dimarts, 31 d’agost del 2010

TARRAGONA ES PREPARA PER LES FESTES DE SANTA TECLA 2010

Queda menys d'un mes però tots els tarragonins estem esperant ja amb impaciència l'arribada de les festes de Santa Tecla, i més ara que acaben les vacances d'estiu i volem trobar nous pretextos per sortir i passar-ho bé.

Avui s'ha fet públic el programa de festes via Internet (veure) i la propera setmana estarà disponible en l'habitual llibret de mà amb el que enguany es regalarà una xapa de les festes donat que el passat mes de maig la Generalitat de Catalunya va declarar la nostra Festa com a Patrimonial d'Interès Nacional desprès de que al 2002 el Govern d'Espanya la hagués declarat també d'Interès Turístic Nacional.

Els actes estàn programats del dia 16 fins al dia 26 de setembre, i per tant quest any, la festa s'allarga aprofitant el cap de setmana posterior a la diada (dijous dia 23).
Tot i que el pressupost (750.000 euros en total) s'ha vist reduït en 30.000 euros menys respecte el 2009, s'han programat en total 406 actes, 10 més que l'any passat i 525 actuacions, 15 més que l'anterior any.
Els carrers ja conten amb els cartells de les festes que enguany mostren al negritu i la negrita com pot veure's a les imatges d'avui mateix. Enguany dos cartells, un per cada gegant negre.
Ah, per cert ja inclouen a El Corte Inglés com a un dels patrocinadors.
__________________________
Font d'informació: tottarragona.com
Imatges: El Mirador TGN

INOPORTUNS CARTELLS DEL PATRIMONI MUNDIAL DE TÀRRACO

Tot i que està molt bé remarcar i anunciar ''a lo grande'' que Tarragona compleix 10 anys des de que la Unesco la va declarar com a Patrimoni Mundial, els grans cartells enunciatius situats als diversos monuments i llocs turístics de la ciutat no han agradat a turistes i visitants que han tingut que conformar-se a fotografiar els monuments amb el cartell allà pegat.

Imatge: El Mirador TGN

diumenge, 29 d’agost del 2010

HISTÒRIA DEL BALCÓ DEL MEDITERRANI I EL PASSEIG DE LES PALMERES

''Una mirada al passat''
Avui aquest blog estrena la secció 'Una mirada al passat' amb el suport i col.laboració del grup facebook 'Tarragona Antiga' on podem disfrutar d'un ampli archiu fotogràfic e històric de la nostra ciutat.
Amb aquesta secció el blog posarà també en el punt de mira la història de festivitats, monuments o zones de la ciutat de forma que en puguem veure un recorregut des del passat fins als nostres dies i valorar-ne el canvi al mateix temps que en descobrim/repassem dades desconegudes o interessants. La primera publicació de la secció no podia ser altra que El Balcó del Mediterrani juntament amb el Passeig de les Palmeres que formen part de Tarragona des de fa més d'un segle anomenant-se primer Passeig de Santa Clara degut al Convent proper que hi havia. El Balcó per la seva part va començar essent de mur de pedra i més tard es substituí per la actual barana de ferro forjat però amb una alçada més alta i amb un esglaó de pedra que servia també com a seient i que va desaparèixer amb la posterior pavimentació.
Aquestes i més dades sobre el balcó, el passeig, i l'estatura de Roger de Llúria en el video-reportatge elaborat per 'El Mirador TGN':

divendres, 27 d’agost del 2010

ESCALES MECÀNIQUES DEL PALAU DE CONGRESSOS ATURADES

Ja fa un temps que la gran escalinata de pedra del Palau Firal i de Congressos de Tarragona està acompanyada de les noves escales mecàniques. Aquestes, només són d'un sentit, de pujada que costa més que baixar... Tot i així, més d'un cop el vianant les pot trobar parades. Sembla ser que per estalviar energia i electricitat només es posen en funcionament quan detecten moviment, es a dir, quan algú s'hi apropa per usar-les, però no sempre és així i hi ha cops que o bé està totalment parada o bé només funciona en alguns dels seus 4 trams.

Foto: El Mirador TGN

dijous, 26 d’agost del 2010

TARRAGONA ANTIGA

Avui toca fer una recomanació que conta amb el suport i admiració d'aquest blog.
Es tracta de la pàgina Facebook 'Tarragona Antiga' que conta amb més de 1.600 membres afegits a aquest grup de lliure col·laboració en que hi ha reunides un bon grapat de fotografies d'anys enrere de la ciutat de Tarragona. Una material molt interessant tan per la gent gran que des de l'actualitat pot fer una ullada a la Tarragona de la seva infantesa, o fins i tot de temps més enrere, com per al joves que poden conèixer com era la ciutat en que han nascut.
Una forma de descobrir i compartir imatges del present i sobretot del passat, que permet repassar la historia i fer balanç dels canvis, les pèrdues i el pas del temps de Tarragona, i que perdura de generació en generació gràcies al record, a la fotografia, i en aquests temps d'actualitat tecnològica amb aquesta plataforma de red social tan famosa a Internet: Facebook.

Accedeix, uneix-te i col-labora amb 'Tarragona Antiga' clicant aquí.
_

SEGUEIX EL TOP MANTA A CAMBRILS

Últimament ha estat noticia la queixa per part dels comerciants de Calafell i el Vendrell per la presencia reiterada de manters (top manta) que afecta als seus comerços. La situació encara es va agreujar més quan els Ajuntaments dels dos municipis van tractar de tenir algun tipus de tracte o pacte amb aquests venedors ambulants donant lloc a més queixes dels comerciants per aquestes ventes il·legals que a diferencia amb ells no han de pagar una plaça i uns impostos, etc. ç
Ara sembla ser que a inicis de setembre es posarà fi a la venta ambulant en els citats municipis, just quan el turisme es veu reduït, i s'exigeix a la Generalitat que proporcioni més presencia policial per dur a terme un control sobre aquest problema.

Cambrils, per la seva part, va semblar voler donar exemple sobre la forma de com tracta aquest problema mostrant com s'havien decomissat i destruït 2.800 objectes de manters. Tot i que pel passeig de la platja podem trobar cartells que alerten de la il·legalitat i multa que suposa la venta i compra ambulant (imatge superior), aquesta passada tarda de dimecres es podia veure a tan sols 10 metres de l'avís als manters ''fent l'Agost'' (imatge inferior).

Imatges: ElMiradorTGN

dimarts, 24 d’agost del 2010

EL CORTE INGLÉS DE TARRAGONA PODRIA OBRIR LES SEVES PORTES EL 8 D'OCTUBRE

Segons Tarragona Ràdio el Corte Inglés de Tarragona preveu estrenar les seves instal·lacions i obrir les seves portes el proper divendres 8 d'octubre amb motiu dels 4 dies del Pont del Pilar.

Fa uns dies, l'edifici es mostrava del mode en que podeu veure a les imatges recollides pel 'Mirador TGN'. A més d'acabar els últims detalls, façana, etc. s'hauran d'equipar les botigues i comerços interiors. El passat mes de febrer l'antiga Facultat de Lletres va acollir milers de sol·licituds (17.800) de tarragonins que volien ocupar places de treball i que es van sotmetre a l'entrega de currículums i procés de selecció.

Els seleccionats han estat efectuant cursets per part del seu Centre de Recursos Humans, i per tant sembla que per fi Tarragona contarà amb un Corte Inglés, algo insòlit comparant amb els ''centenars'' amb que conta Barcelona, tot i que aquesta apertura no es de l'agrat de tothom, tenint en compte la competència amb petites i mitjanes empreses del voltant. El mateix Eroski, que cada cop ha anat perdent més potencia i fins i tot s'ha quedat sense cines (tot i que els tornaran a obrir amb ampliació i millores), es situa no gaire lluny de l'edifici de 'El Corte Inglés' situat entre els carrers President Lluís Companys i República Argentina en un dels trams de la Rambla de Tarragona que ara podria augmentar l'afluència de vianants i passejants.

Fotos: ElMiradorTGN

dilluns, 23 d’agost del 2010

TARRAGONA ENVAÏDA PER LES CUQUES (CUCARACHAS)

JA PROU!!
És noticia que últimament la Plaça de la Font de Tarragona i els seus comerciants han rebut queixes de visitants i clients per la passejada habitual de cucaratxes per les terrasses de bars, restaurants i cafeteries (imagineu les cuines!!).

Segons diuen, hi ha una plaga quan en realitat Tarragona ja fa anys i anys que pateix la presencia d'aquests insectes de lo més fastigosos a tots els barris en general però sobretot a la part baixa i els carrers del casc antic, on passegen de nit al costat de les persones com si d'un vianant més es tractés. I sí, també entren a les cases i comerços.

És ben sabut que cada cop que arriba al nostre port vaixells procedents d'altres terres, arriben aquestes plagues immigrants que es queden a la nostra ciutat sense passaport i sense permís reproduint-se al hivern i sortint a l'estiu.

Ja fa anys, l'arribada de la cuca americana a Tarragona va acabar amb l'autòctona deixant-nos aquesta classe tan gran, negre i amb ales, per lo que ja no només corren sinó també volen.

Ja d'escriure sobre el tema es posen els pels de punta, com per tenir-les que anar esquivant constantment. Comentaris de visitants i turistes com el següent: ''No sabíamos de la "habitual plaga", desde luego no pensamos volver jamás a la ciudad del patrimonio nacional de los vertederos. Vergüenza me daría pagar impuestos para vivir entre cucarachas...'' fa que tinguem que avergonyir-nos i reivindicar que alguna cosa s'ha de fer, perquè és cert que no paguem impostos per tenir aquest tipus de companyia contant.

Pel que sembla, l'Ajuntament acostuma a desinfectar cada 15 dies les clavegueres de la ciutat però si realment és així, toca canviar el procediment o mètode per trobar solució, quan a més de cuques també hi tenim ratolins o inclús rates. O hauríem de cridar al flautista d'Amelin?
.

FITO & FITIPALDIS ACTUARÀ A LA TÀRRACO ARENA PLAÇA EL 22 D'OCTUBRE

Segons fonts de la promotora Colossal Center a la Agencia Europa Press el proper 22 d'octubre la Tàrraco Arena Plaça rebrà en macro-concert al grup bilbaí Fito&Fitipaldis després de que Miguel Bosé la estrenés en les festes de Sant Magí.

diumenge, 22 d’agost del 2010

EL MAL ESTAT DELS GEGANTS MOROS (ORIGINALS) DE TARRAGONA

Bé, avui toca lamentar-se d'una situació que he descobert pel grup Facebook 'Vergonya aliena pel mal estat dels veritables Gegants Moros de Tarragona.

Com bé sabem, les nostres festes i els seus elements formen part de la tradició d'anys i anys i fins i tot segles. Cada any s'anuncia l'aniversari d'alguna de les colles o associacions, o dels elements del Seguici de Tarragona.

Per posar-nos una mica en situació cal saber que els gegants del Cos del Bou es diuen gegants Vells perquè van ser els primers de Tarragona (s.XIX) fins que al 1851 degut al seu deteriorament van ser substituïts per uns altres dos i els vells van ser restaurats pel Barri del Cos del Bou.
Els nous gegants de Tarragona creats per l'escultor Verderol i Roig van sortir per primer cop al 1851 pel Corpus Christi i van formar part de les festes fins al 1985 en que van ser substituïts per copies de l'escultor Barenys que són les que podem veure avui dia. L'any vinent els gegants originals de Verderol compleixen 160 anys i... on són? Fins ara estaven exposats en una de les estàncies de l'Ajuntament, plens de pols segons diuen, i ara reposen en molt males condicions a la Casa de la Festa.

Aquest recinte estava destinant a reunir de forma conjunta tots els elements de les festes a mode de casa-museu tant amb els gegants i nanos actuals com els antics, vestuari de les colles, i d'altres elements o curiositats sobre la nostra tradició festera. Sembla que aquest projecte no ha acabat com estava previst i que no ha agradat del tot. Fins i tot la seva ubicació no és gens acertada, al costat de la gasolinera de la Rambla Vella i prou lluny del nucli més turístic i on solen tenir us (la Part Alta).

Com podem veure a les imatges, els gegants originals estan amagats rere lones i ocults al públic ja que no tenen una imatge molt adequada ni presentable com per ser exposat com caldria. Fusta semi-podrida i danyada, els caps mig calbs, bustos sense robes ni altres complements... La mateixa situació es dona amb els 'negritus' anteriors a les copies actuals.

Aquest grup facebook denuncia el mal estat d'aquests elements tan significatius per a la ciutat degut a la seva historia i per estar tristament 'oblidats' i 'maltractats' en lloc de restaurats i exposats com cal per al record del que van esser tant de cara als tarragonins com per a d'altres visitants.
Informació e imatges procedents de l'anomenat grup facebook.
.

RESTAURADA LA QUINTA DE SANT RAFAEL A TARRAGONA

(clica a sobre per ampliar)

El Parc Sant Rafael de Tarragona és ara la Quinta de Sant Rafael, i es que és així com s'anomenava la finca original que pertanyia a la família del ingenier Rafael Puig i Valls, un dels impulsors de l'ecologia a Catalunya, i propietaris també de l'edifici modernista de inicis del s.XX que encara es conserva dins del Parc.

L'Ajuntament va decidir tancar el Parc, per totes les zones d'accés i concretament a l'entrada del Carrer Ramon i Cajal posar una tanca amb portes simulant i recreant la tanca modernista amb que contava la finca, a partir de les fotografies originals.

Bé, ara el Parc està tancat com si fos privat, tot i que segueix essent públic, i per tant evitarà que hi hagi accés a la nit i que els veïns s'ahorrin segons quins esdeveniments, alguns un tant pornogràfics entre parelles a la gespa, etc. però si ens fixem en la foto de cóm era la tanca i com és ¿hi ha similitud? l'actual sembla una tanca de ''fireta'' al costat de la del s.XX molt més majestuosa, amb columnes més altes i amb alguns motius decoratius, inexistents en l'actual.
.

VIDEO: LA RAMBLA DE TARRAGONA

DE LA TORRE DELS VENTS FINS AL BALCÓ DEL MEDITERRANI

Recorregut per la quilomètrica Rambla de Tarragona des de la Torre dels vents fins al Balcó del Mediterrani passant per la rotonda de palmeres, la Plaça Imperial Tàrraco (Plaça dels patos), estàtuta castellera, la Font del Centenari, l'estàtua dels despullats i l'estàtua de Roger de Llúria arribant a les magnífiques vistes del Mar Mediterrani.


divendres, 20 d’agost del 2010

VIDEOS ANTICS DE TARRAGONA I LES FESTES

Avui he visitat i descobert la web dels 'Nanos' de Tarragona.
A part de que està molt bé i molt completa, conté un apartat de videos de la ciutat i les festes de lo més impressionant e interessant!!
No us ho perdeu: http://www.nanosvellsdetarragona.com/
.

CERCAVILA / SEGUICI DE SANT MAGÍ 2010 I TRACA FINAL

Imatges dels dies 18 i 19 d'Agost a les festes de Tarragona:


No et perdis l'album de fotos de les festes d'enguany al nostre Facebook!!
.

PLUJA EN MEITAT DE LA CERCAVILA I PROCESSÓ DE SANT MAGÍ 2010

La diada 2010 de Sant Magí va començar el dia amb pluja. Tot i així, a la tarda, un cop havia parat, es van reprendre els actes com la Cercavila i la Processó.
Quan només quedaven uns metres per arribar al portal de Sant Magí, a l'alçada de la plaça del Pàrquing Jaume I, la pluja va retornar amb força i va provocar que tothom busqués refugi i els elements del Seguici fossin tapats amb plàstics.


PER FI EL PÀRQUING DE JAUME I de TARRAGONA ÉS ÚTIL:
Ball de Bastons improvisat
Des de que va ser construït i tot i el dineral que va costar dur-lo a terme (més de 18 milions), el pàrquing automàtic o robótic de Jaume I ha quedat tancat per diverses 'anomalies' però per fi ha estat (d'alguna manera) útil en el ruixat d'aigua que va caure quan la Cercavila i Processó de Sant Magí arribava al destí i la seva entrada va servir de refugi a molts espectadors de la festa i als components del Ball de Bastons que van improvisar un dels balls allà mateix.

.

dijous, 19 d’agost del 2010

DIA DE SANT MAGÍ AMB PLUJA

Com si tota l'aigua que ahir va caure a la Plaça del Rei amb motiu de la Revetlla Remullada (veure) no hagués estat suficient, avui Tarragona està rebent una forta tromba d'aigua.

La pluja ha causat la suspensió de la majoria d'actes previstos per avui, dia clau de les festes i en que es posava fi al Sant Magí d'enguany.

Si la pluja para, es podran reprendre els actes previstos.
_

VIDEO: LA REMULLADA DE SANT MAGÍ 2010

Imatges de la popular Remullada de Sant Magí a la Plaça del Rei de Tarragona en que milers de Tarragonins i visitants no dubten en situar-se en mig de la plaça amb poca roba o gairebé sense ella, per deixar que l'aigua els remulli bé durant aquesta nit d'estiu, acompanyats de la música de l'orquesta.

dimecres, 18 d’agost del 2010

VIDEO: ARRIBADA DE L'AIGUA DE SANT MAGÍ 2010

Imatges d'aquesta tarda sobre l'arribada de l'aigua de Sant Magí portada per carros i cavalls des de la Brufaganya fins a Tarragona (carrer Rovira i Virgili) i posterior beneració pels castellers junt a la Catedral, oferides per 'El Mirador TGN':

VIDEO: SINDRIADA POPULAR TARRAGONA (SANT MAGÍ 2010)

Imatges de la Sindriada Popular de Tarragona ahir, al Sant Magí 2010:

dimarts, 17 d’agost del 2010

RENOVACIÓ DE SENYALS TURÍSTIQUES A TARRAGONA

No totes dretes...
Molts us haureu adonat que la senyalització turística a Tarragona ha canviat, millorat i modernitzat des de fa un temps...
Ara davant de cada monument o lloc turístic s'hi troba un panell vermell fosc amb el títol, breu descripció, etc... i també noves senyalitzacions per la ciutat de com arribar-hi.

A les imatges, podem apreciar la diferencia entre les antigues senyalitzacions, més adients al tràfic, i les d'ara, de millor aparença i de zona peatonal. Tot i així, la senyal de la foto (dreta) correspon a la cantonada entre Carrer de Cavallers i el Carrer Major de la Part Alta. Sembla que la senyal està cansada d'informar o més aviat de l'incivisme, poc temps desprès d'haver estat col.locada.

Aquesta renovació per part de les regidories de la corporació local: la de Patrimoni i la de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, coincideix amb l'any en que Tarragona compleix el 10é Aniversari (al desembre) des de que la Unesco va anomenar Patrimoni Mundial a tretze dels nostres monuments.
.

NIT DE SINDRIADA A TARRAGONA

Avui destaca en el programa de festes de Sant Magí la popular 'Sindriada' que tindrà lloc aquesta nit a les 23h a la Plaça de les Cols (sota la Catedral) i en que es repartiran 1.600 racions de sindria (10% més que l'any passat).

Qué millor que disfrutar d'una fresca nit d'estiu amb un bon tall de sindria, una refrescant fruita i propia de la temporada per la que s'ha de pagar un tiquet de 10 céntims a la mateixa plaça desde les 22.30h. La música soul i funk dels Movemento acompanyarà l'esdeveniment.

A les 23.30h al Carrer del Cos del Bou, el polifacètic Miqui Puig i les seves sessions com a Dj, i a la mateixa hora i com alternativa el cantautor tarragoní Josep Romeu actuarà al Cafè Museum del Carrer Sant Llorenç, 5.

I si la sindria no us refresca, demà la remullada!!
.

VIDEO: CONCERT / CONCIERTO MIGUEL BOSÉ, SANT MAGÍ 2010 TARRAGONA

ESTRENANT LA TÀRRACO ARENA PLAÇA

Tal com 'El Mirador TGN' havia comentat anteriorment (veure) i tal com apareix al programa de les festes de Sant Magí 2010 d'enguany a Tarragona, i estrenant la Tàrraco Arena Plaça, Miguel Bosé ha tornat a visitar la ciutat, aquest cop amb la seva gira 'Cardio Tour'.


'El Mirador TGN' us ofereix les imatges gravades sobre els assajos del cantant durant la tarda de dilluns amb vistes a la nova cupula de la plaça, l'entrada i cua d'asistents al recinte i l'inici del concert desde l'exterior:

dilluns, 16 d’agost del 2010

PINTADES DEL MERCAT CENTRAL DE TARRAGONA, REPARADES

El Mercat Provisional de Tarragona, construït just davant de l'edifici a que correspon, i ocupant l'espai/plaça on es muntava habitualment el ''Mercadet'' (Mercadillo) -ara situat a la Rambla els dimarts i dijous- va començar a omplir les seves parets grises amb pintures (que no pintades) representatives de la ciutat (els comerços de l'interior, els gegants i nanos...) i que donaven bona imatge de l'exterior del gran ''barracó''. Poc temps després, i com era d'esperar, les pintures van començar a integrar pintades incíviques (les dones amb bigotis i pits pintats, paraules en forma de bafarada de diàleg...) algun fins i tot de lo més patètic, és el cas d'una bafarada que deia ''se vende fruta fresca'' posada en boca d'una peixatera!.

En fi, ara aquestes pintades han estat reparades intentant ser dissimulades fins que algú li doni per tornar-les a embrutar.
Imatge superior: tarragona2016.blogspot.com
Imatge inferior: elmirador.tk

MIGUEL BOSÉ ESTRENA AQUESTA NIT LA 'TÀRRACO ARENA PLAÇA' A LES 22h (Festes Sant Magí)

Aquesta nit la Plaça de Braus de Tarragona estrena el primer acte que es celebra en el reciente desde la seva reforma i canvi de nom per 'Tàrraco Arena Plaça' i que va oferir portes obertes fa uns dies (veure).

Es tracta d'un dels esdeveniments vinculats al programa de festes de Sant Magí 2010: el concert del cantant Miguel Bosé que arriba a la ciutat amb la seva gira 'Cardio Tour', després de la cancel·lació d'alguns dels seus últims concerts degut a infecció de gola, a finals del mes de juliol.

No es el primer cop que el cantant visita la nostra ciutat, i un cop més, tot i el preu de les entrades (30€), sembla que s'han venut força.

Aquesta, es una de les cites més destacades d'entre la programació d'avui a les festes.
.

diumenge, 15 d’agost del 2010

¿TRAMVIA A TARRAGONA?

La Generalitat de Catalunya te entre mans un projecte presentat i proposat pel Secretari de Mobilitat, Manel Nadal, que s'ha estudiat i sembla que es faria efectiu, o aixi es pretén, abans del 2016 (Any de la Candidatura a Capital Europea de la Cultura). Es tracta de la implantació de l'anomenat 'TramCamp', una red de tramvia que uniria en cinc trams Tarragona, Reus, Vila-Seca i Cambrils amb 42 kilometres de recorregut (30 de nova construcció) per les ciutats i amb un cost de ni més ni menys que 580 milions d'euros.

El primer tram uniria l'estació de tren de Cambrils amb la parada de Port Aventura des d'on sortiria un altre tram amb quatre estacions per comunicar el complex de Vila-Seca. Un tercer tram comunicaria La Canonja amb Tarragona amb parades a Les Gavarres, La Floresta, la Plaça de les Corts Catalanes i la Plaça Imperial Tàrraco. La quarta linea servirà per unir Vila-Seca amb Reus amb parades a Reus (Universitat), el Mercat del Carrilet, Passeig de Prim, la Plaça de les Oques, el Passeig de Mata i Sagrada Família. El cinquè tram està previst unir La Canonja amb l'aeroport de Reus parant primer a La Canonja/Bonavista, el CIM del Camp, El Vinyet, l'Estació Central i Plans de Quart.

Aquest projecte voldria saldar la mala ubicació de les estacions ferroviàries actuals i preveu que ja al 2026 sigui un medi d'alt consum per part de la població (12 milions de viatgers).

Després d'altres projectes ''en l'aire'' com la façana marítima, el metro, etc. molta gent veu aquest projecte com un mes, ara que venen eleccions, i no el troben del tot efectiu pel temps de recorregut (35 minuts per exemple entre Tarragona i Cambrils) i pensen que es més efectiu seguir usant els busos Plana.

I tu que opines?

Font: diaridetarragona.com
Imatge: tottarragona.cat
.

DAVID BISBAL CONQUISTA AMB ÉXIT TORREDEMBARRA

Sembla ser que ahir a la nit no hi cabia ni una agulla al concert del David Bisbal a la Zona Esportiva Municipal de Torredembarra. Segons apunten varies fonts, es van vendre més de 2.500 entrades per veure al cantant almeriense i la posada en escena d'aquest va ser tot un espectacle com es poden veure en les imatges del Club de Fans.

De igual mode, els festivals musicals concentrats ahir al pati de l'antiga Tabacalera de Tarragona van contar amb un bon grapat de gent amb motiu de les festes de Sant Magí.
.

dissabte, 14 d’agost del 2010

VIDEO: EL MAGINET I LA TECLETA ES FAN SOCIS DEL CLUB DELS TARRACONINS

Un dels actes d'aquesta tarda en el començament de les festes de Sant Magí 2010 de Tarragona:
El Maginet (que enguany fa 20 anys -veure-) i la Tecleta reben els seus carnets de soci del Club dels Tarraconins per part de la Nineta i L'Ivori a la Plaça Verdaguer (18.45h) amb actuacions també del grup infantil/juvenil El Tecla't Màgi'c.

'El Mirador TGN' hi ha estat present per oferir-vos-ho:

ESTRENEM GRUP FACEBOOK I CANAL YOUTUBE

'El Mirador TGN' ja disposa de Canal Youtube on penjar els videos del/per al blog i que podreu seguir (aquí), i Página Facebook (aquesta) on també us podreu afegir com amics i on seguir també l'informació del blog!!
Ara, més avantatges!!
.

VIDEOCLIP INFANTIL ''SOM ELS TARRACONINS''

Aquests sí que s'ho passen bé! Ara que no tenen escola, els nens i nenes són segurament els qui disfruten més de l'estiu.

Tot i així, va ser el passat 9 de maig, encara període escolar, quan 5.000 nens i nenes de Tarragona, socis del Club dels Tarraconins, es van reunir al Camp de Mart amb els seus pares i/o familiars, amb motiu del 2n Aniversari del Club per festejar i cantar plegats el seu himne titulat 'Som els Tarraconins', dirigits i animats pel grup de ball Tecla't Magi'c.

Dos cámares de televisió del Tac12 van enregistrar els balls i cants dels més petits, i ara s'ha estrenat el videoclip amb lletra subtitulada a mode de Karaoke i s'emet durant l'estiu a la programació infantil del canal.
La lletra composta per Lluís Cavaldà, vocalista de 'Els Pets', ha estat gravada per la veu de 6 nenes i nens escollits per càsting en les escoles de música de la ciutat i sona d'allò més bé, trasmitint la seva felicitat, orgull e innocència.

Tant el tipus de cançó, club, esdeveniment, etc. no poden deixar de recordar a les festes del Club Super 3 que es celebraven amb milers de nanos a ¿Montjuïc?. Bé, qui s'enganxa a la 'rodanxa' per cantar-la?


divendres, 13 d’agost del 2010

EL NANO MAGINET FA 20 ANYS

Demà comencen les festes de San Magí que es prolongaran fins el proper dijous dia 19 d'Agost a la ciutat de Tarragona (veure programa de festes).

Cal destacar que el Nano de la festa, 'El Maginet', tot i la seva infantil aparença compleix ja 20 anys. En motiu de l'aniversari, el Club Maginet ha organitzat per demà a les 18h una trobada de Nanos en el que a més del Maginet també hi serà la seva companya, la Tecleta, entre la resta.

Explica el diari 'Avui' i 'ElPunt' que el ninot va ser creat per Josep M. Tarrassa al 1934 per al seu programa radiofònic, i es va convertir en una figura molt popular. El 1990, Joan Serramià va esculpir un nano a imatge del Maginet de les galetes.

Doncs bé, aquests nanos, que més que nanos son cap-grosos, desfilaran demà a les 18h desde la Plaça de la Font i passant per Bocacalle, Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), Sant Agustí i plaça Verdaguer davant de tots els assistents a l'itinerari.

Només cal veure la cara d'il.lusió que posa el ''nano'' en qüestió per saber que a aquest, no l'importa cumplir-ne d'anys. Doncs bé, moltes felicitats!.

Ah! i per si no és un esdeveniment que us animi gaire, potser us faci més gracia de 19.30h a 05h del matí, Festival de Música (chumba chumba) al patí de l'Antiga Tabacalera, entrant per c/Vidal i Barraquer.

Imatge: avui.elpunt.cat
.

dijous, 12 d’agost del 2010

LA PLAÇA DE BRAUS ÉS ARA LA 'TÀRRACO ARENA PLAÇA'

El passat cap de setmana per fi, i desprès de 5 anys de restauració i reformes, els tarragonins vam poder accedir a l'interior de la Plaça de braus de Tarragona, en una sessió de portes obertes de la que ara passa a anomenar-se, ojo! ''Tarraco Arena Plaça''. Sí, molt rebuscat ja que ni és romana, ni està feta d'arena, tot i que conservi la que durant anys van aixafar ''toreros'' i braus. Bé, no tocarem aquest tema ara que El Parlament Català ha prohibit els braus a Catalunya i que ha donat lloc a tanta crispació. Tant, que fins i tot, i de forma reaccionaria, hi ha un grup facebook en contra de 'Els Castellers'. Si, si! no es broma, ''perque atenta contra el maltracte humà''. Bé... sense comentaris.

Tornant al tema inicial, la Tàrraco Arena Plaça conta ara amb una sofisticada cúpula hermètica i mòbil que permet que el recinte quedi obert o tancat segons el temps i la climatologia. Tot i així encara s'ha d'acabar d'establir el sistema climatològic del interior. Com pot veure's a les fotografies, les finestres ara també estan tancades i s'hi estan adherint a les grades seients de colors.

Tal com informa tottarragona.cat: Aquesta propietat de la Diputació de Tarragona, ha tingut un cost de 18 milions d'euros en la seva primera fase, lleugerament superior al previst inicialment. El projecte ha contemplat el cobriment de la plaça amb una coberta que té una part mòbil de 40 metres de diàmetre amb un òcul central de vidre de 10 metres, aquesta estructura descansa sobre un micro-pilotatge i no sobre la primitiva plaça. També s'ha realitzat la restauració de la façana, el tancament acústic i tèrmic amb doble fusteria, nous accessos per millorar l'accessibilitat i l'evacuació, la construcció de les noves graderies i seients, la instal·lació de la megafonia i ascensor per millorar l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i altres obres per espais annexos en funció del pla de gestió.

La plaça acollirà exposicions, circ, concerts, teatre, meeting... Doncs bé, serà Miguel Bosé qui l'estrenarà amb un concert previst i concertat per aquestes properes festes de Sant Magí. Aixo sí, s'haurà de pagar.

L'ESTRENA!!

Bé, com a primera entrada crec que el més apropiat serà donar-vos la benvinguda i explicar-vos una mica la dinàmica.

Em dic Adrià i duré a terme aquest blog titulat 'El Mirador TGN', un títol que no fa referencia directa al Balcó del Mediterrani, a qui sí es fa un ''guiny''/ullet com a imatge de fons de portada ja que és sense dubte un dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Tarragona i un dels millors miradors. La nomenclatura per tant, versa més en relació a la que serà la meva tasca, la d'observador/mirador de l'actualitat tarragonina, els esdeveniments, curiositats, etc. que s'hi produeixin, i que tractaré de compartir amb vosaltres i fer-vos-les arribar, acceptant també, i amb molt de gust, les vostres aportacions, col·laboració i participació en tot allò que hi considereu més adient, o en allò que vulgueu comentar.

Així doncs, i esperant que us apropeu i asomeu sovint a aquest particular ''mirador'', us dono la més grata benvinguda!! Gràcies!

Adrià.

VISITES: