dimecres, 22 de setembre del 2010

VIDEO: LA BAIXADA DE L'ÀLIGA 2010

Aquest dimarts nit, Tarragona ha viscut un any més la popular Baixada de l'Àliga que ha reunit a centenars de persones pels carrers de la Part Alta i sobretot a les escales de la Catedral, Plaça de les Cols, Pla de la Seu, Carrer de la Merceria, Plaça del Rei, Cos del Bou i Plaça de la Font, carrers principals de l'itinerari de l'àliga, la mulassa, el lleó i els gegants (moros i vells) que participen en aquest multitudinari esdeveniment. Un any més, amb la baixada no ha faltat la presència de la ''mamadeta'', com a beguda de la festa, i cants populars i habituals com ''alcohol, hemos venido a emborracharnos...'', 'paquito el chocolatero', i com no 'l'Amparito Roca' que tot i estrenar-se la lletra, els joves segueixen preferint la versió del ''lololololó''.

Tot i que 'El MiradorTGN' ha tractat de pujar el video des d'aquest matí a Youtube, on el sistema donaba repetidament 'Error', per fi ja el tenim disponible:



En el vídeo podem apreciar la multitud de gent que l'acte reuneix, la gresca, l'ambient i la festivitat. També és habitual que els elements del Seguici que hi participen comptin amb algun complement extra que faci crítica o reivindiqui alguna cosa. En aquesta ocasió l'Àliga per exemple portava sobre la corona un pastís pel seu 25é aniversari. També s'aprecia com els gegants moros són els que menys participen en l'acte degut a que, tot i que fan el recorregut sencer, són els que menys ballen i ''boten'', comú als altres elements. Els seus portants ja van expressar públicament que preferirien no sortir-hi en 'la baixada' perque ''És perillós per als gegants i els hi resta la seva serietat i majestuositat'', segons declaraven en una entrevista.

.

VISITES: