la música?
Desde muy pequeño empezó mi romance con la música pero fue hace unos diez años cuando empezé a rodar con bandas de versiones. Grabé un par de maquetas y posteriormente mi primer disco de la mano de Pemi Rovirosa de Lax´n`Busto. Ahora estamos como tu bien dices a puntito de estrenar nuevo disco, ya hay muchas ganas de dar a conocer el nuevo trabajo...

-Quines diferencies hi pots marcar o qué hi te de nou respecte el disc anterior?
Podemos decir que el segundo disco es una evolución natural del primero, cada productor tiene su concepto de producción muy bien marcado y en el caso de éste último trabajo con Tato hemos estado buscando más un sonido própio, de una forma natural, dando a cada tema lo que pedía en cada momento. La verdad es que estoy muy satisfecho del resultado.

- A més aquest disc compta amb la col.laboració especial de María Villalón en un dels temes...
Sí, buscábamos alguna colaboración femenina para el disco y pensamos en María desde el primer momento. Posee una voz excepcional y además es una persona extraordinaria, sin duda a quedado un tema super bonito.

-Vas nèixer a Reus. Tot i així, i essent també compositor, qué t'inspira Tarragona?
Tarragona posee un encanto especial, me encanta pasear por la Rambla Nova. Ademas tengo muchos amigos aquí, y... os tengo que confesar algo, soy seguidor del Nàstic desde hace años...

-Si tinguessis que quedar-te amb una de les cançons del nou disc, quina seria i perquè?
Es dificil destacar una canción por encima de otra. Te prometo que en este disco no tengo favoritas, cada una de ellas es especial.

- Com descriuries el teu estil musical?
Pop rock melódico? no se, algo así quizás... jejeje!

-Quins reptes o metes et proposes a partir d'ara?
En breve iniciaremos una gira de presentacion del disco por toda España. El reto es aprender de cada uno de esos conciertos y conseguir llegar con las canciones a las personas que quieran acercarse a vernos. Sobre todo espero disfrutar mucho de la experiencia.

-Alguna cosa més a dir?
Quisiera desear una muy buena fiesta mayor a todos. Visca Santa Tecla!! saludosal blog y sus lectores, y muchas gracias!

'El Mirador TGN' mostra la seva gratitut a l'Antonio Cruz desitjant éxit aquesta nit i com a aperitiu un 'tastet' del nou disc:

EL CONCERT D'AQUESTA NIT DE MALDITA NEREA Y CRUZ FINALMENT AL PALAU DE CONGRESSOS

PER AMENAÇA DE PLUJA
Segons informa tottarragona.cat el concert de Maldita Nerea i Antonio Cruz programat per aquesta nit a les 22h a la Plaça de la Font es trasllada al Recinte del Palau Firal i de Congressos situat devant l'estació de Renfe de Tarragona, degut a les previsions metereològiques. El pavelló cobert permetrà l'entrada dels asistents de forma gratuïta pero fins a un màxim de capacitat. Imatge 1: Google
Imatge 2: El Mirador TGN
.

LLUIS GAVALDÀ INTERPRETA L'AMPARITO ROCA AMB LA LLETRA DE MARC PARROT

PASSEIG SERRALLO
Presentació al Passeig del Serrallo de la versió del pasdoble 'Amparito Roca', amb lletra de Marc Parrot e interpretada per Lluís Gavaldà (Els Pets), un dels actes dels Jocs del Mediterrani 2017 sobre la Candidatura de Tarragona i les festes de Santa Tecla, de la que el tema es himne.

LA COPA DEL MUNDIAL ARRIBA A TARRAGONA

Aquest dimarts 21 la Copa del Mundial de Sudàfrica que la Sel.lecció Espanyola va guanyar aquest estiu i que actualment està voltant per diverses ciutats del país, arriba a Tarragona on serà exposada al Pati Jaume I de l'Ajuntament entre les 12h y les 19h disponible per ser fotografiada per aquells que s'hi vulguin apropar.

Imatge: Google
.

diumenge, 19 de setembre del 2010

VIDEO: CERCAVILA PETITA DE SANTA TECLA 2010

Aquest diumenge els carrers de la Part Alta s'han omplert de Tarragonins com cada any per les festes de Santa Tecla. Avui, d'entre altres, ha tingut lloc la Cercavila Petita:


Per aquest dilluns es pot destacar:

-18.30h-> Gelat de les festes (gratuït amb tiquet retallat del Més Tarragona) en Geladeria Farggi de Rambla Nova. Sorbet de mandarina, caramel i xocolata negra barrejat amb Chartreusse groc i verd.
-19.30h-> Correfoc Petit Des de k'estàtua dels despullats fins al Balcó del Mediterrani
-22h-> Macroconcert: Maldita Nerea + Antonio Cruz (Plaza de la Font: gratuït)
*ATENCIÓ: El concert es farà finalment al Pavelló del Palau Firal i de Congressos situat devant de l'estació de Renfe degut a la previsió de plujes.
.

dissabte, 18 de setembre del 2010

VIDEO: DAMES I VELLS (TARRAGONA) 2010

30 ANYS I PER MOLTS MÉS!!
Ahir la pluja va impedir que la representació de Dames i Vells de Tarragona (ara en surten els d'altres indrets) es pogués dur a terme. Avui però, i sense cap problema, el ball/representació més popular de les festes de Santa Tecla ha omplert la plaça que du el seu nom de gom a gom. La plaça en qüestió te 3 accessos, un d'ells el Carreró de Sant Magí, només reservat a la sortida dels assistents, i els altres dos carrers (més amples) dividits per balles en dos passadissos (un per entrar i l'altre per sortir). Tot i així, el procés d'accés i sortida de públic no és del tot eficient. Enguany, i tal com havia avançat El Mirador TGN (veure), el ball de Dames i Vells compleix 30 anys des de la seva recuperació, i per aquest motiu i de forma especial la representació només es du a terme en la seva plaça amb escenari, microfonia i moltes sorpreses i novetats especials, i una durada ampliada respecte els altres anys, que arriba fins els 50 minuts. El resultat ha estat tant aplaudit com sempre i esque cada any es superen més i més, i aquest aniversari ha estat sense dubte immillorable.
Felicitant des del blog als Dames i Vells, i desitjant-los molts anys més, El Mirador TGN recomana assistir a la representació en persona, i per aquells que no puguin anar, o que un cop vista la vulguin tornar a gaudir, te l'ofereix en vídeo:








Més representacions del Dames i Vells aquest diumenge a les 18.30h i 20h en Plaça Dames i Vells (s'aconsella arribar amb més de 30 min. d'antelació)

A més:
19h->Cercavila Petita des de la Plaça de la Font
20h->Tanda de Lluiment del Seguici Petit d'avant l'Ajuntament
22.30h-> Presentació de la nova versió de l'Amparito Roca amb lletra per part de Marc Parrot i disco-mòbil al Passeig del Serrallo.

.

divendres, 17 de setembre del 2010

LA PLUJA FASTIDIA L'INICI DE LES FESTES DE SANTA TECLA 2010

''Remullada Popular'' al inici de festes
Tot i que la ''remullada'' és propia de les Festes de Sant Magí, on també va ploure (veure), la pluja ha estat novament inoportuna i la protagonista de l'inici de les esperades Festes de Santa Tecla 2010 en que la majoria d'actes s'han hagut de suspendre com el popular 'braç de Santa Tecla', la primera representació de Dames i Vells, etc. Això sí, la tronada que inagura les festes s'ha dut a terme entrelligada amb els llamps i trons de la tempesta. Ha estat tal el ruixat d'aigua que ha caigut, que tota la gent a qui ha sorprès al carrer ha arribat a les seves cases xopa d'aigua, el que ve a ser una ''remullada popular'' de festes.

Esperem almenys que la pluja deixi caure tota l'aigua que hagi de deixar només per avui, i la resta de dies poguem gaudir la festa. Els actes que es podrien destacar de demà dissabte són:

10h-12h-> Baixada d'Amparitos des de la Plaça del Fòrum fins al Serrallo amb Musclada final
12.30h-> Una de les tantes visites guiades a la Casa de la Festa
13h-> Truitada gegant de Santa Tecla a la Rambla Nova davant les Teresianes (pinxo i vermut 2€)
18h-> Baixada de l'aligueta, mulasseta i lleonet petits al Pla de la Seu
18.30h-> 1ª representació de Dames i Vells 2010 (Plaça Dames i Vells)
23.30h-> Concert Lax'n Busto i The Gruixut's (Plaça de la Font: gratuït)

.

COMENÇA SANTA TECLA 2010 !!

Per fi ha arribat el dia! Des d'avui divendres 17 i fins el proper diumenge 26 Tarragona vibrarà amb les festes de Santa Tecla, l'habitual mamadeta de les festes, l'amparito com a banda sonora, l'espineta amb cargolins com a àpat, el seguici popular, els castells, els versots de Dames i Vells, la baixada de l'Aliga... entre moltes altres coses!!

Per avui divendres podem destacar d'entre els actes del programa de festes (veure) el següent:

19h-> Mamadeta al Carrer (tast popular de la beguda de les festes) davant Bar Tòful
19.30h-> Plaça Font: Toc de crida i tronada / Rambla Nova: Pastís de Santa Tecla
20h->Tronada Inici Festes Santa Tecla
22h->Festa Jocs Mediterrani amb Santa Tecla 2010 e inaguració de pantalla més gegant d'Europa (Passeig Serrallo)
.

dijous, 16 de setembre del 2010

AL CARRER DEL VIDRE HI HA QUI NO SAP ON S'HI TIRA LA BROSSA

Els veïns del Carrer del Vidre en el Casc Antic de Tarragona semblen estar farts de que hi hagi algú que es dediqui a tirar la brossa al carrer (per la finestra potser?) en lloc de llençar-la al contenidor. I així ho han volgut deixat clar en una nota penjada a la paret: ''El vecino que tire la basura a la calle será denunciado'' i en tipografia més petita y de forma reivindicativa: ''la basura al contenedor!!'' escrit en castellà potser per si el veí que hauria de donar-se per eludit no fos de la ciutat...Si ens fixem el cartell ha estat enganxat amb diverses tires, esparadrap? i altres retalls estranys en una paret que també li caldria ser restaurada i una ma de pintura.

Imatge: El Mirador TGN

dilluns, 13 de setembre del 2010

BALL DE DAMES I VELLS 2010 (30 ANYS)

Aquest any el popular Ball de Dames i Vells de Tarragona, que cada any ens delecta en les Festes de Santa Tecla amb els seus versots, humor, ironia, sàtira i bones crítiques, compleix 30 anys des de la seva recuperació. A diferencia dels altres anys en que les dames i els vells van oferint el seu ball per diverses places de Tarragona (Antic Escorxador, Passeig Palmeres, Plaça del Rei...) enguany amb el 30é aniversari la representació en durà a terme només a la Plaça que hi rep el seu nom: la 'Plaça del Ball de Dames i Vells' on està situada també la Sala Trono de la seva Companyia i assajos. Segons sembla, la Plaça contarà com a al·licient amb escenografia i segurament amb allò que cada any sel's hi demana: micros i altaveus.
Per ara a la plaça hi ha instal.lada la tarima que hi veiem a l'imatge, i podria ser molt probable que estigués destinada a tal representació. Imatges: Google i El Mirador TGN

dissabte, 11 de setembre del 2010

VÍDEO: ACTES DIADA DE CATALUNYA A TARRAGONA

Aquest matí Tarragona ha contat amb alguns actes amb motiu de la Diada de Catalunya avui 11 de setembre com la cercavila amb els gegants del Passeig Torroja i del Casc Antic, els timbalers de la Colla de Diables Foc i Gresca dels barris de Ponent i la Colla de Diables Voramar, que enguany compleixen 20 anys. A la Plaça de les Cols també han hagut parlaments reivindicatius de la llengua i terra catalana i l'actuació d'un grup que segons el programa es tractaria de Sonora Kalí, un conjunt de rumba catalana format per joves vinculats a l'Associació de Gitanos de Tarragona, tot i que incongruentment cantaven en castellà...
No ha faltat tampoc el cantautor català i tarragoní Josep Romeu, els poemes de Pep Antoni Roig, i la presència de senyeres catalanes en balcons, finestres i monuments o edificis destacats de la ciutat.
La plaça del Fòrum ha organitzat un dinar popular i aquesta tarda també s'hi han fet castells a la Rambla Nova.


-Veure Àlbum de fotos-

JA DISPONIBLE EL LLIBRET DE LES FESTES I LA XAPA

Si ja podíem conèixer el programa de festes d'enguany per Santa Tecla via on.line en PDF, ara ja en tenim l'habitual llibret de mà amb el que aquest any, tal com ElMiradorTGN va avançar, regalen una xapa amb motiu de que Santa Tecla va ser anomenada al mes de maig com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Teòricament el llibret hauria d'haver sortit ja fa una setmana però desprès d'anar molts cops a demanar-lo al Teatre Metropol on donaven llargues, ja a finals d'aquesta setmana són molts els tarragonins que l'han rebut a la seva bústia (no tothom) i/o també es pot recollir a la Carpa de l'últim tram de la Rambla Nova.

Imatge: El Mirador TGN

TARRAGONA NO APROVA EN NETEJA

Tarragona és una ciutat amb gran prestigi, patrimonial, romana, turística... pero no gaire neta. Segons l'enquesta d'aquesta setmana i almenys entre els 10 vots rebuts: 8 creuen que Tarragona no està suficientment neta i els altres 2 creuen que no ho està gens.
Així per tant, el lema del servei de neteja de la ciutat ''TGN Via Neta'' hauria de potenciar-se més sobretot quan a més de carrers i façanes brutes hi tenim cucaratxes i rates/ratolins entre d'altres (veure).
_

L'ÀLIGA NO FARÀ FINALMENT LA PEONADA

Males noticies! L'Àliga no farà finalment la peonada d'enguany per celebrar els seus 25 anys com s'havia dit (veure) degut a que tot i l'intenció dels portants de fer-ho amb ajuda de tots aquells voluntaris que volguessin col.laborar a torns durant els 7 kilòmetres d'itinerari, la Comissió Assessora del Seguici Popular no ha considerat convenient la proposta. Així doncs es suspèn també la reunió i assaig del dia 16 que s'havia programat a la Casa de la Festa per a que els voluntaris aniguessin a apuntar-se i a provar el pes de la bestia popular. Una llàstima!!

Imatge: El Mirador TGN

divendres, 10 de setembre del 2010

TENS UNA COLLA, ENTITAT O ASSOCIACIÓ A LA QUE LI VOLS INCLOURE UN NOU GEGANT (CASER)?

Avui 'El Mirador TGN' us fa arribar l'imatge d'aquest gegant fabricat de forma 'casera' i que ha trucat a la porta d'aquest blog per anunciar-se.

Si alguna Associació, Col.legi, Colla, Entitat... de Tarragona (ciutat) que participi a les festes/seguici li agradaria comptar de forma prestada en ocasions de festa amb aquest ''gegant'' (amb possibilitat de portador inclòs), només ha d'escriure a elmiradortgn@hotmail.com i li farem arribar més informació o el mode d'establir aquesta mena ''d'adopció''.

Segons l'informació o historial de que hi disposem sobre aquest ''gegant'': fa una mida d'una mica més de 2 metres (aprox.) -tot i que pot fer-ne més segons l'estructura interna que adopti-, disposa també de mans i d'imatges sobre el procés de construcció. També la possibilitat de canviar l'equipament/vestuari...

dijous, 9 de setembre del 2010

ROBEN A LA JÚLIA (PERFUMERIA) !!

Diuen que quan es produeixen successos com aquest, no és correcte dir dades com la nacionalitat dels lladres, perquè fa crear mals perjudicis contra certes races, nacionalitats, etc. Però bé, es tracta de 3 romanesos que ahir cap a dos quarts de sis del matí van fer estimbar un cotxe contra l'aparador de la Perfumeria Júlia del Carrer Sant Agustí, acte conegut com a 'alunizaje' (en castellà) que comporta trencar ràpidament els vidres de l'establiment i aprofitar el vehicle per carregar el material robat. Els veïns que es van despertat amb l'aldarull i van treure el cap per finestres i balcons es van adonar de la situació i van trucar a la Guàrdia Urbana que va arribar quan aquests marxaven, però es va produir una persecució per la Rambla Vella i Via Augusta fins que finalment a la Vall de l'Arrabassada el cotxe policial va aconseguir interposar-se al dels lladres i detenir-los. Tots tres tenien antecedents i solen actuar a Barcelona on a més havien robat el cotxe usat en aquest acte. La Perfumeria va reparar els danys i va obrir amb normalitat a mig matí.

Imatge i font d'informació: MésTarragona

dimarts, 7 de setembre del 2010

VOLTA CICLISTA ESPANYA 2010 PER TARRAGONA

Tal com estava previst per avui a les 13h del mig dia, la Volta Ciclista d'Espanya 2010 ha passat per la ciutat de Tarragona des de la Rambla Vella fins la sortida de la Plaça Imperial Tàrraco passant entre altres trams per la Rambla Nova.
Ha hagut un gran desplegament mediàtic de diferents mitjans televisius, radiofònics i de premsa tant nacional com local, molta espectació i estants de la 'Vuelta' amb 'merchandaising' al Passeig de les Palmeres.
'El Mirador TGN' hi ha estat per recollir les següents imatges:


Video e imatges: El Mirador TGN.
*Més fotos al nostre grup facebook: (veure)
.

dissabte, 4 de setembre del 2010

EL DESAPAREGUT 'BAR-RESTAURANT MIRADOR' AL PASSEIG DE LES PALMERES

'Una mirada al passat'
Poc desprès de la publicació en aquest blog del video sobre la història del Balcó del Mediterrani i El Passeig de les Palmeres (veure) que va tindre bona acceptació i visionatge a Youtube, cosa que alegra i s'agraeix, van ser penjades al Grup Tarragona Antiga imatges d'un Bar-Restaurant anomenat 'Mirador' i que estava situat al Passeig de les Palmeres com pot veure's a la primera fotografia. LLàstima perquè es podria haver inclòs en el reportatge i llàstima que pel bon aspecte que hi presenta, ja no existeixi.
En la segona fotografia podem veure el que queda actualment d'aquell Restaurant que molt bones vistes i fresca hi tendria a l'estiu, tan sols una paret i part de la barana/balcó de la seva terrassa superior de l'establiment. Un solà en dessús que bé podria ser aprofitat posant algunes escales de pedra per pujar a la terrassa (que s'hauria de reconstruir) i en que es podrien posar alguns bancs... O per la seva situació potser podria formar part d'una sortida del nou Teatre que s'està construint al cap-damunt de la Rambla i que deu tindre contacte amb l'espai.
Sembla ser que fins no fa gaire es va intentar un acord sense éxit per a que fos ampliació de l'Hotel Imperial Tàrraco que hi ha al costat.
Tocarà esperar, tot i que ja porta així des de que el Restaurant va desaparèixer ara fa ja més de 15 anys...
______________________
Imatge 1 (1961): Raymond
Imatge 2 (2010): El Mirador TGN

divendres, 3 de setembre del 2010

VÍDEO: FONTS CIBERNÈTIQUES DE SALOU

Espectacle gratuït de llum, aigua, so, sincronia... és el que es pot veure a les nits de Salou durant els mesos de Juliol i Agost a les 22h al costat del passeig Jaume I on l'aigua es fusiona amb els efectes de llum i les projeccions de motius que il.lustren els fragments musicals, de manera que els gairebé 20 minuts que dura l'espectacle es converteixen en un moment únic i refrescant. Aquests dies de setembre l'espectacle te lloc a les 21h i properament nomès als cap de setmana.

L'ÀLIGA DE TARRAGONA COMPLEIX 25 ANYS I VOL CELEBRAR-HO FENT LA PEONADA DE SANTA TECLA

Aquest any la popular Àliga de Tarragona compleix 25 anys i per celebrar-ho s'ha organitzat una plataforma popular per a que el dia 19 de setembre aquesta pugui fer la peonada de Santa Tecla amb ajuda de tots aquells tarragonins/es que s'animin a ser portadors durant l'itinerari habitual de 7 kilòmetres i per torns.

D'aquest mode, els interessats acudiran el proper dia 15 a les 20h a la Casa de la Festa per provar el seu pes i apuntar-se a la llista.

Des del Mirador TGN felicitem a l'Àliga i a aquesta iniciativa, animant a tots aquells que us atreviu a fer-ho!!

Imatge: El Mirador TGN
.

LA MAJORIA DE TARRAGONINS NO VOL L'ENDERROCAMENT DE L'EDIFICI OCTOGONAL DE LA AUTORITAT PORTUARIA

L'estrambòtic i octogonal edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona situat al port, on la 'Comandància', va ser inaugurat l'any 1978 i ara, desprès de 32 anys de servei i convertit ja en part del paisatge marítim de Tarragona, està condemnat a desaparèixer desprès de que l'Autoritat Portuària s'hagi ja traslladat al nou edifici del costat degut, segons diuen, a que l'edifici es troba ja en males condicions i amb il.luminosi. Tot i així, l'edifici podria haver seguit en peu si alguna empresa s'hagués interessat per ell, cosa que no ha succeït, ja que la seva remodelació suposa més gastos que enderrocar-lo i construir-ne un de nou. En aquest cas, un nou edifici en el seu lloc seria destinat a motius turístics i/o hotelers, o formaria part del complex de Marina Port Tàrraco.

Pel que respecta a l'opinió dels tarragonins, o almenys als que han votat la nostra enquesta, 27 dels 34 vots rebuts NO estan d'acord amb l'enderrocament, mentre que 5 sí, i els 2 restants no els hi importa. El portal tottarragona.cat per la seva banda va obrir un grup facebook en contra de la desaparició de l'edifici i en només una setmana ja compta amb més de 1100 adherits al grup com a mostra de la seva oposició.

Que passarà finalment? Continuarà....

SETMANA DE FIRA / MERCAT MEDIEVAL A SALOU

Un any més, y com es habitual en altres ciutats o poblacions, la Fira o Mercat Medieval va fent el seu tour i aquesta setmana està assentada a Salou on hi romandrà instal.lada fins aquest dissabte a la nit, dia en que es celebrarà també la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici desde la Torre Vella. En ella podreu trobar estants de menjars artesans com pastes i embotits, penjolls i altres complements, figuretes i artesania variada, etc. L'ambientació dels carrers on es troba la fira (Ponent, Rafael de Casanovas, Església, dels Pins i Joan Miró) i els dependents també s'ajusten a l'Edat Mitjana igual que els tallers, jocs i representacions que s'hi fan.
Imatges: El mirador TGN
.

dijous, 2 de setembre del 2010

L'ESTRAMBÒTIC CARRERÓ DE SANT MAGÍ

Tal com es pot veure a l'imatge, aquesta és l'aparença que mostra el Carreró de Sant Magí, aquell que va del Carrer Civaderia (sota les escales de la Catedral) cap a la Plaça de Dames i Vells.

D'una banda l'entrada del carreró es mostrava fa un parell de dies decorada per motiu desconegut (potser des de les festes de Sant Magí) amb paperams pintats amb esprais grocs i verds, però a l'interior de l'estret i fosc carreró, i sobretot gràcies al flash de les càmeres de fotos al fotografiar l'imatge del sant es pot veure que més que decoració el que caldria és restauració.

Imatges: El Mirador TGN
.

VISITES: